malowniczo, pięknie
Szukaj
Świetne miejsce, fotografie całkiem udane - niemniej kadry troszkę moim zdaniem niezdecydowane, fakt w takich miejsca ciężko bez szerokiego szkła.
Zapraszam
<a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>
Nienawidze Ciebieza to ze nie pokazales tego w panoramie!
Ale miejscowka.....zazdroszcze!
Nikon http://greg77.com/
Bardzo dobra jedynka![]()
D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters
Miejscowka miazdzy ale kadry tego nie oddaja moim zdaniem. Jakos tak bez wyrazu![]()
1 jest bardzo ladna. Zastanawiam sie jednak nad jednym. Zakladam, ze robiles zdjecia z polarem. Wspomniales, ze nie bylo szansy na gladka tafle ze wzgledu na wode ze strumykow zatem lusterka nie mozna bylo uzyskac. Skoro tak to czy moze probowales pokrecic polarem aby wygasic odbicie rzygnujac z niego aby sprobowac wydobyc obraz kamieni pod woda? O ile byla taka mozliwosc, oczywiscie.
Zdecydowanie "szerzej", jedynie szkoda, że jeszcze nie szerzej.
LED ZEPPELIN
W związku z tym ,że jak na Norwegię .to.....cienko...powiem jedno: strasznie marudne Towarzystwo się zrobiło....![]()
![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
No...
Wszystkie, które się dało wydobyć, widać na zdjęciachDalej była już tylko wielka seledynowa głębia i zdecydowanie bardziej podobało mi się to zmącone odbicie.
Kurza stopa... Wychodzicie z założenia (co w Norwegii skądinąd zazwyczaj się sprawdza), że wszystko co się w kadrze nie zmieściło musiało być równie ładne/dobrze oświetlone/atrakcyjne. Tylko, że tak nie było
Góra, która zajmuje lwią część kadru była olbrzymia, wysoka na kilkaset metrów i nawet nie o tyle metrów ode mnie oddalona. Nie miałem szans - nawet w pionie - ująć jej całej z tej odległości (a nawet gdybym to zrobił, na zdjęciu nie znalazłoby się nic oprócz faktury skał...). Ponadto, kawałek dalej w prawo cała dolina zakręca pod kątem ok 60 stopni, co przy rozmiarze gór i pozycji słońca skutkowało nieprzyjemną ciemnicą w tamtej części. Z kolei lewa strona to krzaki i las... Zmierzam do tego, że nie zawsze - a na pewno nie w warunkach ówczesnych - pogląd, że "im szerzej, tym lepiej" się sprawdzaStąd właśnie takie kadry, a nie inne...
...chociaż przyznam, że gdybym szerszym szkłem wtedy dysponował, byłoby trochę więcej góry i odrobinę szerzej w prawo
Dzięki za wszystkie komentarze!
"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry PratchettPozdrawiam! Jacek
Skontaktuj się z nami