Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie Co do damskiej torebki?

Witam,
    prośba o pomoc za dwa miesiace żona obchodzi okragłe urodziny. Chciałbym jej sprawić nowego kompakta w miejsce starego wysłuzonego fuji. Od jakiegoś czasu prosi mnie o coś co w miarę ładnie robi zdjecia, filmy i wyglada w sam raz do damskiej torebki. Co byście polecili? Budżet to 1000zł +-. Mam już pewne przemyslenia ale chciałbym dokonac jak najlepszego wyboru wiec cicho licze na wasze podpowidzi
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

firma nie gra roli - chociaz bedzie zabierany na imprezy a wtedy pewnie ja bede obsługiwał wiec przydałoby sie cos co jeszcze mozna jakoś normalnie (manualnie) ustawic

Domyślnie

Nikt jeszcze nie polecił D300 czy D3? Dziwne...
    Może Sony TX7? Wygląda szałowo Myślę o nim dla mojej piękniejszej połowy
    Bez miłości nie da się żyć. Ja stawiałbym na tlen.

Domyślnie

fajny ten aparacik jakby jeszcze obiektyw miał jaśniejszy - szeroki kat bardzo fajny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARS CooL Zobacz posta
    fajny ten aparacik jakby jeszcze obiektyw miał jaśniejszy - szeroki kat bardzo fajny
    Równie szeroko, ale jaśniej, to albo Sony WX1, albo Panasonic LX3.

Domyślnie

Panas rewelacyjny ale cena troche wysoka, Sony bardzo fajny tylko podobno jakieś problemy z obiektywem i ostrością, dotego karty Memory Stick ;(

Domyślnie

witam
    Właśnie w podobnym celu i okolicznościach zakupiłem w ostatni poniedziałek żonie nikona S640, szybki AF(jak na kompakt) całkiem dobrze sobie radzi bez lampy w pomieszczeniach (jak na kompakt) ogólnie polecam myślę że za 750zł dostajesz całkiem niezły sprzęt.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARS CooL Zobacz posta
    Panas rewelacyjny ale cena troche wysoka, Sony bardzo fajny tylko podobno jakieś problemy z obiektywem i ostrością, dotego karty Memory Stick ;(
    A co Ci karty przeszkadzają? Że droższe? A ile ich potrzebujesz? 10? 20? Jedna 4 GB wystarczy, dasz raptem kilkanaście złotych więcej, niż za SD.
    Z tego, co czytałem, to problem z obiektywem i ostrzeniem nie jest nagminny, raczej jednostkowy, a i tak naprawiany od ręki przez serwis. Coby o Sony złego nie pisać, to serwis mają OK. Zwłaszcza w porównaniu z Nikona
    Jest jeszcze Canon S90, ale filmów chyba nie kręci i szeroko od 28 mm. Panas I Sony mają od 24 mm.

Domyślnie

specjalnie nie przeszkadzją ale mam sporo SD - wiec nie musiałbym inwestować w kolejne. Dotego filmy generują sopre zapotrzebowanie na miejsce wiec nie byłbym ograniczony pojemnością. No ale specjalnej alternatywy dla tych dwóch aparatów nie ma. Jedyne co pozostało pochodzić troche po sklepach i dokonac słusznego wyboru. S90 bardzo fajny tylko ta rozdzielczośc filmów mała a żonie poza w miarę dobrą jakościa zdjęć zalezy tez na filmach i szerszym kącie. Myśle ze jednak sony o ile nie potwierdza sie problemy z obiektywem

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów