Close

Strona 120 z 371 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130170220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 191 do 1 200 z 3702
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Kurcze spojrzałem teraz na oficjalną stronę Apple i tylko 21" i 27" teraz są. Ja tak przeglądałem oferty sklepów internetowych w poszukiwaniu cen części i zawsze przy okazji oglądałem iMac ( o ile są w ofercie) i w X-kom'ie była akurat 24". W ogóle jakoś nie umiem znaleźć sklepu (na necie) z dobrą ofertą komputerów Apple, a do iSpotu mam daleko.
    Nie przekonuje mnie fakt, że siedzą w nich Core2Duo, brak wejścia eSata, możliwości rozbudowy dysku (docelowo w PC chce wsadzić SSD lub Raid na system i aplikacje i oddzielnie duży dysk na system), i brak możliwości podłączenia drugiego monitora (przyzwyczaiłem się do pracy na CRT i ekranem laptopa :/)

Domyślnie

W necie oni mają pełną ofertę: http://cortland.pl/
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lookash Zobacz posta
    Za długi temat po prostu. Całą esencje dałoby sie pewnie zmiescic w kilku postach, za i przeciw.

Ja powiem tylko od siebie, ze jesli dzisiaj kupowalbym cały komputer od podstaw to na pewno brałbym iMaca z najnowszej serii. Pomijając niezawodność samego systemu, jego łatwość i przyjemność obsługi, przede wszystkim matryca jest warta uwagi.
    Tak. Obecnie, zdecydowanie matryca jest warta uwagi:
    http://www.myapple.pl/sprzet-apple-o...a-matrycy.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamtg Zobacz posta
    Nie przekonuje mnie fakt, że siedzą w nich Core2Duo, brak wejścia eSata, możliwości rozbudowy dysku (docelowo w PC chce wsadzić SSD lub Raid na system i aplikacje i oddzielnie duży dysk na system), i brak możliwości podłączenia drugiego monitora (przyzwyczaiłem się do pracy na CRT i ekranem laptopa :/)
    No to już musisz zdecydować co chcesz, bo póki co to widze że nie wiesz dokładnie. Albo chcesz gotowego kompa takiego jak imac, albo decydujesz sie na grzebanie i dokladanie co chwilke czegos. Odpowiedz sobie szczerze czy kiedykolwiek bedziesz korzystał z takich fajerwerków jak eSATA, SSD czy RAID. Czy podłączenie dysku za pomocą eSATA a USB czy FW800 bedzie stanowic roznice w tym co robisz?
    Powiem Ci tylko że w przypadku maca i tak wszystko trzymasz na jednym dysku zarówno system jak i swoje pliki. Co lepsze, trzymasz wszystko na jednej partycji! Co w windowsie jest czesto nie do pomyslenia Zewnetrzy dysk uzywa sie przewaznie do backupu, przynajmniej w moim przypadku.
    Najważniejsze to uzmyslowienie sobie tego do czego potrzebujesz komputer i kupienie go pod te potrzeby a nie odwrotnie. Wtedy bedziesz w pelni zadowolony Co do Core 2 Duo, to zniecheca cie do nich co dokladnie? Bo to bardzo dobre procki.

PS do iMaca tez mozesz podlaczyc drugi monitor.

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Tak. Obecnie, zdecydowanie matryca jest warta uwagi:
    http://www.myapple.pl/sprzet-apple-o...a-matrycy.html
    Równie dobrze mogę powiedzieć że płyty główne, monitory, karty graficzne i cała masa sprzętu elektronicznego innych firm ma podobne problemy. Nie dziwi fakt wydawania kolejnych wersji danego modelu. Dlatego tak na serio lepiej kupowac ostatnie wersje - są najbardziej dopracowane.
    Ostatnio edytowane przez lookash ; 02-03-2010 o 20:43
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

Równie dobrze mogę powiedzieć że płyty główne, monitory, karty graficzne i cała masa sprzętu elektronicznego innych firm ma podobne problemy. Nie dziwi fakt wydawania kolejnych wersji danego modelu. Dlatego tak na serio lepiej kupowac ostatnie wersje - są najbardziej dopracowane.
    Tylko, że w przypadku Apple pogorszenie jakości i ilość niedociągnięć jest wprost proporcjonalna do ilości sprzedawanych iPhonów, MB, MBP etc.
    A problem matryc też jest większy niż kiedykolwiek.

