OK,na drugim kolory są ..porąbane....a właściwie zieleń....Jeszcze tylko jedno,bo nie chce mi się sprawdzać....W jakim profilu to podałeś?
Szukaj
OK,na drugim kolory są ..porąbane....a właściwie zieleń....Jeszcze tylko jedno,bo nie chce mi się sprawdzać....W jakim profilu to podałeś?
Pozdrawiam
Andrzej.
2-ka zdecydowanie lepsza, zyskało niebo,..las, choć jest tu już trochę jakby za zielono. Najbardziej radykalną zmianę widzę na polu,..to żółte z tym zielonym bardzo kontrastuje i zaczyna grać w tym spokojnym kadrze dominującą rolę. Reasumując,..kolorystyka jak dla mnie lepsza, lecz cały obraz niewiele na tym zyskał,..1-ka bowiem choć zażółcona jest kolorystycznie lepiej zharmonizowana. Pozdrawiam.
Zieleń jest porąbana, ... bo jest sporo podbita ( zawsze mam problemy z zielonym ), i żółty też.
Profil sRGB, ale zauważyłem, że po wrzuceniu na serwer z 370 kb zrobiło się 260, może i serwer
coś przekłamuje.
Ostatnio edytowane przez wojtek6308 ; 20-03-2010 o 17:05
Pozdro. Wojtek
Jak dla mnie trójka jest zdecydowanie najbliższa rzeczywistości.
LED ZEPPELIN
Mam podobne zdanie. Dwójka niestety na nie.
Ja bym to mniej lub więcejtak widział
Zen utrafil dokladnie w to co pisalem. Najlepszy dobor barw IMHO.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Ostatnia wersja najnaturalniejsza![]()
Wojtku. Ja to na moim super monitorze najbardziej naturalnie widze w wersji Zena. Choc przyznam,ze Twoja jedynka przez cieplote i delikatnosc to taki lesny windows. I ta mi sie podoba.
to samo chciałem napisać - sama trawa na dwojce mz. jest zbyt mocna mam na myśli kolor za cemna ta zieleń odbiega tonalnie od reszty fotki ale generalnie kolorki są bardzo doprecyzowane choć jedynka jest miękka i delikatniejszatrójki nie biorę pod uwagę
mz. na nowym ustawieniu uważaj z kontrastem nie przesadzaj bo używany w nadmiarze bardzo wyostrza kolory
Ostatnio edytowane przez harb ; 21-03-2010 o 08:50
Skontaktuj się z nami