Dziś wszystko co nie białe się podoba. A poważnie kolory ok, kadr pierwszy czytelny. Natomiast z tego co widać pion można było zrobić lepiej, bez przełęczy i kadr bardziej w prawo.
Szukaj
Dziś wszystko co nie białe się podoba. A poważnie kolory ok, kadr pierwszy czytelny. Natomiast z tego co widać pion można było zrobić lepiej, bez przełęczy i kadr bardziej w prawo.
Jedynka dużo lepiej się prezentuje.
No...
Wszystkie, które się dało wydobyć, widać na zdjęciachDalej była już tylko wielka seledynowa głębia i zdecydowanie bardziej podobało mi się to zmącone odbicie.
Kurza stopa... Wychodzicie z założenia (co w Norwegii skądinąd zazwyczaj się sprawdza), że wszystko co się w kadrze nie zmieściło musiało być równie ładne/dobrze oświetlone/atrakcyjne. Tylko, że tak nie było
Góra, która zajmuje lwią część kadru była olbrzymia, wysoka na kilkaset metrów i nawet nie o tyle metrów ode mnie oddalona. Nie miałem szans - nawet w pionie - ująć jej całej z tej odległości (a nawet gdybym to zrobił, na zdjęciu nie znalazłoby się nic oprócz faktury skał...). Ponadto, kawałek dalej w prawo cała dolina zakręca pod kątem ok 60 stopni, co przy rozmiarze gór i pozycji słońca skutkowało nieprzyjemną ciemnicą w tamtej części. Z kolei lewa strona to krzaki i las... Zmierzam do tego, że nie zawsze - a na pewno nie w warunkach ówczesnych - pogląd, że "im szerzej, tym lepiej" się sprawdzaStąd właśnie takie kadry, a nie inne...
...chociaż przyznam, że gdybym szerszym szkłem wtedy dysponował, byłoby trochę więcej góry i odrobinę szerzej w prawo
Dzięki za wszystkie komentarze!
"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry PratchettPozdrawiam! Jacek
też biorę szerzej z tym, że nie dośc szeroko :P
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Skontaktuj się z nami