Szukaj
Witam
Będę chyba pierwszy
Ogólnie jest bardzo dobrze moim zdaniem, to co rzuca się w oczy od razu to ... za ciemno na 1 i 2 za to kadr fajny. Natomiast trójka kadr już gorszy, przyciąłbym z lewej i prawej nieco bo może to niesłuszne wrażenie ale wydaje mi się że coś nie tak z układem/kompozycją, może mi się wydaje. Czwórka super ale robiłbym osobiście na większej przysłonie. Dużo ciekawych detali na zdjęciu które gubią się razem z ostrością, lub poszedłbym może w drugą stronę, skupił się na tym pierwszym reflektorze z przesłoną ~3-4 + kilkanaście cm bliżej. Piątka bardzo ładna ale szkoda że nie z drugiej strony, widzę że ciekawa felga a nie widać jej, z doświadczenia mogę powiedzieć że z reguły foty z oponą 'atakującą' są gorzej odbierane niż z boku poza kilkoma przypadkami.
Ogólnie super... aha i patrząc na całość można odnieść wrażenie że z WB jest minimalnie coś nie tak, kapke za ciepło moim zdaniem ale minimalnie.
Ostatnio edytowane przez IaceQ ; 27-03-2010 o 18:12
D610 + D90 | 14 2.8 | 35 1.8 | 50 1.4 | 85 1.4 | (105 2.0 DC) | SB800 + YN465 + YN465II
Zdjęcia OK, tylko ten ślubowóz ze znaczkiem Alfy. Dla osób postronnych wygląda to może ciekawie, ale gdyby tylko właściciel próbował zbliżyć się do jakiegokolwiek zlotu samochodów zabytkowych zostałby wyśmiany, Nie wspominając już o Alfistach.
aparaty i obiektywy
Ostatnio edytowane przez Meggido ; 27-03-2010 o 19:20
Pozdrawiam
Jacek
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
A RAW? myślę, że tam by dało radę...do rzeczy, 1,2,5 na trzecim kadr mi nie leży na 4 też nie specjalnie, to nie tyle opinia co gusta ale ostrość i detale mi się bardzo podobają
Bo to "replika".
http://www.retroforum.fora.pl/ogolne...y-romeo,3.html
Ostatnio edytowane przez JacKill ; 28-03-2010 o 00:48
Widzę iż kolega też był na łódzkich targach foto,bardzo fajne zdjęcia 1 i 2.Zapraszam do mojej skromnej galerii z targów http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=138333
robi200 masz rację ta Alfa to żadna rewelacja,ale do focenia się nadaje.
Ja się na alfach nie znam ale za to oglądam mnóstwo zdjęć autek. Z kadrów to jedynie 1 uważam za dobrą. Reszta kadrów mało zdecydowana. Cięcia reflektorów, szyb, różnych płaszczyzn, które powinno się zostawić w całości. Albo fotografujesz detale takie jak znaczek na chłodnicy i jedo najbizsze otoczenie, luterko zewnętrzene na tle skórzanego środka albo robisz zdjęcia szerszego planu, czyli całego samochodu z różnych perspektyw i stron . Oczywiśćie fotografuje si erównież uta pociachane na częsci ale trzeba to przemyśleć. Tutaj to takie mało przemyślane pstryki.
Skontaktuj się z nami