Domyślnie

Tylko, że w przypadku Apple pogorszenie jakości i ilość niedociągnięć jest wprost proporcjonalna do ilości sprzedawanych iPhonów, MB, MBP etc.
    Nazca i ty to mówisz ? zagorzały fan i obrońca marki ?
    A przez ileś postów ty i reszta obrońców wmawiała mi, jaka to bezproblemowa i świetlana przyszłość na mnie czeka po przesiadce na maka (o tej super jakości wykonania już nawet nie wspomnę).
    Okazuje się jednak, że mając pecha to i "w du*ie można palec złamać" (czyli kupić maka i się z nim użerać).

edit
    Tylko proszę nie zaczynać bitwy pt. apple vr. reszta świata od nowa - a mój wpis potraktować z lekkim przymrożeniem oka.
    Ostatnio edytowane przez locos ; 02-03-2010 o 21:24

Domyślnie

Mam MBP z Santa Rosa jeszcze. Nie mam problemów. Nie jestem zagorzałym fanem, czego właśnie dowodem są moje wpisy.
    Nie wyobrażam sobie pracy na czymś innym ale jednocześnie nie jestem zaślepiony i nie modlę się do obrazków Jobsa przed snem... ani z samego rana.

Domyślnie

Zapewne u innych firm jest odwrotna zależność, czym większa sprzedaż tym mniej awarii.
    Chłopie, weź na wstrzymanie. Tak jak napisał locos można wtopić się akurat w taką trefną sztukę. Ale nie znaczy to że inne firmy nie mają takich problemów. Dzisiaj cała elektronika jest coraz gorszej jakości, ba nawet nie tylko elektronika. O apple głośno jak coś jest nie tak, jak wproduktach innych producentów coś jest nie tak to się tyle po prostu o tym nie mówi.
    Powiem tak, szum dookoła awarii w komputerach apple rośnie wraz ze wzrostem popularności i "magii" owej marki. Myślisz że HP czy inny ASUS mają mniej wpadek? Nie sądze.

Inna sprawa, że o problemach z danym sprzętem (nie koniecznie Apple) rozpisują się tysiące, na które przypadają miliony zadowolonych użytkowników, którzy sprzętu po prostu używają.
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

Odpowiedz sobie szczerze czy kiedykolwiek bedziesz korzystał z takich fajerwerków jak eSATA, SSD czy RAID. Czy podłączenie dysku za pomocą eSATA a USB czy FW800 bedzie stanowic roznice w tym co robisz?
    Nie wiem może ja jestem z innej planety ale dla mnie wymienione technologie jak eSATA RAID i w zasadzie pomału ale już SSD to obowiązujące dziś standardy a nie pieśń przyszłości czy fajerwerki

Co do niezawodności Apple ostatnio wg raportu firmyRescuecom zostało najbardziej niezawodną marką

Domyślnie

W życiu nie sądziłem, że ten wątek będzie się aż tak ciągnął.

Nie ma sensu przekonywanie kogokolwiek na siłę, żeby kupił Maca.
    Osobom niezdecydowanym proponuję odwiedzenie kogoś, kto Maca używa. Najlepiej wykorzystuje do podobnych celów jak np. fotografia i skorzystanie z komputera na spokojnie ok godziny.
    Jeżeli to Was nie przekona to znaczy, że nie jesteście jeszcze gotowi na Maca /bez urazy/
    Ja od 1.5 roku używam iMaca 24' i mogę śmiało powiedzieć, że już nie chcę PC.
    Moja żona bardzo sceptycznie podchodziła do przesiadki na MBP, ale ja się upierałem. W tej chwili twierdzi, że to była bardzo mądra decyzja.

Bicie piany co jest lepsze nie ma sensu. Obie platformy służą do pracy, każdy z nas ma inne preferencje.
    Jedno co zastanawia... skoro PC jest takie świetne to czemu myślicie o kupnie MACa i pytacie w tym wątku. Lepiej wybrać lub założyć odpowiedniejszy wątek - "mam 8tys - jaką konfigurację PC sugerujecie" i już

Acha - wracając do wad Maców - oczywiście, że je mają. Np nie mogę włożyć do iMaca SSD bez utraty gwarancji... co nie znaczy, że wogóle nie mogę
    Ostatnio edytowane przez Bartek Witek ; 02-03-2010 o 23:03
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Strona 120 z 371 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130170220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów