Musisz sie przyzwyczaic autorze, ze w dzisiejszych czasach, dobra fotografia to pixele per milimetr i f=1.0
Poza tym, nie przejmuj sie i rob swoje.
Szukaj
Musisz sie przyzwyczaic autorze, ze w dzisiejszych czasach, dobra fotografia to pixele per milimetr i f=1.0
Poza tym, nie przejmuj sie i rob swoje.
no niestety, pixele rządzą...
Nawet jeśli pudełkiem po butach albo od zapałek to co w tym złego? Jeśli ktoś lubi fotografię otworkową to zaraz trzeba go zlinczować?Rafał63 A może faktycznie fotografia jest zrobiona pudełkiem po butach z dziurką zrobioną igłą?
Pozdrawiam Autora![]()
A może autor sam sobie skleił własna obscurę i kiepskie światło było to długo musiał naświetlać modelka się ruszała i wyszedł efekt 3D. Ogólnie fajna sprawa ale trzeba poświęcić na to troszeczkę czasu, ja w lato się bawiłem w to własnej budowy miałem i krajobrazy się robiło
![]()
|| D750 + MB-D16 || D300s + MB-D10 || D80 + MB-D80 || F601 || N50mm f1.8 || S85 f1.4 || T12-24 f4 || N17-55 f2.8 || N24-120 f4 || S70-200mm f2.8 || SB910 || SD9 || S PZ42x ||
Hm. Tak sobie myślę, że powinieneś jednak zbudować od podstaw Camerę Obscurę i spróbować naświetlić portret na tradycyjnym materiale światłoczułym. Zobaczysz różnicę. Cyfra z dziurką to jak donat z fabryki w zastępstwie prawdziwego domowego pączka.
Ten efekt nie jest nawet taki zły, ale nie przypomina charakterystyki obrazu fotografii otworkowej - wszystko co się nie porusza powinno być ostre od 0 do nieskończoności... a tu jest mydło.
Zdjęcie może być kiepskie, ale poniżające komentarze i wyszydzanie to gruba przesada. Tak zachowują się dzieci i osoby mało inteligentne. Do tego jest to zwykłe chamstwo. Nie można dbać o poziom fotograficzny nie dbając o poziom komentarzy. Już sam tytuł sugeruje, że może być to faktycznie fotografia otworkowa. Należałoby więc zwrócić uwagę na zdjęcie, technikę i ewentualnie pomóc. Z jakich narzędzi skorzystać, gdzie szukać pomocy. Współczesna fotografia cyfrowa już dawno wyparła inne techniki, ale za nic nie należy im się zapomnienie. Wiele bym dał, żeby zobaczyć jak ktoś pracuje z gumą, albo pigmentem a fotografia otworkowa może być początkiem zafascynowania szlachetnymi technikami fotograficznymi.
Pozdrawiam
Janusz
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Skontaktuj się z nami