Close

Strona 116 z 371 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    To ja poproszę o przykład w którym obecnie sprzedawanym na rynku laptopie PC [oczywiście w dużo niższej cenie niż Apple] są... chociażby takie matryce jak w MBP. Jeśli nie pracowałeś na MBP to nie będziesz wiedział o co chodzi ale ja porównanie z np. takim Acerem mam od dwóch lat. Na PCtowych laptopach kolory są za niebieskie, za chłodne i to drastycznie za. Pomimo, że w MBP też jest TN to jednak jakoś działa on inaczej...

Matryca może sobie pracować "inaczej", ale co mi po niej, jak na monitorze tylko własne odbicie widzę? ;P
    Tak drastycznie lustrzanego ekranu w żadnym innym laptopie nie widziałem i jest to jedyna rzecz, która mnie powstrzymuje przed zakupem macza.

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Kolejna sprawa, nie ma żadnego porównania aluminium w MBP do plastiku w jakimkolwiek pecetowym laptopie.
    Śmiem twierdzić, że pociągnięta po wierzchu gumą pokrywa thinkpada, osadzona na magnezowej ramie daje radę ;]
    Plastiki w środku to już nie to samo, ale też sprawiają dobre wrażenie.

P.S. Jak to jest z zawiasami w MBP? Byłem 2 razy w saturnie w odstępie 3 miesięcy i oglądałem sobie wystawową 13". Za pierwszym razem sprawiała wrażenie świeżaka, pokrywa zamykała się z wyraźnym oporem. Za drugim razem była już luźniuteńka. Przemiał pewnie tam ma nieziemski, ale mimo wszystko - to są 3 miesiące, a mój 3,5-letni thinkpad sprawuje się pod tym względem dużo lepiej...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oem Zobacz posta
    Matryca może sobie pracować "inaczej", ale co mi po niej, jak na monitorze tylko własne odbicie widzę? ;P
    Tak drastycznie lustrzanego ekranu w żadnym innym laptopie nie widziałem i jest to jedyna rzecz, która mnie powstrzymuje przed zakupem macza.

Śmiem twierdzić, że pociągnięta po wierzchu gumą pokrywa thinkpada, osadzona na magnezowej ramie daje radę ;]
    Plastiki w środku to już nie to samo, ale też sprawiają dobre wrażenie.

P.S. Jak to jest z zawiasami w MBP? Byłem 2 razy w saturnie w odstępie 3 miesięcy i oglądałem sobie wystawową 13". Za pierwszym razem sprawiała wrażenie świeżaka, pokrywa zamykała się z wyraźnym oporem. Za drugim razem była już luźniuteńka. Przemiał pewnie tam ma nieziemski, ale mimo wszystko - to są 3 miesiące, a mój 3,5-letni thinkpad sprawuje się pod tym względem dużo lepiej...
    A mi ostatnio w tp pękł zawias...

Domyślnie

Thinkpady tylko niektóre miały magnezowe obudowy. Większość plastik.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Tak celem uzupełnienia wiedzy nt. Apple.
    MBP mają również matową matrycę i takie właśnie miałem na myśli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raider Zobacz posta
    W kosmosie używa się thinkpada i nikona

http://www.youtube.com/watch?v=sI8ldDyr3G0
    A na ziemi macbooka i canona
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez locos Zobacz posta
    Matryc lub szkieł przełożyć się raczej nie da!
    hmm a ja myslalem ze lustrzanki maja wymienne obiektywy
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Rimbaud Zobacz posta
    Pokaz mi 3 letniego pc co uciagnie windows 7 lub viste i da sie na nim pracowac :P
    Ale chcesz zdjęcie czy jak ? - trochę mi głupio wklejać bo mam bałagan na biurku
    A poważnie to mojemu właśnie w kwietniu stuknie 3 lata - składak na dwujajkowym Athlonie 4200+,
    chodzi na Viscie x64 od samego początku i na prawdę nie mam z jego wydajnością problemów.
    Jedyne co od początku posiadania zakupiłem do niego to RAM - dorzuciłem 4 GB ( teraz jest 6 ) jak
    ceny spadły do śmiesznego poziomu oraz wymieniłem kartę graficzną na najtańsze, jakie znalazłem
    Ati z 2xDVI i pasywnym chłodzeniem po zakupie 2-go monitora.

Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Tak. Dla dzieci chyba. Tylko po co dzieciakowi MBP?

Strona 116 z 371 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów