Close

Strona 10 z 34 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 332

Wątek: M9 big miszmasz

Domyślnie

Mi się podobają zdjęcia Stiga, zarówno te jak i ze strony. Nie rozumiem ataków na nie ale ja się nie znam na fotografii.
    D750
    flickr

Domyślnie

Na prawdę długo jeszcze będziecie kłócić się o to, kto ma lepszy gust?
    Naucz się czytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    Na prawdę długo jeszcze będziecie kłócić się o to, kto ma lepszy gust?
    Ale tu nikt o gustach nie rozmawia. Wszystko rozbija sie o lajkowi mit, ktorym epatuje Mario, i ktory "lykaja" nabici w butelke co niektorzy uzytkownicy forum.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Dziękuję Ci ślicznie, że chcesz mnie wybawić z tego błędu 'lykania' ale... po co chcesz nas uszczęśliwiać na siłę?

Mi się podobają te zdjęcia, Tobie nie, jeśli pokażesz coś podobnego z Nikona/Canona/Hassela czy czegokolwiek innego, to pewnie też łyknę, w końcu taki mam gust, że podobają mi się foty robione na 50/1.0.
    Naucz się czytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Wez swoja Lajke, idz na impreze masowa i pokaz nam z niej dobry fotoreportaz. Wtedy dopiero pogadamy.
    Miałem się nie odzywać, ale niestety, Stig ma rację. Mistrzu - weź wreszcie ten aparat (którego szczerz Ci zazdroszczę) i zrób nim jakiś porządny materiał. Wiem, ze to akurat nie Twój wątek, ale wszystkie akcje z Lajką zaczęły się od Twoich wątków (różne choinki na balkonie i dzieci na basenie). Niestety, nie pokazałeś jeszcze żadnych dobrych zdjęć, a przecież umiesz je robić.
    Załączone zdjęcia Stiga, to kawał porządnej, profesjonalnej reporterki. Niezależnie od gustów.
    Sam sprzęt się nie obroni, zwłaszcza w internecie.

Domyślnie

Wszystko rozbija sie o lajkowi mit, ktorym epatuje Mario, i ktory "lykaja" nabici w butelke co niektorzy uzytkownicy forum.
    zaczynasz gadac jak J. Kaczynski
    rozwin watek o nabitych w butelke uzytkownikach M9

a jezeli te fotki to kawal pozadnej reporterki, to przykro mi, ja takich tu nie wstawie
    Road to Manila

Domyślnie

ja dla jasnosci jestem 50/50 tzn, przepraszam- nie sledzilem calego wątku i moze nie znam kontekstu, ale
    dlaczego wymagacie od m9 aby byl to sprzet rowniez do reporterki (tej najbardziej wymagajacej, z szybko zmieniajacą sie akcją itd)??
    jesli ktos tak stawia sprawe to rozmowa moze jest nieco bez sensu. to raczej nie jest aparat dla fotoreportara- ma inne zalety ktorych nie ma duza lustrzanka. ja przynajmniej tak to widze.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    rozwin watek o nabitych w butelke uzytkownikach M9
    No przepraszam, a kto inny, jak nie wlasnie Ty, probowal przemycac w swoim watku bajeczke, ze z Lajki foty wychodza swietne prostu z puszki? Gdzies tam wtracales takie sugestie, i nie zdementowales tego, nawet kiedy co niektorzy podchwycili i cmokali, ze do takich zdjec, to sie moga zblizyc jedynie po ostrej zabawie w postprocesie. Jaka jest prawda -- to wyszlo po tej serii, ktora obrobiles na laptopie w sloncu...
    Druga sprawa -- czemu tak bezkrytycznie opowiadasz o "radosci" fotografowania Lajka? Poczatkujacym mieszasz tym nieco w glowach. Ja rozumiem, ze jestes tym zachlysniety, i ze zabawa tym aparatem (bo przeciez zawodowo nia nie pracujesz) jest dla Ciebie przyjemnoscia. Nie neguje tego, ale ciagle zapominasz wspomniec (a niektorzy sami tego nie potrafia zauwazyc), ze to tylko zabawa i relaks. W swoich wywodach nie wspominasz ni slowem, ze Leica nie jest aparatem do kazdej fotografii. Jest sprzetem do delektowania sie wolnymi, w miare statycznymi ujeciami, o zabarwieniu wrecz malarskim, a nie do ciezkiej pracy i kazdych warunkow. Malo kto zauwaza, ze masz tam fotki albumowe, a zawodowo i tak pracujesz D3jka. Moze w tym calym natloku zachytow, wyjasnilbys, dlaczego wlasnie tak a nie inaczej? Ludzie z doswiadczeniem, oblatani w sprzecie i swiadomi swoich potrzeb, wiedza co sie da tym zrobic, a czego nie. Ci -- albo popieraja moje zdanie na ten temat, albo po prostu milcza, bo nie chca, zeby ktos tak przewrazliwiony na punkcie swojej kupki metalu sie na nich boczyl.

Przez lata jakie razem funkcjonujemy na tym forum, uwazalem Cie za rozsadnego, opanowanego i rzeczowego czlowieka. Ze ja jestem nadpobudliwy i nie cierpie wciskania ciemnoty, tudziez opowiadania bzdur, i czesto ostro na to reaguje -- temu nie zaprzeczam. Ale to co Ty teraz uprawiasz, to jest skonczona dziecinada.

a jezeli te fotki to kawal pozadnej reporterki, to przykro mi, ja takich tu nie wstawie
    Pewnie, ze nie wstawisz, bo po prostu nie umiesz i nie masz. Nie wysmiewam tego, tylko jasno daje Ci do zrozumienia, ze wypowiadac powinienes sie dopiero wtedy, kiedy cos w tym temacie zrobisz. Zanim nie poprzesz swoich slow konkretnymi argumentami, pstryknij sobie jeszcze jednego iglaka na balkonie, i popodziwiaj bokeh.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Zupelnie pomijajac dyskusje... Mario, moze faktycznie wybralbys sie na jakas impreze masowa. Bardzo chetnie bym zobaczyl ten aparat w akcji typowo reporterskiej, np z koncertu. Ale nie pojedyncza klatke - reportaz. Mogloby to duzo wniesc do watku.
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

...a odnosnie papierowej glebi moze sam powinienes jej troche w swoich fotkach uzyc bo balagan na tym co tu pokazales jest straszny
    Jestes przewrazliwiony -- to nie jest zadna krucjata. Jedynie dyskutuje z histerycznymi zachwytami nad papierowa GO, winieta, i przesaturowanymi zieleniemia i czerwieniami, ktore w komplecie (podpisane "M9" czy w ogole "Leica"), sa uwazane za wyznacznik "swietnych zdjec". Pamietam po prostu czasy, kiedy komplet tych cech na zdjeciu, byl domena osob poczatkujacych, zachlystnietych "lustrem" i mala GO z jasnych obiektywow. Kiedys tez, przewalone kolory byly pietnowane, bokeh z 50 1.8 Nikkora -- paskudny (dla 99,9% uzytkownikow tego forum), a teraz, wraz z M9 dziwnie dostalo nowego zycia i jest cudownym darem producenta Lajki!
    to nie chodzi o plastykę tylko o ukrycie swojego warsztatu i błędów,
    po prostu dużo łatwiej jest zrobić zdjęcie gdzie mamy ostry główny motyw a na resztę kładziemy ...
    prawda mistrzuucieczki ?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 10 z 34 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów