Close

Strona 12 z 27 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 270

Domyślnie

Witam Wszystkich

po pierwsze jestem amatorem lecz z jako takimi ambicjami nauczenia się pewnych rzeczy odnośnie fotografowania
    stoję przed wyborem dobrego kompaktu i nie wiem czy decydować się na P100 czy jednak na Lumixa DMC-FZ38.
    wg tego zestawienia (http://www.dpreview.com/reviews/q110...oup/page19.asp) jednak Lumix wygrywa...
    na sonego na pewno się nie zdecyduję ponieważ miałem trochę do czynienia z tą marką i pomimo tego że jest z najwyższej półki to jednak nie chcę płacić ~25% (więcej w stosunku do marż innych firm) ceny za samą markę

co sądzicie o tym zestawieniu? można się nim kierować? czy slow movie, 1080p i 28x to komponenty które mogą przekonywać?
    korzystając z okazji czy ktoś orientuje się czy warto dopłacać do DMC-FZ45 lub DMC-FZ100 ?

będę wdzięczny za każdą opinię

Domyślnie

Witam
    jestem nowy i od dziś mam problem z moim nowiutkim NIKON P100
    kupiłem go wczoraj (zdjęcia super ,filmy HD extra) tylko że dziś zauważyłem że jak się go lekko potrząśnie to obiektyw w środku drży (trzęsie się i lekko stuka) zoom chodzi dobrze wysuwa się i chowa się bez problemu.
    i nie wiem czy tak ma być czy dostałem w sklepie sprzęt uszkodzony
    Czy ktoś z Was posiadający P100 mógłby to sprawdzić u siebie i odpisać
    proszę o odpis ,
    pozdrawiam dareqs

Domyślnie

Co prawda nie mam tego aparatu, ale wydaje mi się, że to może stabilizacja wywołuje drgania?

Domyślnie

Zgadzam sie te drgania dołu obrazu podczas nagrywania to wina stabilizacji cyfrowej. Jestem zawiedziony na tym aparacie miałem go 9 dni i sie zepsuł, wysłałem go do serwisu nikona zobaczymy ile czasu zajmie im jego naprawa. Uszkodzenie polegało na tym że przestał działać regulator czasu migawki i przysłony oraz tryb wyboru scen i tryb sportowy, przełącznik zwiększający zoom trzeba było mocno dociskać aby zadziałał.

Domyślnie

Źle mnie zrozumieliście .
    te drgania śą przy wyłączonym aparacie z zamkniętą osłoną okulara (bez osłonki też)

Domyślnie

U mnie też drgało więc to nie jest wada, na razie czekam aż mi przyślą naprawionego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wujo Zobacz posta
    U mnie też drgało więc to nie jest wada, na razie czekam aż mi przyślą naprawionego
    no to Cię rozczaruję i powiem Ci, że to nie jest wada, tylko po prostu 'ten typ tak ma'... W moim też występują te drgania i to jest po prostu spowodowane luzami między poszczególnymi elementami obiektywu (to co się wysuwa dla mało wiedzących), co po 'złożeniu' powoduje drganie podczas potrząśnień.

Dodam jeszcze, że H9 mojego wujka też drga, lecz może w mniejszym stopniu... jakby ni było luzów pomiędzy tymi elementami, to siła tarcia między nimi powodowała by znaczące uszkodzenia na mechanizmie, który tym operuje (trochę fizycznego wyjaśnienia)...

tyle ode mnie...

pozdro

Domyślnie

dziś byłem w sklepie w którym go kupowałem i sprzedawca pokazał mi nowy P100 ,i też tam coś drga.
    więc się uspokoiłem . Wy też piszecie że tak ma być . Więc jest OK

bałem się że to fabrykfeler. a teraz cieszę się moim NIKON-em P100.
    dzięki dla WAS . pozdro.

Domyślnie

Witam
    Od niedawna również posiadam p100 i kilka dni temu podczas robienia zdjęć wyskoczył mi błąd dwa razy ten sam: Błąd obiektywu sprawdź czy jest zdjęty dekielek... (nie pamiętam dokładnie) a sam obiektyw się schował jak przy wyłączonym aparacie.
    Miał ktoś podobny przypadek??

Domyślnie

Tak, ja miałem podobny przypadek i to dwa razy. Tak zwyczajnie, prostu podczas robienie zdjęcia. Wyskoczył błąd obiektywu itd. (chodzi o tą pokrywkę do obiektywu) i propozycja wyłączenia aparatu... tylko problem w tym, że aparat nie chciał się wyłączyć. Tak przy otwartym obiektywie zawisł... Myślę sobie, co tu zrobić. Wyciągnąłem na chwile baterie i włożyłem z powrotem (jedyne co można zrobić w takiej sytuacji) a tu... bez mian. Po włożeniu baterii, ten sam komunikat
    Postanowiłem wiec wyciągnąć baterię na dłuższą chwile... pomogło.
    Aparaty cyfrowe czasem się zawieszają. Uznajmy, że to norma. Aparat mam miesiąc i zrobiłem ok. 5000 zdjęć.

Strona 12 z 27 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów