Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Domyślnie

Dzieki yeltzyn ale to sa wlasnie ustawienia dot. konkretnie bamboo i tam mam ustawione wszystko dobrze i tak jak chce, a opcji windowsa "press and hold for right click" nie mozna zmienic poprzez ten panel wlasciwosci. I wlasnie w Viscie albo Win7 w panelu sterowania oprocz wlasciwosci Bamboo jest tez pozycja "pen and input" (czy cos podobnego) i tam tez mozna ustawiac dodatkowe opcje niezaleznie od wlasciwosci bamboo. A w XP tej pozycji nie ma wiec nie ma dostepu do tych dodatkowych opcji. I tu jest pies pogrzebany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buckey Zobacz posta
    A w XP tej pozycji nie ma wiec nie ma dostepu do tych dodatkowych opcji. I tu jest pies pogrzebany
    Spróbuj wyłączyć WacomVirtualHID w menadżerze urządzeń. Szczegóły tutaj: http://forum.wacom.eu/viewtopic.php?f=4&t=981&p=4112

Sterowniki najnowsze (cons520-7a_int.exe)?
    D70|s 10-20|n 18-70|n 50/1.8|gp YH324C+YH430 "wiecej sprzętu niż talentu"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yeltzyn Zobacz posta
    Spróbuj wyłączyć WacomVirtualHID w menadżerze urządzeń. Szczegóły tutaj: http://forum.wacom.eu/viewtopic.php?f=4&t=981&p=4112

Sterowniki najnowsze (cons520-7a_int.exe)?
    JE! Dzieki! Tego wlasnie szukalem! Wpisy w rejestrze! SUPER, wielkie dzieki za link do tego postu! Ja przeszukiwalem to forum, inne tez ale akurat na ten watek nie trafilem. Nawet nie wiesz jak sie ciesze

Dla zainteresowanych podaje gdzie jest wpis w rejestrach XP:
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Wisp\Pen\SysE ventParameters]
    i dla pozycji "HoldMode" wstawiamy wartosc dword:00000003

A nowe drivery, tu kolejny problem gdy uruchamiam setup instaler prosi o zresetowanie kompa, jeszcze przed instalacja sterownikow, a gdy resetuje i odpalam znowu setup, sytuacja sie powtarza i tak w nieskonczonosc. Ale na tych sterach 5.1.1-1 jest wszystko ok a dzieki Tobie znalazlem rozwiazanie problemu wiec nie musze nowszych sterownikow instalowac (myslalem ze moze nowsze naprawia ten moj problem, ale to juz nie potrzebne). Dzieki!
    Ostatnio edytowane przez Buckey ; 15-11-2009 o 02:32

Domyślnie

Czytając Wasze opinie postanowiłem sobie samówić jakiś niedrogi tablet. I tak dziś, po dwóch dniach przyjechał kurier i przywiózł mi oczekiwanego Wacoma Bamboo Pen&Touch. Wybrałem go, ponieważ od czasu do czasu "przejadę" sobie palcem po tablecie (przyzwyczajenie z touch pada w laptopie) oraz dlatego, że od wersji Pen różni go ilość poziomów nacisku. Wykonanie bardzo ładne, po podłączeniu i zainstalowaniu działa bezproblemowo. Po 10min od podłączenia tabletu stwierdziłem, że myszka mi raczej nie będzie już potrzebna, bo nawet wygodniej mi korzystać z tabletu zamiast myszki. Pomijając oczywiście granie, bo do tego tablet się nie nadaje. Powierzchnia A6 naprawdę jest wystarczająca, a po rozpakowaniu sprawie nawet wrażenie większej niż naprawdę jest. Jakby ktoś miał wątpliwości co do zakupu tego tabletu, to ja mogę z czystym sumieniem go polecić. Zarówno ten konkretny model, jak i tablet jako urządzenie. Różnica w jakości pracy jest ogromna, a w moim wypadku nawet zastąpił mi mysz. Po prostu piórkiem jest mi wygodniej.

Domyślnie

witam!

a mial ktos w porownaniu wersje ONE (dosc tanio mozna teraz ja dostac) z wersja Pen czy Pen&touch ? czy warto doplacac ?

dzieki
    D90, D50, N35 1.8, N50 1.8, N85 1.8, T17-50 2.8, SB-900, Grip Alpha i dużo dupereli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yeltzyn Zobacz posta
    Please go to Windows services, find 'TabletPC Input Service', rightclick on it and open its properties, set the start type to 'disabled' and restart Windows. (z forum wacoma)
    Ja na przyklad nie mam takiej uslugi, ale za to jest "TabletServicePen" tyle, ze jak ja wylacze to nie mam dostepu do wlasciwosci tabletu, a sam tablet dziala w trybie myszki Ale ta durnowata animacja, w postaci rozchodzacych sie kregow przy kliknieciu, sie zdezaktywowala Jakies pomysly?
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

A napiszcie mi który, drodzy koledzy, co dokładnie robi się szybciej tabletem niż myszką? Maskę w PS lepiej rysować? Selekcje robić? W ogóle rysować czy co? Które procesy retuszy daje się zrobić tabletem szybciej/lepiej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    Które procesy retuszy daje się zrobić tabletem szybciej/lepiej?
    Wszystkie.
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Ja na przyklad nie mam takiej uslugi, ale za to jest "TabletServicePen" tyle, ze jak ja wylacze to nie mam dostepu do wlasciwosci tabletu, a sam tablet dziala w trybie myszki Ale ta durnowata animacja, w postaci rozchodzacych sie kregow przy kliknieciu, sie zdezaktywowala Jakies pomysly?
    Panie i Panowie! Naprawde... nikt, nic? No nie wierze
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Panie i Panowie! Naprawde... nikt, nic? No nie wierze
    Proszę spróbować założyć jakiś topic na forum wacoma (http://forum.wacom.eu). Wacom ma chyba oddelegowanego człowieka do pomocy na forum, bo widziałem że dość aktywnie w ich imieniu ktoś się tam udziela. Warto czasem założyć topic u źródła bo może akurat uda się rozwiązać problem.

*Jest jeszcze usługa WTouchService ale po jej wyłączeniu tablet może całkowicie odmówić posłuszeństwa (ale spróbować się z tym pobawić można).

**Mnie zastanawia jedynie co w aktywnych procesach robią takie pozycje jak:
    Pen_Tablet.exe (2 razy)
    Pen_TabletUser.exe
    WTouchService.exe
    WTouchUser.exe

O ile ~10 svhost.exe da się jeszcze zaakceptować, to tyle procesów do obsługi urządzenia we/wy to lekka przesada moim zdaniem.

*** 24.11.2009 pojawiła się wersja sterownika oznaczona 521-6 w której mamy takie oto zmiany (polecam sprawdzić czy coś to komuś pomoże:
    This driver is fully WHQL tested and Windows 7 certified
    Multiple graphics applications now work properly together again
    An issue with saving and restoring preferences was fixed
    This driver includes bug fixes and improvements for Bamboo 2nd Generation
    Custom touch gesture support was added for numerous applications
    Numerous smaller improvements
    Ostatnio edytowane przez yeltzyn ; 05-12-2009 o 02:01
    D70|s 10-20|n 18-70|n 50/1.8|gp YH324C+YH430 "wiecej sprzętu niż talentu"

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów