mozna jeszcze dokupić do nissina cos takiego choć nie wiem czy sie opłaca: http://cgi.ebay.co.uk/Wireless-TTL-F...item414c8704b7
Szukaj
mozna jeszcze dokupić do nissina cos takiego choć nie wiem czy sie opłaca: http://cgi.ebay.co.uk/Wireless-TTL-F...item414c8704b7
Gdzieś pisało, ze Nissina nie da rady odpalić żadnym wirelessem.Prawda to ?? Nie chcę siać zamętu, ale ciężko się przegląda 41 stronicowy temat.
ps. Najpierw zamówiłem lampę, a dopiero potem poczytałem... Jesli faktycznie nikt nie potwierdzi jakiejkolwiek współpracy, to mam na sprzedanie nowego nissina :P No, chyba, że odważę się na przeróbkę .
Ostatnio edytowane przez falko29 ; 29-01-2010 o 22:15
Jest opcja, że obecnie sprzedawane lampy będą działać na radiówkach. Pewności nie ma bo póki co jeden egzemplarz na forum działa ze środkowego styku. Może wypuścili "wybrakowany" model i dlatego działa choć nie powinienŻarty żartami ale jak dojdzie to będziesz wiedział na co trafiłeś i jeśli będzie ok to podzielisz się tym z nami. Póki co wersja jest taka, że Nissiny Di466/622 nie działają z radiówkami (wielokrotnie potwierdzone) o czym z resztą pisze nawet sam producent na stronie.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
zanabyłem nissina Di622 i taki wyzwalacz http://www.allegro.pl/show_item.php?item=892339870.
jak przyjdzie, dam znacZnalazłem filmy na których pokazano jak przerobić lampę, ale czekam, aż ktoś wpadnie na to, jak zapewnić komunikację bez dodatkowych kabli itp.
![]()
wczoraj poczytałem trochę ten wątek. Musze kupić lampę do 500zł na studniówkę. Ma być to lampa używana tylko na aparacie. Nie zależy mi na bezprzewodowym wyzwalaniu, bo na razie studia nie mam zamiaru otwierać, ani nic w tym kierunku kombinować. W MM polecali mi aby dołożyć do SB600 albo SB900 ale to nie wchodzi w grę ze względu na ograniczony fundusz. Panowie z MM uważają że lampa jest słabiutka i nawet nazwa im się nie podobała "Nissin..... jak to brzmi wogóle". Zastanawia mnie czym Nissin Di622 różni się od SB600?? (nie licząc DLS, "ułomnej" fotoceli, wyświetlacza lcd z tyłu i niepełnego manuala). Chodzi mi o sam błysk. Czy zdjęcie z zamontowaną na aparacie lampą SB600, będzie się różnić znacznie od zdjęcia z zamontowanym Nissinem Di622 ?? AHA..... aparat D90. Proszę o szybką odpowiedz. Dzięki i pozdrawiam.
a tak knuję.... Skoro chińskie wyzwalacze nie ruszają Nissina, a co z kostką synchro i gniazdem PC?? Jakby wpiąć kostkę synchro do lampy i połączyć to wszystko kablem PC z wyzwalaczem. Dało by radę?
tommyfp - skoro tak stawiasz sprawę, to Di622 będzie w OK. Jest mocniejszy od SB600. Jakość błysku może tylko różnić się in minus od SB600/M48 (dużo zależy od warunków). Wyjścia nie masz. Kupuj
falko29 - Nissiny Di466/622 nie dają się wyzwolić ze środkowego pinu. Resztę sam sobie dopowiedz. Jest szansa, że Nissin poprawił to w nowo sprzedawanych, ale czekamy na potwierdzenie od innych użytkowników.
Dziwne to trochę... Wiem, ze zaraz zjedzą mnie "lampowicze" , ale dlaczego na aparacie lampa jest wyzwalana? tam środkowy pin nie odgrywa roli?
że się zapytam w temacie o Pixel TR-331.
To ustrojstwo nie wyzwoli zdalnie nissina 466/622?Lampy kompatybilne z odbiornikiem TR-331 RX:
• Lampy systemowe SB-900, SB-800, SB-600, SB-400
• Lampy systemowe innych producentów kompatybilne z systemem
iTTL takie jak: Metz, Nissin, Tumax, itp
D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466
Skontaktuj się z nami