czyli nie ma wyjscia z sytulacji? (fotocela jak ktos zaproponowal wyzej nie wchodzi w gre)
jesli to synchronizacja to pocket wizard tez nie pomoze?
trzeba wywalic canony i kupic nikony?
Szukaj
czyli nie ma wyjscia z sytulacji? (fotocela jak ktos zaproponowal wyzej nie wchodzi w gre)
jesli to synchronizacja to pocket wizard tez nie pomoze?
trzeba wywalic canony i kupic nikony?
FX
A w innym wątku poleciłeś mi ten wyzwalacz, ponoć "0 problemów". Jak to jest, Albert44?!
EDIT: o tutaj: http://www.nikon.org.pl/showpost.php...8&postcount=25
Ostatnio edytowane przez bialogardzianin ; 08-02-2010 o 12:21
D700, N24D, N35D, N85D, S150
RF602 sa dedykowane do canonow i nikonow. ciekaw jestem jak sie to ma do tych synchronizacji. ten ktory uzywam jest kolezanki i z chin przyszedl jako "canonowski"....
FX
AFAIK dedykację to one mają "w przeciwną stronę", do pracy jako zdalny wyzwalacz do aparatu. Bo się różnią kabelkiem wtykanym do korpusu.
Ja bym spróbował tą samą lampę z innym wyzwalaczem, oraz inną lampę na tym samym wyzwalaczu.
A, taka mała ciekawostka - moje Sunpaki PZ5000 nie lubią zimna. Jak trochę przemarzną, to przestają synchronizować przy czasach krótszych niż 1/30. Jak się nagrzeją, to z powrotem hulają do 1/250![]()
RF-a mam pod Nikona i sprawdzałem z lampami "pod Nikona" i jak napisałem "zero" problemów. Nie znam lamp C więc trudno mi powiedzieć czy RF "nikonowski" dogada się z lampą C jeżeli chodzi o np. wake-up. Sądzę, że różnica w wersji RF "N" i RF"C" jest tylko kabelkowa w stosowaniu odbiorników jako zdalnych wyzwalaczy body, ale pewny nie jestem. RF602 "N" + lampy Metz "N" = 100% pewności działania![]()
własnie i żeby to były baterie a nie akumulatorki![]()
hmm no nie sprawzalem baterii w wyzwalaczach no bo wydawalo mi sie ze jak pala to pala.
musze sie tematowi przyjrzec uwaznie moze bede musial szybszych czasow uzywac... wszystko sie rozbija o to ze moge uzywac 3 lamp canona za friko ... wiec chcialbym jakos ten temat rozwiazac....
FX
i badz tu madry i pisz wiersze...
FX
Skontaktuj się z nami