Close

Strona 6 z 34 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 332

Wątek: M9 big miszmasz

Zbanowany
    Miasto
    na górce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Staś Zobacz posta
    Jaipur, napisz proszę coś o odczuciach z użytkowania X1

Pierwsze odczucia są bardzo pozytywne, obsługę można opanować za pierwszym podejściem. Menu jest proste ( PL brak ) i po krótkim skonfigurowaniu nie trzeba tam już zaglądać. Wszystkie konieczne ustawienia mamy pod przyciskami w tylnej części aparatu, a więc WB, ISO, ustawienia AF, lampy błyskowej, korekcja EV +/- 3 z krokami co 1/3, włącznik opóźnionego wyzwolenia migawki oraz przycisk INFO ( w trybie przeglądania informacje o zdjęciu, a w trybie foto siatka pomocnicza do kadrowania lub informacje o ustawieniach lub czysty podgląd kadru ). ISO AUTO lub 100 - 3200, używalne moim zdaniem w pełnym zakresie.
    Na górze dwa kółka do ustawiania ekspozycji. Trzeba uważać, bo łatwo można zmienić ustawienia, mimo, że przy każdej wartości jest zapadka.
    Co do szybkości AF, to jest przyzwoicie, ale tylko za dnia. W gorszych warunkach oświetleniowych czas ustawiania ostrości się wydłuża. Z różnych wypowiedzi na Forum o znanych mi obiektywach wnioskuję, że oceny działania AF mogą być bardzo rozbieżne, więc jedyne co polecam, to wypróbować przed kupnem, jeśli to możliwe.
    Co bym zmienił ? Dodał bym możliwość zapisywania tylko DNG. Można tylko w parze z JPG. No i oczywiście mogło by być f 2.0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2Cresky Zobacz posta
    Patrząc na Twój avatar nie mam wątpliwości że sobie poradzisz
    Ha, ha,....dobre..pozdrawam serdecznie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Dzieki Jaipur
    No troche wiem wiecej , i świta mi w głowie pogonienie Dlux4 titan i E-P1- ( chociaż po podpięciu Planara T 50 1,4 miodnie swiat wyglada)
    A i troche refleksji na temat Leici
    Hasło Laica wywołuje reakcję od "ach" do "fuck"- jedni nazywaja masochizmem , onanizmem , lansizmem ,zabawkami dla bogatych- itp itd - a drudzy poządny i jedynym w swoim rodzaju sprzętem , drogim , ale dajacym to coś , co nie da D- ileśtam , K ilestam i podpięte do nich Lki Nki i inne "ki"
    Młodzi wychowani na AFie , nie poczuja tego czegoś - podniesienie do oka wyostrzenie na to co sie chce pomyślenie i pstryk.
    No i sama firma , produkujaca konkretne modele ( drogie) , ale dające to COŚ.
    Osobiście mierzi mnie komercjalizm , chłam i chęć zysku przy wypuszczaniu kolejnych D3000 , 500...........K ., A ,,, a kompaktów z szybkostrzelnością Uzi (no teraz to mogą scigac się z produc. telefonów kom.).
    Kto nie poczuje , że fotografia to magia , inne postrzeganie żeczywistosci , kreatywność w użytk. sprzętu - to dalej będzie liczył pixele , zmieniał kolejne D , K , A ....na nowsze i wypisywał bzdety na róznych forach.

To mówiłem ja Staś , wychowany na Druchu , Ami , Starcie ( mam do dziś)
    pozdrawiam wszystkich bez wyjatku ( nie jestem rasistą)
    Staś

Domyślnie

Dzieki Jaipur
    No troche wiem wiecej , i świta mi w głowie pogonienie Dlux4 titan i E-P1- ( chociaż po podpięciu Planara T 50 1,4 miodnie swiat wyglada)
    A i troche refleksji na temat Leici
    Hasło Laica wywołuje reakcję od "ach" do "fuck"- jedni nazywaja masochizmem , onanizmem , lansizmem ,zabawkami dla bogatych- itp itd - a drudzy poządny i jedynym w swoim rodzaju sprzętem , drogim , ale dajacym to coś , co nie da D- ileśtam , K ilestam i podpięte do nich Lki Nki i inne "ki"
    Młodzi wychowani na AFie , nie poczuja tego czegoś - podniesienie do oka wyostrzenie na to co sie chce pomyślenie i pstryk.
    No i sama firma , produkujaca konkretne modele ( drogie) , ale dające to COŚ.
    Osobiście mierzi mnie komercjalizm , chłam i chęć zysku przy wypuszczaniu kolejnych D3000 , 500...........K ., A ,,, a kompaktów z szybkostrzelnością Uzi (no teraz to mogą scigac się z produc. telefonów kom.).
    Kto nie poczuje , że fotografia to magia , inne postrzeganie żeczywistosci , kreatywność w użytk. sprzętu - to dalej będzie liczył pixele , zmieniał kolejne D , K , A ....na nowsze i wypisywał bzdety na róznych forach.

To mówiłem ja Staś , wychowany na Druchu , Ami , Starcie ( mam do dziś)
    pozdrawiam wszystkich bez wyjatku ( nie jestem rasistą)
    Staś
    Słusznie prawi!
    Dać mu wódki!
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Zwykłe D70 z najprostszym kitem, kilka pluginów i niejeden pomyśli, że to z jakiejś starej Leiki:
    http://wpk.eltrakon.pl/Trzepak%2001.jpg
    Różnica między tym, co robi leika, a tym, co pokazałeś to jakieś 3 metry Aż boję się pomyśleć, jakby Noctilux ostrzył z 45cm...
    Naucz się czytać

Domyślnie

wpkx skąd masz plugin do dodawania kurzu?

zdjęcia miodne, do tego drukarka A3+ i nawet mi przestaje przeszkadzać, że to cyfra (ale tylko do koloru )

Zbanowany
    Miasto
    na górce

Domyślnie

Dzieki Jaipur
    Dobrze się zastanów, do Olka podepniesz wszystko co ze szkła, a przy X1 jesteś skazany na przyspawanego elmarita. Chyba, że to opcja dodatkowa, jak u mnie, gdzie mam już dwa systemy i trzeciego mi nie potrzeba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta
    wpkx skąd masz plugin do dodawania kurzu?
    To jeden z systemowych tzw. autopluginów
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    Różnica między tym, co robi leika, a tym, co pokazałeś to jakieś 3 metry Aż boję się pomyśleć, jakby Noctilux ostrzył z 45cm...
    Hmmm...
    Obiektywy zaprezentowane przez autora wątku ostrzą minimalnie z: Lux 24 - 0,7m, Cron 90 - 1.0m, Nocti również z 1.0m.
    Tak jest w przypadku większości szkieł do Leiki M (o takiej przede wszystkim jest wątek), chyba tylko 135-ki mają od 1.5m, a jakieś makro poniżej 0.7.
    Moją fotkę ostrzyłem o ile pamiętam na około 1.0m (najwyżej 1.2) przy ogniskowej 50, więc wytłumacz, którą Leicę i które 3 metry masz na myśli?
    Czyżby chodziło o różnicę w głębokości głębi ostrości?
    A może o mentalną odległość między Leicą a resztą świata?
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

pewnie dlatego napisałem 'jakby'
    W sumie chodziło mi i o różnicę w głębi i o mentalną odległość :P
    Naucz się czytać

Strona 6 z 34 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów