Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie W sercu doliny Loen

Witam!

Oddaję pod Waszą ocenę dwa zdjęcia z doliny wyjątkowo monumentalnej i cichej, nawet jak na Norwegię...
    Uprzedzając pytania dotyczące "cięć" - szerzej się nie dało moim 18mm szkłem, za plecami miałem las i równie wielką górę co przed sobą. Ciekaw jestem jak ocenicie poniższe kadry.

Zapraszam.

1. "Szerzej"

2. "Wyżej"

"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Bardzo ładne obydwa, jednak ja wybiorę "szerzej", pomimo tych cięć o które nie pytam, bo napisałeś.
    Czuć na nich surowy "norweski" klimat. U góry śnieżek zalega, by na dole soczysta zieleń i piękne, ciepłe kolorki zagościły.
    Szkoda tylko wody, bo jakiś troll ją lekko zmącił wkładając w jej toń swe wielkie giry .

Domyślnie

Zdecydowanie bardziej podoba mi się "szerzej". Świetna ekspozycja i kolorystyka.
    Martwi mnie tylko centrum kadru - wytężam wzrok i próbuję zgadnąć co jest w centrum kadru przy tej łódce, jakaś dwumetrowa postać w zielonych spodniach?
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Piekna jedynka!
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    ...
    Martwi mnie tylko centrum kadru - wytężam wzrok i próbuję zgadnąć co jest w centrum kadru przy tej łódce, jakaś dwumetrowa postać w zielonych spodniach?
    Ja napisałem kto tu wodę mąci, ale to tylko takie moje domysły .
    Jak było naprawdę to może autor odpowie.

Domyślnie

Technicznie obydwa bdb, Ja również wybieram jedynkę, dwójka za wysoka jak na mój monitor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Nie, nie. To coś stoi na łódce, przynajmniej tak to moje stare oczy widzą.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Nie, nie. To coś stoi na łódce, przynajmniej tak to moje stare oczy widzą.
    "To coś" to mój kumpel, ok. 1,9 m wzrostu faktycznie, ale na tym podobieństwa z Trollem się kończą
    Stoi na pomoście, do którego przywiązana była łódka - przy tym rozmiarze zdjęcia rzeczywiście może być problem
    Aha - nie on mąci wodę. Robi to kilka niewielkich strumyków kawałek wyżej. Ale o tym wkrótce
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Na jedynce wszystko gra ...ciekawy widoczek

Domyślnie

bardzo ładne foty

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów