Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Domyślnie Jaka optymalna drukarka

Witam,
    po dokupieniu monitora czas zacząć oszczędzać na nową zabawkę
    Interesuje mnie zakup domowej drukarki do wydruków A4. Wiem, że watek wielokrotnie w przeszłości maglowany, ale technika idzie do przodu i może coś ciekawego pojawiło się na rynku?
    Zależy mi na optymalizacji kosztów w oparciu o oryginalne materiały eksploatacyjne, ewentualnie bardzo dobre zamienniki z tym, że nie przewiduję systemu stałego zasilania (zbyt mało drukuję).
    Na drukarkę chciałbym przeznaczyć do 1000 PLN, jakieś sugestie?

Domyślnie

Nic się nie pojawiło.

Kup Epsona P50, a za resztę zapas tuszu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Nic się nie pojawiło.

Kup Epsona P50, a za resztę zapas tuszu.
    Nie powiem, żebym nie spodziewał się takiej odpowiedzi , tyle, że nie lubię Ford-owskiego sposobu rozwiązywania dylematów (każdy kolor dobry, pod warunkiem, że czarny).
    Czy jakość wydruku z tego Epsona, przy zastosowaniu oryginalnych materiałów, będzie lepsza niż z minilabu np. w MM?
    Jeśli nie to jaki model mi to zapewni, bo jeśli mam już płacić drożej za wydruk to oczekiwałbym lepszej jakości.
    Jaki wyższy model byście polecali? R800? A może coś z Canona - kol. Wilk325 wyrażał się o nich pozytywnie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ktm777 Zobacz posta
    Czy jakość wydruku z tego Epsona, przy zastosowaniu oryginalnych materiałów, będzie lepsza niż z minilabu np. w MM?
    Pewnie!

Jeśli nie to jaki model mi to zapewni, bo jeśli mam już płacić drożej za wydruk to oczekiwałbym lepszej jakości.
    Jaki wyższy model byście polecali? R800? A może coś z Canona - kol. Wilk325 wyrażał się o nich pozytywnie?
    R800 jest ciekawa. Moim zdaniem jest to najlepsza drukarka fotograficzna A4 w budżecie do 1500 zł. Bardzo interesującą właściwością jest lakierowanie zdjęć. Dzięki temu połysk na papierach błyszczących jest ładny, równy, bez placków w ciemniejszych miejscach. Nie ma szans wówczas nawet wprawnym okiem odróżnić tego od odbitki. No, poza faktem że jest ładniejsza, ostrzejsza, bardziej wysycona.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

W internecie znalazłem jeszcze "EPSON Stylus Photo 950" - jak to ma się do P50 / R800 ?

Domyślnie

W internecie znalazłem jeszcze "EPSON Stylus Photo 950" - jak to ma się do P50 / R800 ?
    Dawno nie produkowana.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

podepnę się pod temat i zapytam czy dla epsonków jest jakiś papier odpowiednik kodaka endury ?

Domyślnie

Którego Kodaka Endury, że się tak retorycznie zapytam?

Domyślnie

chodzi mi o ten najpopularniejszy matowy zwany potocznie "jedwab"
    Ostatnio edytowane przez malibu ; 27-02-2010 o 12:38

Domyślnie

Wiem, wiem Co ja się skurczybyka naszukałem... Tecco Portrait Silk Raster - nowość, ale powinni go już mieć w ColourConfidence.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów