Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yeltzyn Zobacz posta
    *** 24.11.2009 pojawiła się wersja sterownika oznaczona 521-6 w której mamy takie oto zmiany (polecam sprawdzić czy coś to komuś pomoże
    Zainstalowalem ten sterownik i normalnie oczom nie wierze... ta idiotyczna animacja przy wskazniku zniknela Nie posiadam sie z radosci! yeltzyn — dzieki Ci.

Cytat Zamieszczone przez yeltzyn Zobacz posta
    **Mnie zastanawia jedynie co w aktywnych procesach robią takie pozycje jak:
    Pen_Tablet.exe (2 razy)
    Pen_TabletUser.exe
    WTouchService.exe
    WTouchUser.exe
    U mnie przy zainstalowanej poprzedniej wersji sterownika pojawialy sie tylko pierwsze dwa procesy. Teraz z nowym driverem doszedl proces WTouchUser.exe.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Witam, waham się między tabletami Wacom Bamboo Pen & Touch a Wacom Bamboo Pen, niby tylko około 100 zł różnicy ale po co dopłacać jeśli nie wiele nam z tego przyjdzie, no właśnie czy różnica miedzy tymi tabletami jest warta dopłaty ?- Z tego co czytałem to za fukcję Touch nie warto dopłacać.
    Druga różnica to ilość poziomów nacisku, Pen & Touch -1024 zaś Pen -512.
    Mam zatem pytanie do tych co mieli do czynienia z tabletami o różnym poziomie nacisku, czy jest spora różnica między 512 a 1024 ?
    Pierwsza najważniejsza sprawa - mam zero doświadczenia z tabletami więc chciałbym na początku kupić coś tańszego ale nie chciałbym też aby okazało się że kupiłem coś o zbyt małych możliwościach.
    Jak kupie tańszy tablet to w przypadku kiedy ten typ sterowania mi się nie spodoba to nie wiele stracę, jeśli natomiast spodoba się bardzo to wtedy jeśli dojdę do wniosku że obecny tablet mnie ogranicza - kupię Intuos, nie chciałby jednak żeby już po pół roku nie okazało się że 512 poziomów nacisku ogranicza mnie dość szybko i tylko dlatego muszę kupić lepszy tablet.
    Czy tą różnice czuje się od razu czy raczej poczują ją tylko ci którzy pracują z tabletem już dłuższy czas, a może nawet zaawansowani posiadacze tabletów nie odczuwają zbytnio potrzeby posiadania większej ilości poziomów nacisku niż 512 ?

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    Druga różnica to ilość poziomów nacisku, Pen & Touch -1024 zaś Pen -512.
    Pozdrawiam
    ...a trzecia różnica to cztery (chyba programowalne) przyciski, których brak w wersji Pen. Jak widzisz, tych różnic jest więcej.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    ...a trzecia różnica to cztery (chyba programowalne) przyciski, których brak w wersji Pen. Jak widzisz, tych różnic jest więcej.
    Masz racje, teraz porównałem dokładniej te modele na podstawie info z sieci i wychodzi że w wersji Pen brak jest jeszcze gumki, te przyciski a tym bardziej gumka chyba przesądzą sprawę na rzecz Pen&Touch, to chyba raczej przydatne funkcje ?

P.S. do tych przycisków można przyporządkować dowolną funkcje np z Photoshop Elementsa ?

Pozdrawiam

Domyślnie

Ja mam już chyba 2 rok Wacom Bamboo z czterema programowalnymi przyciskami i kółkiem sterującym taki jak tu. Jestem z niego bardzo zadowolony. Przyciski bardzo się przydają, powierzchnia robocza choć mała to mnie w zupełności wystarcza i myślę, że do fotek większej nie trzeba. Jeżeli chodzi o obsługę komputera to dalej wolę myszkę. Tablet daje mi wrażenie, że muszę więcej się ręką namachać. Szczególnie jeśli chodzi o obsługę przeglądarki internetowej w której używam gestów myszy których na tablecie raczej nie można użyć.
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Tablet daje mi wrażenie, że muszę więcej się ręką namachać. Szczególnie jeśli chodzi o obsługę przeglądarki internetowej w której używam gestów myszy których na tablecie raczej nie można użyć.
    Z ciekawości: Jakich "gestów" nie możesz wykonać przy użyciu tabletu i pióra?

Ja sądziłem, że bez myszy jestem ograniczany, dopóki nie wymieniłem kompa i nie pozostałem z samym tabletem. Właśnie mija rok jak korzystam z komputera bez myszy a ostatnio nawet nie rzadko grywam w RTS-y. Zdecydowałem się na mysz dopiero ostatnimi czasy, kiedy odkryłem, że jedna gra niestety nie obsługuje tabletu.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Z ciekawości: Jakich "gestów" nie możesz wykonać przy użyciu tabletu i pióra?
    Wiesz co może nie tyle nie mogę co nie mam tyle wprawy. To był skrót myślowy. Używam codziennie kilku komputerów i w każdym jest myszka a w jednym tylko tablet. Próbując używać "gestów myszy" z tabletem często dzieje się coś czego nie chcę więc raczej wolę myszkę. Za to przy laptopach kompletnie nie pasują mi te ich "pady". Myślę, że gdybym ciągle używał tableta mógłbym w pełni się do niego przyzwyczaić. Ale w moim przypadku jest to raczej niemożliwe.
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Witam!

Jestem od dziś szczęśliwym posiadaczem tabletu Wacom Bamboo Pen (bez funkcji dotykowej) i powiem szczerze że jest to rewelacyjne narzędzie. Po dwóch godzinach pracy na nim (i po 30 min rysowania) stworzyłem coś takiego:
    bez jakichś wodotrysków. Rysowanie jest bardzo przyjemne i proste. Polecam gorąco to urządzenie.

Domyślnie

Siostra kupiła jakiś czas temu bamboo pen właśnie. Jakiś czas pracowałem na nim i bardzo przyjemnie się to robiło. Ja wtedy miałem pentagrama open wide. Jak zakosztowałem wacoma to pentagrama wykopałem na allegro i kupiłem intuosa 4 Ja pracuję jakoś jednocześnie używając myszki i tabletu. Tak jakoś przywykłem i mi wygodnie.

Domyślnie

ja używam wacoma od około miesiąca, może mniej. gdy wczoraj musiałem obrobić jedną fotkę przy użyciu tylko myszki, to się zdziwiłem o ile trudnej się to robi. człowiek się łatwo do dobrego przyzwyczaja
    Mamiya + Sony

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów