Close

Strona 28 z 34 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 332

Wątek: M9 big miszmasz

Domyślnie

Nie o to mi chodzi, zdjęcia z M9 jakoś inaczej odbieram...

Domyślnie

Bo aparat z wyższej półki (cenowej) to i do zdjęć już inaczej podchodzisz? tak to zabrzmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta
    Bo aparat z wyższej półki (cenowej) to i do zdjęć już inaczej podchodzisz? tak to zabrzmiało
    Nie obchodzi mnie ile kosztuj, może nawet 100zł. Człowiek robi zdjęcia to fakt, ale te zdjęcia bardzo mi się podobają, kolory i reszta... Wszystko jest takie naturalne jakie lubię.

Domyślnie

Strasznie ten nasz lud zakompleksiony , wyższa półka / niższa półka ? Dyskusja jak w zegarkach , po co przepłacać za Omegę , Rolexa , wskazują ten sam czas jak chińczyki za 10 PLN z bazarku. A może zdjęcia mogą się podobać bez znaczenia na jakim sprzęcie ...pardon za ile sprzęt został zakupiony .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciej007 Zobacz posta
    Strasznie ten nasz lud zakompleksiony , wyższa półka / niższa półka ? Dyskusja jak w zegarkach , po co przepłacać za Omegę , Rolexa , wskazują ten sam czas jak chińczyki za 10 PLN z bazarku.
    Troszkę nie trafiona analogia. Po markowy zegarek sięga się z różnych powodów. Dla niektórych ludzi ważnym jest, by jeśli ma napisane, że trzyma szczelność do 10 atmosfer, to tak było. Innym zależy, by jego mechanizm był jak najdokładniejszy. Jeszcze inni kupują konkretny zegarek ze zwględu na niepowtarzalną tarczę, której póżno szukać w tanim zegarku, jakość materiałów z jakich jest wykonana koperta itd.

I tak odbieram M9. Ładna koperta, ładna tarcza, dobrej jakości materiały
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Trafiona praktycznie każdy kwarc jest dokładniejszy od mechanicznego ,niepowtarzalność w masie produkcji Omegi/Rolexa i innych AD ,PP ?,
    walą limitowane wersje w tys. sztuk . Marki luksusowe mają dawać radość z posiadania i używania , tak jak M9. Życzę wszystkim posiadającym L właśnie radości
    z używania sprzętu i dzielenia się z innymi wynikami . Jednocześnie dziękuję wszystkim którzy ostrzegają tych mało zorientowanych ( początkujących , amatorów ?)
    którzy zastanawiają się nad rozbitą skarbonką z 40 - 50 kPLN co zakupić . Tak Leica jest mało praktyczna , drogie dzieci/początkujący za tą kasę lepiej kupcie D3 , D3s ,D3x parę szkieł z AF-S i macie "trafionych" 100 na 100.
    Czuwaj

Domyślnie

Problem w tych waszych porownaniach tylko taki, ze nie ma innego pelnoklatkowego, dalmierzowego aparatu cyfrowego niz M9. To tak jakby byl wybor: mechaniczny Patek lub inne kwarcowe zegarki. Ja nadal czekam na Nikona SP-D

Domyślnie

Ciekawe kiedy Nikon wypuści dalmierz , po sukcesie komercyjnym M9 ( na zachodzie) jest to chyba pewne.
    Było by bardzo ciekawie.

Domyślnie

Wow , cacuszka . Mam co prawda coś z Zeissa i Voigtlandera ale te zestawy robią wrażenie. Mógłby się Nikon określić , pewnie jak wypuszczą dalmierz ceny takich
    takich szkieł poszybują cenowo , podobnie jak w L .

Strona 28 z 34 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów