Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Zimowy gniot?

Domyślnie

Dobre zdjęcie ,ładne światełko ,niebo prawie dramatyczne ,co ty z tym koszem?

Domyślnie

MOzna to zrobic inaczej......
    Szkoda ze nie podeslesz NEFa bo jest sie czym poobawic

Domyślnie

Kosza to zdjęcie nie zobaczy.
    Ale jeszcze dopieszczenia potrzebuje

Domyślnie

Witam!

Bardzo dziękuję Wszystkim komentującym za zainteresowanie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    (...) To może pytanie z innej beczki: gdzie ta miejscówka jest ?
    Wydaje mi się Pawle, że może chodzić o to miejsce Głowy jednak nie daję bo byłem tam pierwszy raz i wnioskuję jedynie po ukształtowaniu terenu i kierunku z którego padają promienie popołudniowego słońca Trafiłem?

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    MOzna to zrobic inaczej......
    Szkoda ze nie podeslesz NEFa bo jest sie czym poobawic
    Podeślę podeślę, nawet dwa Tutaj wersja ciemniejsza, a tu jaśniejsza (skok 2EV). Z miłą chęcią obejrzę alternatywne wersje

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    Moim zdaniem nie - jest całkiem interesująco jednak trzeba tej fotografii poświęcić trochę więcej czasu na jaj dopieszczenie i będzie naprawdę ładnie
    Niby jedna litera, a jaka różnica

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Fotografia nie łatwa do obróbki. Pewnie każdy zrobił by w innym klimacie. Wydaje mi się, że szkoda ją wyrzucać, niebo tu jest świetne i warto nad nią usiąśc.
    Cytat Zamieszczone przez GUINNESSts Zobacz posta
    Kosz z pewnoscia nie. Dziwacznie wyglada jedynie sam srodek fotografii. Prosi o inna, lagodniejsza obrobke.
    Cytat Zamieszczone przez zazula Zobacz posta
    Kosza to zdjęcie nie zobaczy.
    Ale jeszcze dopieszczenia potrzebuje
    Cieszę się bardzo, że fotę uznaliście za perspektywiczną Zgodnie z sugestiami postarałem się ją trochę "dopieścić" głównie skupiając się na dolnej/środkowej części (kolor, kotrast, jasność, bardziej selektywne wyostrzenie). Nieba nie chcę ruszać, podoba mi się właśnie takie, odrobinę pozbawione kontrastu. Nowa wersja poniżej.

PS. Chętnych oczywiście zapraszam do zabawy z nefami Tym bardziej, że - jak napisał Marcin - zapewne każdy będzie miał odmienną wizję.

Pozdrawiam!
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

mi wyszło to tak

Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Twoja wersja Darku jest zdecydowanie... alternatywna Podoba mi się efekt jaki osiągnąłeś na śniegu, a z tym sam mam właśnie największy kłopot. Natomiast góra jest jak dla mnie w sposób nieakceptowalny przesadzona i przepalona - zdjęcie było robione ładnych parę minut po zachodzie słońca i starałem się oddać możliwie dokładnie barwy towarzyszące tej chwili. Nie mniej jednak dzięki wielkie za poświęcony czas

Pozdrawiam!
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

kulten
    Gość

Domyślnie

Wersja Darka ma jedną zasadniczą przewagę: faktura śniegu, która nie jest przeostrzona. Na wersji kolegi Fremena dodatkowo jest za ostro na niebie, gdzie wyostrzeniu lekko uległ szumik. Poza tym nieźle.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów