Szukaj
Pierwsze co sie rzuca w oczy to brak ostrosci - chyba ze oczy mi sie popsuly![]()
Jakieś zabawki - podobno japońskie
Ja też odnoszę takie wrażenie.
do autora zdjęcia:
Nie jest tak prosto robić dobre zdjęcia KIT-owym obiektywem - doświadczyłem sam.
Moja dobra rada: kup sobie Tamrona 17-50/2.8 z silnikiem - będziesz super zadowolony.
Pzdr.
P.S.
Sa ludzie, co wybierają z kilku sztuk - tę najostrzejszą.
Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 19-02-2010 o 09:40
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
O ostrosci juz napisano, ja dodam, ze kadr leci w lewo...
Letni kadr, ale jakiś taki "mało letni"![]()
Sprobowalem go lekko "skierowac w strone lata"Na przyklad tak (mam nadzieje, ze pozwolisz
):
a teraz leci w prawoO ostrosci juz napisano, ja dodam, ze kadr leci w lewo....... czy ja już źle widzę
![]()
Dawno nie czytalem takich bzdur! Choc Tamrona bardzo polecam!
Nono i jeszcze kup sobie D3xsa bo trudno zrobic dobre zdjecie tansza puszka!
Znam tutaj z tego forum sporo ludzi ktorzy zmeczyli kity do konca i wiele z nich wycisneli......osobiscie jestem fanem jednego z tutejszych forumowiczow......on robi tylko kitem z D40!
Zdjecie slabe!
Nikon http://greg77.com/
Ja do tych znajomych nie należę. Z moich doświadczeń wynika, że otrzymanie dobrej fotografii z obiektywu N18-70 (tylko na nim sie męczyłem ponad dwa lata, więc o innych nie wspominam) jest o wiele trudniejsze niż otrzymanie tego z Tamrona 17-50/2.8 Wymaga to nie tylko przemyślenia i wysokiej wiedzy teoretycznej, ale także odpowiedniego światła. Przy jego braku można zapomnieć o ładnym krajobrazie z N18-70/3.5-4.5
Taki mój prosty wniosek: "Nie ma ładnego słoneczka, zostawiam N18-70 w domu."
Obrażanie współrozmówców niestety tego nie zmieni.
P.S.
Propozycję kupna lepszego obiektywu umieściłem dlatego, że osobiście dostrzegłem pewien potencjał i możliwości ( a przyhajmniej chęci) u autora zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 19-02-2010 o 13:37
Dobra....przepraszam!
Sprawa ma sie tak ze 18-70 jest chyba najlepszym do tej pory KITem.......fatalnym jest 18-135.......
A Tamron nie pomoze jak sie nie umie zdjec robic...........sprzet jest tylko narzedziem!
Narzedziami z TEsco tez naprawi sie samochod a moga byc tanie!
A jako prosty dowod ze mozna robic zdjecia KITem prosze D40 i 18-55 w akcji.....O TU!
Autorze twoje zdjecie wymaga obrobki i wyostrzenia po zmniejszeniu!
Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 19-02-2010 o 13:38
Nikon http://greg77.com/
Ok, w 100% sie z Tobą zgadzam.
Tylko, że nie można wymagać od autora czegoś, czego ma się dopiero nauczyć. Wskazanie mu łatwiejszej drogi do tego celu uznałem za niezły pomysł.
Przecież Bułhak miał o wiele gorszy sprzęt...
Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 19-02-2010 o 13:50
Skontaktuj się z nami