Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Alfa Romeo z prehistorii

Witam serdecznie. To mój debiut w roli poddającego się krytyce. Zapraszam.

1.

2.

3.

4.

5.

Zdjęcia zrobione podczas łódzkich targów.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

Witam

Będę chyba pierwszy
    Ogólnie jest bardzo dobrze moim zdaniem, to co rzuca się w oczy od razu to ... za ciemno na 1 i 2 za to kadr fajny. Natomiast trójka kadr już gorszy, przyciąłbym z lewej i prawej nieco bo może to niesłuszne wrażenie ale wydaje mi się że coś nie tak z układem/kompozycją, może mi się wydaje. Czwórka super ale robiłbym osobiście na większej przysłonie. Dużo ciekawych detali na zdjęciu które gubią się razem z ostrością, lub poszedłbym może w drugą stronę, skupił się na tym pierwszym reflektorze z przesłoną ~3-4 + kilkanaście cm bliżej. Piątka bardzo ładna ale szkoda że nie z drugiej strony, widzę że ciekawa felga a nie widać jej, z doświadczenia mogę powiedzieć że z reguły foty z oponą 'atakującą' są gorzej odbierane niż z boku poza kilkoma przypadkami.

Ogólnie super... aha i patrząc na całość można odnieść wrażenie że z WB jest minimalnie coś nie tak, kapke za ciepło moim zdaniem ale minimalnie.
    Ostatnio edytowane przez IaceQ ; 27-03-2010 o 18:12
    D610 + D90 | 14 2.8 | 35 1.8 | 50 1.4 | 85 1.4 | (105 2.0 DC) | SB800 + YN465 + YN465II

Domyślnie

Wyglądał super. Akurat znawcą starych aut nie jestem, wiec trudno mi cos o tym powiedzieć. Bardzo dziękuję za wszystkie uwagi.
    Cytat Zamieszczone przez IaceQ Zobacz posta
    ...można odnieść wrażenie że z WB jest minimalnie coś nie tak, kapke za ciepło moim zdaniem ale minimalnie.
    Trudno było to opanować, bo były dwa różne źródła światła, żarowe i jarzeniowe. Auto akurat stało w miejscu gdzie te barwy się nakładały.
    Ostatnio edytowane przez Meggido ; 27-03-2010 o 19:20
    Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

A RAW? myślę, że tam by dało radę...do rzeczy, 1,2,5 na trzecim kadr mi nie leży na 4 też nie specjalnie, to nie tyle opinia co gusta ale ostrość i detale mi się bardzo podobają

Domyślnie

Ja się na alfach nie znam ale za to oglądam mnóstwo zdjęć autek. Z kadrów to jedynie 1 uważam za dobrą. Reszta kadrów mało zdecydowana. Cięcia reflektorów, szyb, różnych płaszczyzn, które powinno się zostawić w całości. Albo fotografujesz detale takie jak znaczek na chłodnicy i jedo najbizsze otoczenie, luterko zewnętrzene na tle skórzanego środka albo robisz zdjęcia szerszego planu, czyli całego samochodu z różnych perspektyw i stron . Oczywiśćie fotografuje si erównież uta pociachane na częsci ale trzeba to przemyśleć. Tutaj to takie mało przemyślane pstryki.

Domyślnie

Bardzo dziękuję za wszystkie opinie.
    Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

jak dla mnie 1 i 5 są fajne, reszta może być, coś rzeczywiście mogłoby być ciut jaśniej miejscami, za mało pracy w post produkcji
    ..Nikon...

Domyślnie

Zdjęcia OK, tylko ten ślubowóz ze znaczkiem Alfy. Dla osób postronnych wygląda to może ciekawie, ale gdyby tylko właściciel próbował zbliżyć się do jakiegokolwiek zlotu samochodów zabytkowych zostałby wyśmiany, Nie wspominając już o Alfistach.
    aparaty i obiektywy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robi200 Zobacz posta
    Dla osób postronnych wygląda to może ciekawie, ale gdyby tylko właściciel próbował zbliżyć się do jakiegokolwiek zlotu samochodów zabytkowych zostałby wyśmiany, Nie wspominając już o Alfistach.
    A o co chodzi ?
    D610 + D90 | 14 2.8 | 35 1.8 | 50 1.4 | 85 1.4 | (105 2.0 DC) | SB800 + YN465 + YN465II

Oszczędny w słowach Awatar JacKill
    Miasto
    Okolice Kielc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IaceQ Zobacz posta
    A o co chodzi ?
    Bo to "replika".

http://www.retroforum.fora.pl/ogolne...y-romeo,3.html
    Ostatnio edytowane przez JacKill ; 28-03-2010 o 00:48

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów