Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Teraz ...

Domyślnie

ładnie,fajnie światło oswietliło szczyt dobrze to wyglada w b&w,dobrym b&w ...

Pozdrawiam
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Zdjęcie świetne tak jak poprzednie, ale mam pytanie - jedziesz pędzelkiem po tych stokach, żeby uzyskać taki efekt plastyczności ? Czo to tylko zabawa kontrastem ?
    Nie no takich cudów to ja nie robię, podkreślam jedynie selektywnie ciemne i jasne miejsca poprzez zwiększenie kontrastu między nimi tak by fotografia było czarno biała nie szara.

Cytat Zamieszczone przez GUINNESSts Zobacz posta
    Przychodzi mi do glowy prosba o kolor. Z ciekawosci. Nie dlaczego BW a z ciekawosci miejsca w kolorze. Da sie...?
    Wiesz to jest typowy przykład na fotografię czarno białą (taki był zamysł przed nawiśnięciem spustu migawki) – kolor raczej niczego sensownego nie wnosi do tego kadru, niemniej akurat tu nie używałem filtra czerwonego więc kolor widać a i Twoja prośba dotyczy miejsca w kolorze wiec K L I K

Na kolorowym kadrze doskonale też widać jak różne barwy przyjmuje śnieg w różnych partiach światło/cienia. Zwyczajnie nie da się uzyskać doskonale białego puchu w takich warunkach oświetleniowych, oczywiści można to zrobić usuwając kolor w programie graficznym pytanie tylko po co
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Świetne!!!!
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Miło, że ktoś z pobliskiego miasta potrafi tak ładnie pokazać góry. Pozdrawiam.

Domyślnie

Majstersztyk !!! W kolorze rowniez prezentuje sie pieknie! Swietna praca !

Domyślnie

Porządne foto ...
    NIKON

Domyślnie

Piekne.

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Zdjęcie świetne tak jak poprzednie, ale mam pytanie - jedziesz pędzelkiem po tych stokach, żeby uzyskać taki efekt plastyczności ? Czo to tylko zabawa kontrastem ?
    Myślę, że żaden PS tego nie zrobi, to po prostu piękne światło.

Domyślnie

Swietne BW mz, piękne światłocienie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mich77 Zobacz posta
    Myślę, że żaden PS tego nie zrobi, to po prostu piękne światło.
    Bardzo się cieszę że są jeszcze na tym forum fotograficy tacy jak Ty Radek zresztą nie tylko Ty Którzy wiedzą że barwa, światło, cień, … itd. najpiękniejsze, zagadkowe czasem wręcz nierealne bywają tworzone przez Matkę Naturę nie przez programy graficzne. Niestety bywa często tak, że jeśli czegoś podobnego ktoś nie widział, bierze to za coś niemożliwego, odrealnionego.
    A okazuje się że metoda poznawcza jest bardzo prosta tj. - trzeba „tylko” szukać (czasem mieć też trochę szczęścia) a wcześniej czy później nasza wytrwałość zostanie nagrodzona, a jeśli przy okazji mamy z tego wielką frajdę to czego chcieć więcej
    Aparat do plecaka i w drogę ...
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Znowu fot z serii szkoda czasu na pisanie lepiej podziwiać.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów