Close

Strona 3 z 27 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 270
    rafał28
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emarcin Zobacz posta
    Skąd taka cena? "Normalnie" w Fotojokerze za 1488, a przez e-F... nawet 1433.
    W innych internetowych cena zeszła już poniżej 1400

Pozdrawiam emarcin
    musze go kupić na raty i dlatego a co do porównania do p90 to chyba całkiem inne aparaty fakt p90 wszędzie był ganiany za złą jakość zdjęć ale p100 jest już na CMOS a nie CCD ma mniej megapixeli i ponoć przy gorszym świetle lepiej się będzie CMOS spisywać

Talking :)

Decyzja podjęta po świętach kupuję jednak p100. Dziękuję za odpowiedzi.
    Pozdrawiam

Domyślnie

ponieważ jest to mój pierwszy post to wszystkich "starych"użytkowników
    Witam
    Przechodząc do tematu.Zainteresowany jest zakupem przed wakacjami kamery hd w cewnie do 2000 zł. Już miałem się bliżej zapoznać m.in. z Sony HDR 115. Jednak parę dni temu natrafiłem na stronkę z aparatem Nikon P 100.Również trochę posiedziałem na stronach i w sumie odniosłem wrażenie, że jest to niezle połączenie dobregoo aparatu/ no oczywiście dla fotoamatora/i mam nadzieję w miarę niezłej kamery HD. W sumie ciekawe co lepiej by wypadło zdjęcia z kamery HD czy film hd z tego aparatu. No jest jeszcze ewent. konkurencja Fuji HX10. jednak mam już od 2 lat innego Nikona S 10/użytkuje syn/ i się przyzwyczaiłem do firmy. Stary aparacik bezawaryjny i niezłe zdjęcia.
    Dlatego mam prośbe szczególnie do osób które zakupiły ten aparat m.in. Monitta 87 - czy ewnetualnie skrobnełby coś na forum odnośnie jakości filmu, konwersji na kompa, zoomu itp.

Talking :)

Ja dziś dopiero odebrałam aparat, po pierwszych zabawach z tym nikonem jestem zadowolona. Niedługo pewnie opiszę swoje wrażenia.

Domyślnie

Czekam z niecierpliwością
    i życzę miłej zabawy z Nikonem

Domyślnie

zrobiłem krótkie hd w pracy......

http://www.youtube.com/watch?v=tDvjStbGNi0

spostrzeżenia po krótce:
    1)długo ostrzy,
    2)stabilizacja szarpie obrazem,
    3)zajmuje dużo mb te 38 sec. zajmuje 75 mb
    4)przy dużym zbliżeniu strasznie trzepie

ale dźwięk ok,obraz też niezły, rzadko się na full zoomie robi, więc drgania też będą mniejsze, ogólnie to jestem na tak.....wg mnie warto....tym bardziej , że nie kosztuje to nie wiadomo ile....
    Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 24-04-2010 o 15:17

Domyślnie

dzięki filmik fajny i pomimo,że krótki sporo wyjaśnia. Faktycznie długo ostrzy ale w amatorskich kamarach jest niewiele lepiej. sam obraz jest b.dobry. jeszcze dwa pytania 1. czy w zestawie jest jakiś program do konwersji na kompa i wypalenie filmu na płycie ?2. Jakiej karty uzywałeś tzn jakiej klasy /podobno powinno się używać od 6 w górę/

Domyślnie

na płytce chyba nic nie ma.... to raczej standardowa płytka dodawana do coolpixów....
    ale jest sporo za free programików znajdziesz coś na pewno....

film był robiony na karcie Toshiba 4gb klasy 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wesoły_pstrykacz Zobacz posta
    Właśnie z myślą o takich zastosowaniach kupiłem wczoraj ten aparacik dla ojca i musze przyznać że jest świetny.
    Lekki, poręczny, szybki. Jakość obrazka b.dobra a filmy.... po prostu bajka.
    Wiele programów tematycznych, AF szybki - przy włączonym trybie śledzenia obiektu bez problemu łapał biegającego psa.
    Ja też dla Taty chcę kupić Miałem w rękach w Media Markcie, porobiłem nim kilka zdjęć i bardzo mi się spodobał.
    Ale ktoś wtrącił o Fuji. I z tego porównania - http://www.optyczne.pl/porownaj.php?...1114&add1=1119
    to więcej zoomu ma Fuji i na plus baterie AA, a Nikon ma lepszy wyświetlacz. To niuanse.
    Ktoś miał już obydwa wymacane lub zna obiektywy w Fuji?

Acha Fuji droższe:/
    red light, dark room...

Domyślnie

to ja dodam od siebie ze cieszy mnie niezmiernie zoom optyczny podczas kręcenia filmów (w p80 tego nie było)
    smuci niestety masaktycznie wolny fokus (p80 przy nim to demon szybkości) pewnie to wina właśnie zastosowania zoom optycznego w filmach.

Strona 3 z 27 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów