a zl kpina jakas uliczni artysci maja wiecej :P
Szukaj
a zl kpina jakas uliczni artysci maja wiecej :P
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Sami się nie godzą. Bardziej redakcje, dla których robią zdjęcia . Przy czym oczywiście jest furtka, ze kluby mogą przydzielać też darmowe, czyli będzie podział na "lepszych i gorszych".
Jak mi w tym roku pokryją koszty, albo będę miał "darmową" to OK, jeśli nie to koniec u mnie z fotografowaniem żużla, na trybunach się będę bawił![]()
musisz zapłacić za akredytację 500zł żeby sprzedać zdjecie za 4zł
świetny biznes![]()
a redakcje co?? zmuszaja sila tych reporterow do pracy??
jesli redakcja nie mialaby przez tydzien skad wziac zdjec poszlaby po rozum do glowy. tyle tylko ze pod drzwiami czeka stado sliniacych sie kandydatow na reporterow dla ktorych sama publikacja za podpis to juz jak nagroda nobla.
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
No tak wlasnie jest. Grafikow, fotografow, dzwiekowcow (tych od obrobki) narobila sie cala masa. Tak wlasnie nazywaja sie ludzie, ktorzy kupili sobie komputer i sciagneli program do w/w pracy. Aparat, tablet, dyktafon, mikrofon mozna sobie przeciez kupic w markecie za psie pieniadze. To jest cena postepu.
A gdzie tu jszcze zarobić na sprzęt.... Masakra jakaś Panowie![]()
No i praca fotoreportera stanie sie dorywcza praca dla studenta - jak w McDonaldzie.
Nie wiem tylko czemu sie wszyscy temu dziwia i oburzaja. Przeciez z dzisiaj kazdy robi zdjecia.
To tak jak by placic komus duzo pieniazkow za wytarcie kurzu na telewizorze.
Ta... Masz gustI jeszcze powiedz że opublikowałbyś to... Bo to wszak jest meritum tematu. Właśnie chodzi o to że profesjonalista potrafi tak zrobić tą fotografię by oddać dramat tej chwili. Nie potrzebuje trupów do tego. I jako naczelny powinieneś wiedzieć ze istnieje niepisana zasada nie pokazywania ich bezpośrednio. Ale niestety właśnie "naczelni" z Twoim gustem decydują co pójdzie do druku.
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami