Close

Strona 29 z 34 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 332

Wątek: M9 big miszmasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciej007 Zobacz posta
    Trafiona
    Pozostanę przy swoim, że analogia kiepska. Oczywiście dla Ciebie zegarek za 10USD może być nie gorszy od tego za 2000USD. Jeden i drugi przecież wskazuje czas. Wielu różnicy nie widzi, a dla innych te różnice są bez znaczenia.

Temat jednak nie o zegarkach, a o wyższości zdjęć z Leica M9 nad resztą świata. Trzeba się będzie pogodzić, że nastała nowa moda. Na fotki z podciągniętym kontrastem, winietą i specyficznym bokeh, pełnym dziwnych refleksów nazywanych malowniczymi. Inaczej zdjęcia już nie będą cieszyć.

Ja chyba rozbiję skarbonkę i mimo wcześniejszej rezygnacji kupię M9. Aparat fajny, a że fotki jakie wypluwa nie są w niczym lepsze, a jedynie inne do tych jakie udaje mi się wykonać dotychczas posiadanym sprzętem jest bez znaczenia. W oczach wielu powinienem zyskać. Wpadnę na basen, strzelę gnota, podpiszę, że z M9 i wystarczy. Masa narodu wpadnie w zachwyt. Byle tylko podpis pod zdjęciem rzucał się w oczy.

Nadmienię, że M9 bardzo mi się podoba. Podobała mi się już M8 i M8.2. Poprostu ładny aparat.

Pozdrawiam
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [rK] Zobacz posta
    Czekają?
    Jeśli już, to na Ciebie - żebyś kupił adapter i zapiął do Leiki
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Czekają?
    Jeśli już, to na Ciebie - żebyś kupił adapter i zapiął do Leiki
    Nie da sie. Bagnet zewnetrzny.

Ale czy jest moze adapter na mojego ptaszka zebym go wpial do Lajki?
    Bosz... Niech ktos zrobi normalny cyfrowy dalmierz, bo z tym onanizmem juz sie naprawde nie da wytrzymac.
    Doszlo do tego, ze wstyd pokazac sie z tym aparatem na powaznym temacie.

PS. Jest ktos na tym forum, kto zrobil juz nia jakies ciekawe zdjecia, czy nadal wszyscy cykacie firanki? :/

Domyślnie

Ja nadal czekam na Nikona SP-D
    Tylko żeby ten mityczny SP-D (w komplecie z FM3d) nie skończył się jakąś limitowaną serią wyłącznie na rynek japoński w takiej cenie, przy której cena M9 będzie się wydawać okazyjną

Domyślnie

Ja M9 bym nigdy w życiu nie kupił, szkoda pieniędzy i już. Ostatnio oglądałem D700, D300 i D90 (sam mam D60). Dla mnie jako amatora to max D90, bo pozostałych po prostu nie wykorzystam nawet.
    Może zachwyt nad zdjęciami M9 wynika z zastosowanych obiektywów, ponieważ ogólna plastyka bardzo mi się podoba.

Domyślnie

Znaczy trzeba dalmierza dla mas ... może Volkswagen jakiegoś garbatego wypuści z mocowaniem Nikona awkorss .
    Jestem przekonany że ktoś z wielkich N C S coś wypuści , za oceanem Leica narobiła dużo szumu i emocji jak widać np w tym wątku.
    Trzymam kciuki że to będzie Nikon. Tylko żeby czasami to nie było jakieś skrzyżowanie m4/3 i dalmierza , chociaż ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiemlo Zobacz posta
    Tylko żeby ten mityczny SP-D (w komplecie z FM3d) nie skończył się jakąś limitowaną serią wyłącznie na rynek japoński w takiej cenie, przy której cena M9 będzie się wydawać okazyjną
    I tego sie obawiam. Zapotrzebowanie na dalmierze jest marginalne. Nawet w tym watku przewazaja opinie na temat optyki i rozdzielczosci a nikt nie docenia mozliwosci jakie daje ten typ aparatu. Nie zdziwie sie wiec, jak skonczy sie podobnie jak w tym przypadku:
    http://imaging.nikon.com/products/im...sp/index.htm#1

Domyślnie

Nie da sie. Bagnet zewnetrzny.
    Zewnętrzny i wewnętrzny. Wydaje mi się, ze niektóre się da, jest takie coś na przykład:
    http://cgi.ebay.com/CONTAX-NIKON-RF-...item414da7a25e
    Ale w tym temacie Ty na pewno wiesz więcej ode mnie, więc się nie upieram

Ale czy jest moze adapter na mojego ptaszka zebym go wpial do Lajki?
    Bosz... Niech ktos zrobi normalny cyfrowy dalmierz, bo z tym onanizmem juz sie naprawde nie da wytrzymac.
    Adapter do onanizmu? Hmmm... Może w SexShopie?

PS. Jest ktos na tym forum, kto zrobil juz nia jakies ciekawe zdjecia, czy nadal wszyscy cykacie firanki? :/
    Co to oznaczy ciekawe? Ja np nie umiem :P
    Co bym nie wrzucił, to komentarze są standardowe: zdjecie o niczym, brak koncepcji, że o balansie bieli wspominać nawet nie wypada
    A fizycznie zdążyłem niewiele, bo moja wróciła prawie od razu do Solms na adjustację okienek dalmierza w pionie. (Tak, tak, żebyście nie myśleli, że tylko żółci bracia pieprzą robotę. Aryjczycy też to potrafią, tylko za wyższą cenę.)
    Wiec dalej cykam firanki MP
    Ostatnio edytowane przez wpkx ; 17-03-2010 o 18:31
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

conik
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Teoretycznie wystarczy najzwyklejszy kawałek szybki trawionej chemicznie. Popytaj u szklarza, drogie być nie powinno. Jeśli dobrze pamiętam to kolega conik używał takiej z bardzo dobrym rezultatem.

EDIT: znalazłem: link.

zgadza sie....szyba trawiona chemicznie z jednej strony

Strona 29 z 34 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów