Szukaj
Chodzi najprawdopodobniej o zdeka kosmiczną cenę.
Bardzo abstrakcyjne poczucie humoru, ostrzegamKtoś może uznać ten filmik za obrazoburczy, niesmaczny czy może nawet żenujący, dla mnie jest to rewelacyjna parodia amerykańskich produkcji dokumentalnych
http://www.youtube.com/watch?v=Utn65Svty6s
Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski
Tak, rzeczywiście dopiero jak zobaczyłem cenę w EAGD to też się uśmiałem, a spójrzcie na tę stronę: http://www.euro.com.pl/obiektywy2/ni...r-czarny.bhtml - okazja!
Starsza wersja 70-200 za jedyne, bagatela: 10339 zł!
Ten sklep.. cóż, nie należy do najtańszych.Spójrzcie na różnicę w cenie D3x pomiędzy tym sklepem a innymi. Mają drożej o 6tys. zł niż Fotojoker. Ale co to jest 6 tysiaków...
![]()
![]()
Tak, tylko spójrz też na cenę produktów konsumenckich, a nie szkieł z najwyższej półki (70-200 vr) lub korpusów z tego samego pułapu. Nie patrzmy może na 18-70, który jest właściwie szkłem archiwalnym i w bieżącej ofercie Nikona niedostępnym. Wówczas już różnice cenowe nie są tak duże, a jak porównamy opcje dodatkowe jak np. raty 0%, dostępność salonów w każdym niemal mieście to już zupełnie inaczej się popatrzeć należy na euro.
szkoda, że to już nie to samo forum...
Ok, patrzę i co widzę? Nikon D90 - 600zł różnicy (Euro - 3029zł, Fotojoker - 2408zł). Nikkor 50 1.8 - 100zł różnicy (w Euro 20% drożej, Euro - 599zł, Fotojoker - 498zł). Nikkor 18-105VR - prawie 300zł różnicy (Euro 1109zł, Fotojoker 817zł).Plusem są te raty 0%.
![]()
Skoro jesteśmy przy sklepach to wczoraj usłyszałem (podsłuchałem) w MM od wysoce wykwalifikowanego pracownika nikczemnego wzrostu, że: "Canon jest lepszy od Nikona bo robi lepsze zdjęcia, ma lepsze kolory i lepszą głębię ostrości..."Po lepszej głębi ostrości się roześmiałem i oddaliłem co by te mądrości mi nie zaszkodziły, więc nie wiem co było dalej.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
euro: D90 +18-105VR - 3 458 zł
FJ: D90 + 18-105VR - 3 222 zł (w salonach więcej bo 3 388 zł)
eutro: D5000+ 18-55 VR - 2390 zł
FJ: D5000+ 18-55 VR - 2 122 zł (w salonie 2 444 zł )
co przy zakupie na raty 0% sprawia, że euro takie złe nie jest, a dodatkowo w euro możesz się targować, a w FJ nie
szkoda, że to już nie to samo forum...
Skontaktuj się z nami