Close

Strona 42 z 69 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 682

Domyślnie

adolfik9501, IYO będzie działać w konfiguracji d5k -di466 (jak w stopce)? wolałbym nie wtopić
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ad2122 Zobacz posta
    adolfik9501, IYO będzie działać w konfiguracji d5k -di466 (jak w stopce)? wolałbym nie wtopić
    Nie mam ani wyzwalaczy ani Nissina więc nie dam 100% pewności Ale skoro inne lampy działają w TTL to nie powinno być problemu z Nissinem.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

thx za odpowiedź. Jak babę urobię, to może (najpierw tele) zakupię i sprawdzę Dzięki.
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Uff przeczytałem cały wątek, bardzo ciekawy zresztą. Mam taki mały problemik i prosiłbym o radę, mianowicie:
    Posiadam Nikona D60 + 35mm/1.8 ,chciałbym kupić lampę i zastanawiam się czy do amatorskiego robienia zdjęć tylko z body ten Nissin będzie się nadawał? Jak będzie działać ta lampa z 35mm? bo wszyscy piszą że dopiero powyżej 35mm daje lepsze światło i niebardzo to rozumiem ( jeżeli chodzi o lampy to ciemna tabaka ze mnie ). Czy może lepiej się wstrzymać i powolutku zbierać na sb-900?
    Zdjęcie tworzy człowiek, nie aparat
    Magiera Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmagiera88 Zobacz posta
    Uff przeczytałem cały wątek, bardzo ciekawy zresztą. Mam taki mały problemik i prosiłbym o radę, mianowicie:
    Posiadam Nikona D60 + 35mm/1.8 ,chciałbym kupić lampę i zastanawiam się czy do amatorskiego robienia zdjęć tylko z body ten Nissin będzie się nadawał? Jak będzie działać ta lampa z 35mm? bo wszyscy piszą że dopiero powyżej 35mm daje lepsze światło i niebardzo to rozumiem ( jeżeli chodzi o lampy to ciemna tabaka ze mnie ). Czy może lepiej się wstrzymać i powolutku zbierać na sb-900?
    na razie będzie ok i będziesz zadowolony ale jak zmienisz puszkę na lepszą z cls-em to będzie lampion ograniczać, ihmo warto dozbierać do sb 600 lub metza 48 (koszt koło 800zł) ale jak chcesz tylko na body będzie ok
    D60 N18-200VR, N35 1.8, Helios 58 2.0, T90, MZ 48, SB 400

Domyślnie

Mam dokładnie taki sam zestaw D60+ 35 +Nissin i wszystko smiga bardzo ładnie. Ja swojego nissina kupilem za 85 funtow - wart tej ceny
    D60 / szkla / cos do blyskania

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Troche tu, troche tam...

Domyślnie

mmagiera88
    Jak kolega "ppppp" wspominał-warto sróbować jeśli kupisz taką tanio, popróbujesz, zobaczysz co się z czym je w kwestii lamp i jesli stwierdzisz ze to nie to (woląc zastane swiatło np.) popróbuj jeszcze troche a jesli temat Ci spasuje-odsprzedaj lampę i kup (jak to pięknie w polskich warunkach brzmi) jakąś optymalną systemówkę SB-600/800/900.
    Pozdro.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice

Domyślnie

Kupiłem di622 i moje pierwsze wrażenia - po pierwsze niedoświetla na wprost, po podniesieniu palinka jest już ok, oczywiście wspomaganie AF świeci za wysoko, podobno można to samamu skorygować, więc jeśli ktoś zna mniejsce w sieci gdzie jest opisane jak to zrobić poproszę o link. Ładnie odpala się z wbudowanej fotoceli. Palnik chodzi z przyjemnym oporem. Spora moc. Łatwa obsłuba (z powodu małej ilości funkcji) dla osoby mającej pierwszy kontakt z czymś innym niż lampa wbudowana. Zastanawiałem się nad zwrotem, ale chyba jednak zostanie u mnie i jak już opanuję pracę z świałem lampy przyjdzie czas na systemową błyskotkę. Jeśli stać was na dołożenie do SB-600 nie zastawiajcie się ani chwili. Mnie w tej chwili nie stać, więc zadowolę się tym co mam, szczególnie, że ładnie doświetla po założeniu dyfuzora i skierowaniu palinka na 45 stopni. Dla mnie do zabawy z odbitym też wystarczy.

Domyślnie

Mnie ta lampa w pełni satysfakcjonowała, nawet ze dwa wesela się na niej zrobiło. JAk na początek i za te pieniądze to nie ma nic lepszego.
    FX MIKKA GOTUJE ZDJECIA !
    skinny nigga pretty flacko, niggas rippin that choppers

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pewex Zobacz posta
    ...za te pieniądze to nie ma nic lepszego.
    Tu bym polemizował...
    Fotografuję w myśli wszystko, co widzę - czyli moje amatorskie "arcydzieła"

Strona 42 z 69 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów