Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: zagwostka

Domyślnie

czyli nie ma wyjscia z sytulacji? (fotocela jak ktos zaproponowal wyzej nie wchodzi w gre)
    jesli to synchronizacja to pocket wizard tez nie pomoze?
    trzeba wywalic canony i kupic nikony?
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Albert44 Zobacz posta
    RF602 takie cóś to robi u mnie powyżej 1/250..i na dodatek od góry. Może np. RF ma kłopoty z wake-up dla lampy Canona? Ale dlaczego od dołu?
    A w innym wątku poleciłeś mi ten wyzwalacz, ponoć "0 problemów". Jak to jest, Albert44?!

EDIT: o tutaj: http://www.nikon.org.pl/showpost.php...8&postcount=25
    Ostatnio edytowane przez bialogardzianin ; 08-02-2010 o 12:21
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

RF602 sa dedykowane do canonow i nikonow. ciekaw jestem jak sie to ma do tych synchronizacji. ten ktory uzywam jest kolezanki i z chin przyszedl jako "canonowski"....
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez novell Zobacz posta
    RF602 sa dedykowane do canonow i nikonow. ciekaw jestem jak sie to ma do tych synchronizacji. ten ktory uzywam jest kolezanki i z chin przyszedl jako "canonowski"....
    AFAIK dedykację to one mają "w przeciwną stronę", do pracy jako zdalny wyzwalacz do aparatu. Bo się różnią kabelkiem wtykanym do korpusu.

Ja bym spróbował tą samą lampę z innym wyzwalaczem, oraz inną lampę na tym samym wyzwalaczu.

A, taka mała ciekawostka - moje Sunpaki PZ5000 nie lubią zimna. Jak trochę przemarzną, to przestają synchronizować przy czasach krótszych niż 1/30. Jak się nagrzeją, to z powrotem hulają do 1/250

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    A w innym wątku poleciłeś mi ten wyzwalacz, ponoć "0 problemów". Jak to jest, Albert44?!

EDIT: o tutaj: http://www.nikon.org.pl/showpost.php...8&postcount=25
    RF-a mam pod Nikona i sprawdzałem z lampami "pod Nikona" i jak napisałem "zero" problemów. Nie znam lamp C więc trudno mi powiedzieć czy RF "nikonowski" dogada się z lampą C jeżeli chodzi o np. wake-up. Sądzę, że różnica w wersji RF "N" i RF"C" jest tylko kabelkowa w stosowaniu odbiorników jako zdalnych wyzwalaczy body, ale pewny nie jestem. RF602 "N" + lampy Metz "N" = 100% pewności działania
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

dziwna sprawa, a probowales zmienic baterie na nowki (w wyzwalaczach)

Cytat Zamieszczone przez fotoellite Zobacz posta
    własnie i żeby to były baterie a nie akumulatorki
    o akumulatorkach nie wspominalem bo myslalem ze to oczywiste
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 08-02-2010 o 15:53

Domyślnie

własnie i żeby to były baterie a nie akumulatorki

Domyślnie

hmm no nie sprawzalem baterii w wyzwalaczach no bo wydawalo mi sie ze jak pala to pala.
    musze sie tematowi przyjrzec uwaznie moze bede musial szybszych czasow uzywac... wszystko sie rozbija o to ze moge uzywac 3 lamp canona za friko ... wiec chcialbym jakos ten temat rozwiazac....
    FX

Domyślnie

Machnąłem szybki test: w zakresie czasów 1s do 1/250s żadnych "szkodliwych" objawów. Przy czasie 1/320s czarny paseczek od góry... ale tak miało być po przekroczeniu magicznej 1/250s. A u ciebie 1/80 i... pasek na dole
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

i badz tu madry i pisz wiersze...
    FX

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów