Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: mazurskie

Domyślnie mazurskie

Uff, po debiucie. Nie było tak żle. Dziękuję za ciepłe przyjęcie. Teraz moja "dwupolówka", co Wy na to?

Ostatnie tchnienie lata.

Domyślnie

Pierwsze co sie rzuca w oczy to brak ostrosci - chyba ze oczy mi sie popsuly
    Jakieś zabawki - podobno japońskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzesorg Zobacz posta
    Pierwsze co sie rzuca w oczy to brak ostrosci - chyba ze oczy mi sie popsuly
    Ja też odnoszę takie wrażenie.

do autora zdjęcia:
    Nie jest tak prosto robić dobre zdjęcia KIT-owym obiektywem - doświadczyłem sam.
    Moja dobra rada: kup sobie Tamrona 17-50/2.8 z silnikiem - będziesz super zadowolony.

Pzdr.

P.S.
    Sa ludzie, co wybierają z kilku sztuk - tę najostrzejszą.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 19-02-2010 o 09:40
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

O ostrosci juz napisano, ja dodam, ze kadr leci w lewo...

Letni kadr, ale jakiś taki "mało letni"
    Sprobowalem go lekko "skierowac w strone lata" Na przyklad tak (mam nadzieje, ze pozwolisz ):

www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

O ostrosci juz napisano, ja dodam, ze kadr leci w lewo...
    a teraz leci w prawo .... czy ja już źle widzę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    do autora zdjęcia:
    Nie jest tak prosto robić dobre zdjęcia KIT-owym obiektywem - doświadczyłem sam.
    Moja dobra rada: kup sobie Tamrona 17-50/2.8 z silnikiem - będziesz super zadowolony.
    Dawno nie czytalem takich bzdur! Choc Tamrona bardzo polecam!
    Nono i jeszcze kup sobie D3xsa bo trudno zrobic dobre zdjecie tansza puszka!
    Znam tutaj z tego forum sporo ludzi ktorzy zmeczyli kity do konca i wiele z nich wycisneli......osobiscie jestem fanem jednego z tutejszych forumowiczow......on robi tylko kitem z D40!

Zdjecie slabe!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Dawno nie czytalem takich bzdur! Choc Tamrona bardzo polecam!
    Nono i jeszcze kup sobie D3xsa bo trudno zrobic dobre zdjecie tansza puszka!
    Znam tutaj z tego forum sporo ludzi ktorzy zmeczyli kity do konca i wiele z nich wycisneli......osobiscie jestem fanem jednego z tutejszych forumowiczow......on robi tylko kitem z D40!

...
    Ja do tych znajomych nie należę. Z moich doświadczeń wynika, że otrzymanie dobrej fotografii z obiektywu N18-70 (tylko na nim sie męczyłem ponad dwa lata, więc o innych nie wspominam) jest o wiele trudniejsze niż otrzymanie tego z Tamrona 17-50/2.8 Wymaga to nie tylko przemyślenia i wysokiej wiedzy teoretycznej, ale także odpowiedniego światła. Przy jego braku można zapomnieć o ładnym krajobrazie z N18-70/3.5-4.5
    Taki mój prosty wniosek: "Nie ma ładnego słoneczka, zostawiam N18-70 w domu."

Obrażanie współrozmówców niestety tego nie zmieni.

P.S.
    Propozycję kupna lepszego obiektywu umieściłem dlatego, że osobiście dostrzegłem pewien potencjał i możliwości ( a przyhajmniej chęci) u autora zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 19-02-2010 o 13:37

Domyślnie

Ja do tych znajomych nie należę. Z moich doświadczeń wynika, że otrzymanie dobrej fotografii z obiektywu N18-70 (tylko na nim sie męczyłem ponad dwa lata, więc o innych nie wspominam) jest o wiele trudniejsze niż otrzymanie tego z Tamrona 17-50/2.8 Wymaga to nie tylko przemyślenia i wysokiej wiedzy teoretycznej, ale także odpowiedniego światła. Przy jego braku można zapomnieć o ładnym krajobrazie z N18-70/3.5-4.5

Dobra....przepraszam!
    Sprawa ma sie tak ze 18-70 jest chyba najlepszym do tej pory KITem.......fatalnym jest 18-135.......
    A Tamron nie pomoze jak sie nie umie zdjec robic...........sprzet jest tylko narzedziem!
    Narzedziami z TEsco tez naprawi sie samochod a moga byc tanie!
    A jako prosty dowod ze mozna robic zdjecia KITem prosze D40 i 18-55 w akcji.....O TU!

Autorze twoje zdjecie wymaga obrobki i wyostrzenia po zmniejszeniu!
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 19-02-2010 o 13:38

Domyślnie

Taki mój prosty wniosek: "Nie ma ładnego słoneczka, zostawiam N18-70 w domu."

P.S.
    Propozycję kupna lepszego obiektywu umieściłem dlatego, że osobiście dostrzegłem pewien potencjał i możliwości ( a przyhajmniej chęci) u autora zdjęcia.
    Głupoty panie gadasz aż nie chce się czytać ...
    fordclubpolska.org

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Dobra....przepraszam!
    Sprawa ma sie tak ze 18-70 jest chyba najlepszym do tej pory KITem.......fatalnym jest 18-135.......
    A Tamron nie pomoze jak sie nie umie zdjec robic...........sprzet jest tylko narzedziem!
    Narzedziami z TEsco tez naprawi sie samochod a moga byc tanie!
    A jako prosty dowod ze mozna robic zdjecia KITem prosze D40 i 18-55 w akcji.....O TU!

Ok, w 100% sie z Tobą zgadzam.
    Tylko, że nie można wymagać od autora czegoś, czego ma się dopiero nauczyć. Wskazanie mu łatwiejszej drogi do tego celu uznałem za niezły pomysł.
    Przecież Bułhak miał o wiele gorszy sprzęt...
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 19-02-2010 o 13:50

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów