Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: D70s czy D50

Domyślnie

sklep jest raczej Ok, sprzedaje też na allegro - dawno temu kupowałam u nich obiektyw - było jak w opisie.

PS - Archangel - ja mam na stałe ustawione czarne tło - i w takim ustawieniu - Twojego postu wcale nie ma... Musiałam przełączyc na default) - jakiego koloru czcionki używasz???? - ja swój post piszę czarnymi literami na biały tle ale widac go również na tle czarnym.... więc jak Ty to wykombinowałeś...? że na czarnym nie widac ani jednej litery z Twojego postu?
    Ostatnio edytowane przez jm ; 09-12-2006 o 15:57

lasanthel
    Gość

Domyślnie

Tydzień temu stąłem przed tym samym dylematem ;] Wybrałem d70s. Różnica cen jak na obiektywie a kilka funkcji więcej zawsze się przyda...

Domyślnie

Karolina nie mam pojecia pisze normlanie, zadnego tekstu nie wklejam, niczego nie naciskam, nie mam pojecia czemu tak jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archangel Zobacz posta
    Karolina nie mam pojecia pisze normlanie, zadnego tekstu nie wklejam, niczego nie naciskam, nie mam pojecia czemu tak jest

ale u Ciebie na czarnym tle też nic nie widac???? Czy tylko ja tak mam?

Domyślnie

wł. black i faktycznego tego jednego posta nie bylo widac, edytowalem go i kliknal to AA przekresolna i juz dziala, ale nie mam pojecia czemu tak byl pisalem normalnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archangel Zobacz posta
    wł. black i faktycznego tego jednego posta nie bylo widac, edytowalem go i kliknal to AA przekresolna i juz dziala, ale nie mam pojecia czemu tak byl pisalem normalnie

ha teraz to i ja widzę!)) Ulżyło mi, bo juz myślałam że mam zwidy...

Domyślnie

d70s i 18-70. aparat ma tryb pomiaru światła pod palcem wyadaje sie nieco solidniejszy obiektyw zdecydowanie solidniejszy. to wszystko za 500pln więcej. i tak byś potem kupił tego typu obiektyw-jaśniejszy na końcu i ostrzejszy.a szumy to kwestia ingerencji softwearu w d50 co czyni zdjęcia mniej zaszumione ale i mniej ostre co kto woli - ja wole potem odszumić w konverterze raw.. robiąc nef d70s i wywołując zdjęcia z czułości 800 i więcej zyskasz to samo regulując poziom szumu w np. raw shooter essential .

Domyślnie

czyli

D50 ma mniej szumow, za to mniej ostry
    a D70s wiecej szumow a bardziej ostry ?

czy ktos to moze potwierdzic ?
    i czy ta ostrosc/szumy to jakies wielke roznice

Domyślnie szumy

nie mam żadnego z tych aparatów które Cię interesują ale mam okazję czasem nimi popstrykać.Szumy z D70s są widoczne przy ISO 800 i często nieakceptowalne więc lepiej tej czułości nie używać. W wydruku 15x20 przy ISO 400 prawie tego nie wiedać, ale poza 400 to bym nie wychodził.Trohchę to dziwne i zastanawiające po co ISO1600 któe strasznie szumii.

Domyślnie

D50 robi ładniejsze jpg-i, kolory są bardziej akceptowalne dla przeciętnego ogladacza zdjęć, mniej szumi, natomiast D70S jest lepszy jesli chodzi o ergonomię, zawiera kilka dodatków ułatwiających focenie - choćby drugie kółko, linie siatki w wizjerze, subiektywnie robi ostrzejsze foty ale wymaga więcej od fotografa

szumy z D70 przy ISO 400 są jak dla mnie w pełni akceptowalne, puszka odwzajemnia się lepszą ostrością
    Ostatnio edytowane przez MYSZ ; 10-12-2006 o 15:06
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów