Close

Strona 21 z 23 PierwszyPierwszy ... 111920212223 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 226

Wątek: D90 vs. D5000

Domyślnie

Słusznie pisze kolega. Tym bardziej, że nie kupuje się lustra z kitem raz na zawsze i to koniec wydatków. Wydatki będą i to jak dowodzi praktyka, coraz większe Wystarczy popatrzeć na stopki użytkowników, żeby zauważyć, że body to tylko ułamek kwoty jaką na sprzęt przeznaczyli...
    Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kapitan Kluska Zobacz posta
    ..............

Ja sam będąc wzorowym amatorem (trzymałem lustrzankę w rękach jakieś 3 razy w życiu) szykuję się do kupienia D90 ponieważ myślę, że starczy mi na znacznie dłużej niż D5000.

........... Właśnie dlatego radze dopłacić te 500zł i wziąć D90.

Pozdrawiam
    I to słuszna rada poparta doświadczeniem........a 500zł za pierwszy ślub się zwróci

Domyślnie

tiaaaa 8,5 koła poszło i to nie koniec:

ja nie wyobrażam sobie pracy na aparacie z ergonomią d5000.....już pal sześć silnik, wielkość, cls-a.....baterie...ekran.....to nie jest najważniejsze...kwestią dla mnie najważniejszą jest.....DOSTĘP DO FUNKCJI który w d90 jest zdecydowanie szybszy i łatwiejszy....

no bo jak.....bach guzik "i" i jazda bracie po menu roboczym, coby cokolwiek zmienić......nie ma czasu na to.....

TO dwa niby podobne aparaty, ale jednak różniące się od siebie znacznie.......i w zależności od naszego stopnia zaawansowania i planów na przyszłość wybiera się dostosowany do własnych potrzeb i wymagań. o!
    Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 24-02-2010 o 20:31

Domyślnie

Moze cie zaszokuje, ale mi chodzi po glowie wymiana d90 na d5000. Robie i tak tylko raw na A.

Domyślnie

nie no spoko, jeśli tylko się ma kasę to nie takie cuda można wyczyniać powiem nawet więcej, jakbym zarabiał w euro, to bym pewnie i ze dwa kompakty kupił jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Moze cie zaszokuje, ale mi chodzi po glowie wymiana d90 na d5000. Robie i tak tylko raw na A.
    Faktycznie można być zszokowanym czytając powyższe ; większość "pnie się w górę",a Ty chcesz obrać własną drogę.Twój wybór.
    D90 | MB-D80 | N50/1,8 | N18-105VR | N70-300VR | H58/2,0 | Metz 58 AF2 .

Domyślnie

, nie wiem czy odpowiedni przykład,
    Ale dajmy na to że mamy osobę która porusza się o kulach - straciła nogę.....ale w pewnym momencie kupuję protezę i kule przestają być potrzebne.....żyje normalnie.......a tu nagle ZonKkkKK.....bach protezę rzuca w kąt albo sprzedaje i z powrotem chce popierdzielać o kulach
    by się zapytało chłopie/babo MASZ TY ROZUM

tu małe sprostowanie, broń Panie Boże nie chcę nikogo obrażać, ani krytykować, no tylko taka decyzja jest hmmmm jakby to powiedzieć mało sensowna...??

a co Kolegę piotera m skłania do takiego kroku?

no jakby to było odwrotnie, to jeszcze można zrozumieć, ale w ten sposób, to raczej nie ma sensu wolał bym kupić szkło+lampę, albo przeznaczyć na wycieczkę
    Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 24-02-2010 o 21:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kapitan Kluska Zobacz posta
    Oczywiście niektórzy z was na zawsze pozostaną ludźmi robiącymi zdjęcia tylko na wakacjach ale moim zdaniem spora większość w pewnym momencie stwierdzi, że uchylany ekranik to nie wszystko i że przydałyby się niektóre funkcje D90 a wtedy będzie już za późno.
    Za późno? Hmmm... a może po prostu kupią sobie coś innego.
    "ludzie niepotrafiący posługiwać się aparatem fotograficznym
    będą wkrótce uchodzić za analfabetów" Roh
    D5000 N18-105VR N35mm f1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniela Zobacz posta
    Za późno? Hmmm... a może po prostu kupią sobie coś innego.
    a jak dojdą do tego wniosku po 2 tyg? noooo to gorzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pixel-x Zobacz posta
    ........a 500zł za pierwszy ślub się zwróci
    ??? Że co?
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Strona 21 z 23 PierwszyPierwszy ... 111920212223 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów