Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Zimowo...

Domyślnie

Na wszystkich fajne światło, niemniej trójka najbardziej mi się podoba.
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

Efekty mojej pobieżnej analizy:
    - zły balans bieli
    - silna winieta u góry każdego zdjęcia
    - złe kolory (problemy z obróbką ?)
    - w zdjęciu nr 2 silna winieta w prawym dolnym rogu - bardzo przeszkadza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UBoot Zobacz posta
    Efekty mojej pobieżnej analizy:
    - zły balans bieli
    - silna winieta u góry każdego zdjęcia
    - złe kolory (problemy z obróbką ?)
    - w zdjęciu nr 2 silna winieta w prawym dolnym rogu - bardzo przeszkadza
    E tam, na pewno tak byś nie napisał, jakbyś wiedział przez jakie ja zaspy musiałem przejść, aby dojść do tych miejsc. Wilki musiałem statywem odganiać, ledwo z życiem uszedłem, a ty mi tu o jakimś balansie bieli mówisz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    "Zimowo......"...zimowo,to jest,częściowo na jedynce.2 i 3 są dziwne i zbyt od zimy odległe kolorystycznie.
    Muszę się podpisać.A już myslałem że to mój monitor
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Piękne zdjęcia. Zwłaszcza trójka.

Czytam komentarze i nie pojmuję. I co z tego, że śnieg nie jest idealnie biały??? Ludzie?! Czy wy nie chodzicie już w plenery? Jak słońce zachodzi to jakiego koloru ma być śnieg?
    Eskimosi maja setki słów na opisanie koloru śniegu a co poniektórzy tylko "biały" i "biały" ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Piękne zdjęcia. Zwłaszcza trójka.

Czytam komentarze i nie pojmuję. I co z tego, że śnieg nie jest idealnie biały??? Ludzie?! Czy wy nie chodzicie już w plenery? Jak słońce zachodzi to jakiego koloru ma być śnieg?
    Eskimosi maja setki słów na opisanie koloru śniegu a co poniektórzy tylko "biały" i "biały" ...
    Co poniektórzy wiedzą jaki ,natywnie ,kolor ma śnieg..Nie twierdzą,z uporem maniaka,że na focie ma być taki,twierdzą tylko,bo też jeszcze chodzą i to od wieków.....,że Ahtyści przesadzają....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Co poniektórzy wiedzą jaki ,natywnie ,kolor ma śnieg..Nie twierdzą,z uporem maniaka,że na focie ma być taki,twierdzą tylko,bo też jeszcze chodzą i to od wieków.....,że Ahtyści przesadzają....
    Aha... czyli Ahtyści nie znają natywnego koloru śniegu... Czyli co - jak śnieg jest w cieniach błękitny albo o zachodzie wpada w pomarańczowe i magentowe odcienie to trzeba WB ustawiać tak żeby stał się biały bo natywnie to śnieg jest biały?

Domyślnie

Trójka jest świetna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Aha... czyli Ahtyści nie znają natywnego koloru śniegu... Czyli co - jak śnieg jest w cieniach błękitny albo o zachodzie wpada w pomarańczowe i magentowe odcienie to trzeba WB ustawiać tak żeby stał się biały bo natywnie to śnieg jest biały?
    Ahtyści są uparci i lubią sie przekomarzać....a ,w sumie,to mnie to wali..Wyrażam swoją opinię,która jest ...niepodważalna....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów