Close

Strona 2 z 27 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 270
    rafał28
    Gość

Domyślnie

witajcie!
    może podasz kilka fotek z p100 bo jestem na kupnie tego aparatu za 1608zł ale nie wiem czy nie lepiej dołożyć do do nikona d5000 z obiektywem af-s 18-55 vr za 1999zł(z tym że nie zamierzam już nic do lustra dokupywać) choć ja lubię robić zdjęcia z zoomem (z dalsza)a żonka chce robić ładne zdjęcia i najważniejsze by aparat był szybki zrobiła kilkanaście fotek canonem lustrzanką i ciężko mi walczyć o p100 potrzebuje kilka zdjęć dla przykładu .

Domyślnie

Jeżeli do D5000 nie zamierzasz kupować szkieł to chyba P100 będzie lepszym wyborem.

Co do zdjęć to za wiele nie wrzuce bo nie miałem czasu dziś nim popstrykać, może jutro wezmę go na miasto to będzie coś więcej, jedyne co dziś zdołałem zgłębić to tryb makro i musze przyznać że mile mnie zaskoczył.
    Wszystkie zdjęcia były robione w trybie automatycznym, żadnego kombinowania z ustawieniami, (a jest w czym przebierać) poprostu odpalasz i pstrykasz - czyli to do czego ten aparat jest przeznaczony.

1

2

3 - i taki pstryk z okna
    Nikon

Domyślnie

Sony HX1. W tego typu sprzęcie nie ma konkurencji. Takie jest moje zdanie.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

rafał28
    Gość

Domyślnie

sony hx1 to już ponad roczny aparat z "tylko 20 zoomem" a po drugie czytałem też opinie o tym ze ta matryca ma duzo szumów i dlatego tylko 9 megapixseli a p100 to tak zwany nowszy hx1 też na matrycy cmos więc jak już to albo kupię nikona albo fuji hs10....mam prośbe do wesołego pstrykacza a własciwie trzy punkty
    1. na youtube widziałem ze na p100 26xzoomie strasznie trzęsło a na panasonicu było bardzo ładnie .Możesz napisać czy system stabilizacji jest ok czy faktycznie trzęsie na max zoomie.....widziałem też sony chyba steady shot czyli stabilizacja sony i też nie trzęsie
    2. z tej ostatniej fotki możesz zrobić zdjęcie na max zoomie np bloku okna dachu anteny na dachu coś co jest daleko żebym miał zdjęcie na max zoom
    3. jak by była możliwość to proszę jedną fotkę na iso 800 najlepiej w jakimś budynku(nie na zewnątrz)
    z góry dzięki
    4. czy w nikonie jest coś takiego jak w panasonicach ze jak zmniejszysz rozmiar zdjęcia do 3 megapixeli to powięsza się zoom optyczny do iluś tam razy więcej niż fabryka dała...

Domyślnie

1 - Na max zoomie nic nie trzęsie, (stabilizacja zostaje uruchomiona dopiero przy wciśnięciu spusty do połowy w trybie zdjęć, w trybie video działa ciągle) więc autor filmu musiał mieć stabilizacje wyłączoną albo był rozdygotany

2 - z ręki

3

crop

4 - Nic takiego nie zaobserwowałem
    Nikon

rafał28
    Gość

Domyślnie

dzięki za zdjęcia byłem dziś w euro agd rtv ale jeszcze go nie mają

Domyślnie

P100 to na pewno dobry kompakt ale IMHO jest paskudny jeśli chodzi o wygląd.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

rafał28
    Gość

Domyślnie

na tej stronie http://snapsort.com/compare/Fujifilm...100#discussion nikon ma słabe noty za
    Flash 2.0 / 5.0
    Low light capability 2.5 / 5.0
    czy ktoś wie co chodzi? lampa słaba?problemy przy małym świetle?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafał28 Zobacz posta
    witajcie!
    może podasz kilka fotek z p100 bo jestem na kupnie tego aparatu za 1608zł . . .
    Skąd taka cena? "Normalnie" w Fotojokerze za 1488, a przez e-F... nawet 1433.
    W innych internetowych cena zeszła już poniżej 1400

Pozdrawiam emarcin
    RÓŻNE NIKONY

Domyślnie

Mam poprzednika czyli P90 i szału nie ma. Dopiero na manualu jako tako jest przywoicie, ale do ostrości choćby z D40 to mu brakuje. Ciężko łapie ostrość przy złym świetle i ma ciemny obiektyw. Drugi raz bym nie kupił. Na szczęście kupiłem w USA i było taniej niż w Polsce.

Strona 2 z 27 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów