Dobre zdjęcie ,ładne światełko ,niebo prawie dramatyczne ,co ty z tym koszem?
Szukaj
Dobre zdjęcie ,ładne światełko ,niebo prawie dramatyczne ,co ty z tym koszem?
MOzna to zrobic inaczej......
Szkoda ze nie podeslesz NEFa bo jest sie czym poobawic![]()
Nikon http://greg77.com/
Kosza to zdjęcie nie zobaczy.
Ale jeszcze dopieszczenia potrzebuje
Witam!
Bardzo dziękuję Wszystkim komentującym za zainteresowanie
Wydaje mi się Pawle, że może chodzić o to miejsceGłowy jednak nie daję bo byłem tam pierwszy raz i wnioskuję jedynie po ukształtowaniu terenu i kierunku z którego padają promienie popołudniowego słońca
Trafiłem?
Podeślę podeślę, nawet dwaTutaj wersja ciemniejsza, a tu jaśniejsza (skok 2EV). Z miłą chęcią obejrzę alternatywne wersje
Niby jedna litera, a jaka różnica
Cieszę się bardzo, że fotę uznaliście za perspektywicznąZgodnie z sugestiami postarałem się ją trochę "dopieścić" głównie skupiając się na dolnej/środkowej części (kolor, kotrast, jasność, bardziej selektywne wyostrzenie). Nieba nie chcę ruszać, podoba mi się właśnie takie, odrobinę pozbawione kontrastu. Nowa wersja poniżej.
PS. Chętnych oczywiście zapraszam do zabawy z nefamiTym bardziej, że - jak napisał Marcin - zapewne każdy będzie miał odmienną wizję.
Pozdrawiam!
"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry PratchettPozdrawiam! Jacek
mi wyszło to tak
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
Twoja wersja Darku jest zdecydowanie... alternatywnaPodoba mi się efekt jaki osiągnąłeś na śniegu, a z tym sam mam właśnie największy kłopot. Natomiast góra jest jak dla mnie w sposób nieakceptowalny przesadzona i przepalona - zdjęcie było robione ładnych parę minut po zachodzie słońca i starałem się oddać możliwie dokładnie barwy towarzyszące tej chwili. Nie mniej jednak dzięki wielkie za poświęcony czas
Pozdrawiam!
"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry PratchettPozdrawiam! Jacek
Wersja Darka ma jedną zasadniczą przewagę: faktura śniegu, która nie jest przeostrzona. Na wersji kolegi Fremena dodatkowo jest za ostro na niebie, gdzie wyostrzeniu lekko uległ szumik. Poza tym nieźle.
Skontaktuj się z nami