Wybacz, po tych ostatnich dwoch Leikowych watkach moge byc nieco przewrazliwionyBardziej mnie ubodlo to "ziarno" w cudzyslowie i pytanie o dodawanie jako ze przypomnialy mi sie czasy dodawania szumow do zdjec cyfrowych aby przypominalo analoga i beznadziejne efekty koncowe i myslalem ze to mi insynuujesz a bardzo mnie mierzi ten proceder
Przepraszam wiec za moj ton raz jeszcze
Co do ziarna w MF, wiem ze przewaznie przeterminowane filmy trzymaja klase dlugo po terminie, jedyne co uzywam to wlasciwie filmy po terminie ktorych mam cala mase ale jeden z nich, Portra 400NC z 2005 roku ktora przewaznie uzywam niedoswietlona daje mocne ziarno, brzydkie w kolorze ale bardzo ladne w BW wiec czesto niedoswietlam celowo, to moze byc to zapewne jako ze nie wiem pamietam na jakim filmie robilem to zdjecie. Tu masz przyklad tej Portry wlasnie niedoswietlonej:
Zgodze sie z tym w pelni, jest drogi i tylko przyjmuje do 6x9 ale niestety, to jest cena jaka trzeba zaplacic za szybkosc i ostrosc. Ja mam tak duzo zamowien na skany ze bede musial kupic chyba drugiego Nikona i do tego jescze Epsona V700 aby skanowac 4x5 - ale zadko kto ma takie potrzeby jak ja i do domowego uzytku Epson jest swietnym wyborem, szczegolnie za cene.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami