Ładnie, ładnie, szczególnie ta naturalna kolorystyka, niebo miodzik.
Szukaj
Ładnie, ładnie, szczególnie ta naturalna kolorystyka, niebo miodzik.
LED ZEPPELIN
ale za krzaczkiem po lewej zaczynały się wyższe drzewka i przechodziły w ciąg małego lasku, wiesz ja dziwię takim pytaniom od ludzi którzy mnie znają i wiedzą że gdyby była mozliwość to mnie nie trzebaby było tego podpowiadać, nie dziwiłbym się gdyby pytał Ubot ...... ale daleki jestem od denerwowania się, po prostu się dziwię ze takie pytania padają![]()
Miałkie pytania biorą sie zazwyczaj z nudy,nudy która w tym wypadku wieje z tego zdjęcia jak i z wielu innych ostatnio wystawianych przez kolegę.
Do wiekszości z nich można napisać mniej wiecej to samo-ze niebo,kolorki,czasem i kadr,super!!!aha no i jeszcze ze super pod słońce ta 14-24 radę daje w rękach kolegi i tyle z grubsza.
Do tego dorobiona jest zwykle jakaś historyjka obyczjowo-przyrodnicza ze ktoś stał albo kończyła sie miedza albo lis jamę wykopał,albo ze niebiański brokat itp.itd.dlatego nie inaczej tylko tak,"a wogóle to po co te pytania-przecież wiadomo ze kadry mam w jednym paluszku..."
Nie chciałbym być odebrany jako ktoś kto krytykuje tylko dla krytyki samej w sobie-daleko mi do tego,tyle ze jak widzę post Harba to podejrzewam od razu co w nim będzie-od dłuższego czasu przynajmniej(zdjęcie zawsze może zaskoczyć-to zakładam z góry znając troche Twej działalności)i wiem napewno kto bedzie zawierał głos.
Czy to nie stało sie nudne dla Ciebie?Stawiam pytanie paradoksalne(biorąc pod uwage liczbę postów pod twoim awatarem)
CO SKŁONIŁO CIĘ ABY ZROBIĆ A PÓZNIEJ ZAPREZENTOWAĆ TO ZDJĘCIE?
Czy zgodziłbyś sie z twierdzeniem iż powinno wystawiać sie kazde zdjecie tak jakby było ono każdorazowo pierwsze-przenośnie rzecz ujmując oczywiście w "karierze",mając na uwadze nie tylko wianuszek "kolegów"z podwórka" ale i tych którzy nie koniecznie muszą wiedzieć ktoś ty taki i nie koniecznie muszą przeczytać choć połowę z 11000 twych postów zeby wiedzieć ze ta fotka to tylko tak dla jaj,wprawka,spacerówka,cukierek i co tam jeszcze...
Powtarzam-pytam o to wszystko z powagą i wrodzoną skromnością,bez żadnych innych pobudek podkręconych zazdrością czy zawiścią
Zdaję sobie również sprawę z tego iz moja krótka historia na tym forum i zerowy dorobek na nim może prowokować do ogólnie już znanych,przeżutych i wyplutych oddzywek w stylu"jesteś taki mądry to sam coś pokaż"-prośba-darujmy sobie.
Nie o to chodzi-internet to medium dla wszystkich,a ja na tym forum jestem dokładnie Tym kim chce być.
Zapytuję po części równiez ogólnie-nie tylko kolegi,gdyż ta "drobnica" oraz ujmijmy to"patrzcie jak moje 10-20 jest szerokie i jakie moje foto jest bliskie ideału,ostre i wogóle"to jakaś plaga ostatno.Mam wrazenie że to tak jakoś dąży wszystko do jakiejś bezpłciowej unifikacji,szczególnie mocno to widać w dziele Krajobraz,tego forum.Powtarzam podnosze rękę i pytam stojąc zaraz przy wejściu/wyjściu z tej "swiątyni"(ze świątynią chyba dobrze trafiłem pod sutanne-nawias dla wtajemniczonych hehe) nie by szukać zaczepki,ale dlatego że i tak rzadkie tematy tego typu,giną w gąszczu AHÓW I EHÓW...
Dzieki za uwage.Kontra mile widziana.
Grzegorz
napisał pszetak.........Dzieki za uwage.Kontra mile widziana......
brawo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pięknie napisane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ps. z niecierpliwością czekam na prace mistrza pszetaka które mnie powalą na kolana, chętnie się pouczę dobrej fotografii
Ostatnio edytowane przez harb ; 11-03-2010 o 06:12
Ja nie mam uwag do tego zdjecia.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
bardzo ladna wyspa brzóz ,
sam szukam takich wygibusów ale u mnie tylko strzały rosna , swietnie ten wiatr je wygina
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
no tak, może miałem zły dzień i tak zareagowałem, nieraz warto się zastanowić co się pisze żeby choćby po to aby nie dawać pożywki innym (pózno było) - sorry
ps. w każdym bądż razie szkoda by mi było przycinać to zdjęcie, gdyż moim zdaniem straciłoby - ja tak widzę tę kępę brzóz, umiejscowioną w przestrzennym ujęciu, być może bez krzaka z lewej byłoby lepiej
Ostatnio edytowane przez harb ; 11-03-2010 o 09:52
Janku, przyciąłbym ten krzaczor z lewej. Psuje cały odbiór.
Wyciągnąłbym trochę cienie tych brzóz na śniegu. Mowię tu nie o rozjasnieniu ciemniejszych partii tylko o cieniach, które rzucaja brzozy na snieg. Sa bardzo ładne, ale troszke mało widoczne. Niebo jak zwykle
Krzaka nie ucinaj bo raczej zepsujesz fotę
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
Skontaktuj się z nami