Close

Strona 104 z 371 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nem Zobacz posta
    Niestety dążenie do upraszczania procedur powoduje przyrost "programistów" flejtuchów,
    Właśnie o tym pisałem. Temat chyba się wyczerpał i możemy zakończyć.

Ależ dlaczego? Ja właśnie kupiłem Maca aby między innymi mieć możliwość szybkiego uruchamiania terminala i pracy w bashu. Znacznie łatwiej mi wykonać polecenie vi /jakis/plik/projektu niż uruchamiać edytor, klikać, klikać i klikać. W OsX czuję się jak w domu, jestem "dzieckiem" linuxa, uwielbiam te systemy, więc dla mnie OsX to kompromis między wygodą pracy Windows a możliwościami *nix.
    Czyli Unixowiec znalazł swoje miejsce w OSX. Zaraz ktoś Panu wytłumaczy, że to źle i na Win się da taniej i lepiej.

PS. Osobiście wielokrotnie próbowałem się przekonać do Vim. W Linuxach specjalnie wyboru nie ma poza Edit w MC i Vim, ale w OSX jest na szczęście jeszcze Nano.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 03-02-2010 o 17:09
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

dla mnie MAC to komplementarny system. są potężne komputery stacjonarne + macbooki + iphone + teraz iPad. to wszystko jest tego samego producenta. jeden kompatybilny soft. to wszystko ze soba "gada". a windows?????? komputer to 1 producent (jak nie więcej ) + system operacyjny to kolejny producent + telefony którcyh używacie na codzień i ich soft to kolejni producencji. wszystko wymafa swojego sofu, swoich aktualizacji i poprawek. wszystko się gryzie bo to sterownik nie taki, bo jeszcze co innego.
    sam obecnie używam tego drugiego rozwiązania ale jak będe miał troche kasy w rezerwie to przeniose sie w całości na MAC
    D3s+D700 | Kilka Nikkorów | CX240 i mały Apple

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    Panowie Tom i pebees - dajcie se siana albo idzcie na wodke ..
    Sam se daj siana... albo chodź na wódkę

do tematu watku wasza dyskusja o kodach zrodlowych ma sie nijak..
    Nie marudź, zgłoś oftopa administracji :P

wroccie do udowadniania sobie ze myszka w macu jest milsza w dotyku a w nowym windows 7 sekretarka billa gatesa robi loda na starcie systemu.
    Napij się, i ... pooglądaj trochę jotpegów, albo nawet mpg jakichś, niech te skojarzenia pójdą precz

pebees
    Gość

Domyślnie

(..) jestem "dzieckiem" linuxa, uwielbiam te systemy, więc dla mnie OsX to kompromis między wygodą pracy Windows a możliwościami *nix.
    A jak Ci się sprawdza to Visual Studio i zdalny pulpit na makówce?
    O *niksach wszelkiej maści mam podobne zdanie, co Ty, ale jednak brakuje im jednak trochę do systemów typu desktop.

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    W Linuxach specjalnie wyboru nie ma poza Edit w MC i Vim,
    Że co? Jest jeszcze kilka, choćby nano, aee, pico. A tak dla porównania, ile to stricte tekstowych edytorów jest w OSX? Proszę, wymień kilka. Bo o Windows to w ogóle nie wspominam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Że co? Jest jeszcze kilka, choćby nano, aee, pico. A tak dla porównania, ile to stricte tekstowych edytorów jest w OSX? Proszę, wymień kilka. Bo o Windows to w ogóle nie wspominam...
    W dystrybucji którą używam (Slack) są te które wymieniłem. Nie wiedziałem o pico. Inne trzeba sobie doinstalować, choć nie wiem po co kiedy wystarczy jeden a sensowny. A w gołym OSX jest vi, nano (używam) i pico. Nie wiem czy i ew ile jest jeszcze innych.

PS. Google mi powiedziały, że aee jest na Maca.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 03-02-2010 o 20:33
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

pebees
    Gość

Domyślnie

(..) Inne trzeba sobie doinstalować, choć nie wiem po co kiedy wystarczy jeden a sensowny.
    Właśnie, Vim wystarczy. Ma tyle możliwości, że nie jest się w stanie nawet wszystkich wykorzystać. Żaden mc, nano czy inny taki mu nie dorównuje. Fakt, obsługa upierdliwa... jeśli ktoś się nie przyłoży do przyuczenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    A jak Ci się sprawdza to Visual Studio i zdalny pulpit na makówce?
    O *niksach wszelkiej maści mam podobne zdanie, co Ty, ale jednak brakuje im jednak trochę do systemów typu desktop.
    Ja mam Panie Windows wgrane na bootcampie Ale rzadko korzystam.

Cytat Zamieszczone przez Tom01
    dystrybucji którą używam (Slack) są te które wymieniłem. Nie wiedziałem o pico. Inne trzeba sobie doinstalować, choć nie wiem po co kiedy wystarczy jeden a sensowny. A w gołym OSX jest vi, nano (używam) i pico. Nie wiem czy i ew ile jest jeszcze innych.
    Instrukcja dla slacka:
    $ cd /tmp/
    $ wget http://www.nano-editor.org/dist/v2.2/nano-2.2.2.tar.gz
    $ tar -xzf nano-2.2.2.tar.gz
    $ cd nano-2.2.2
    $ ./configure
    $ make def
    $ make
    # make install
    $ make clean

Pozdrowienia
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

# make install
    No nie róbmy sobie jaj...

Domyślnie

No nie róbmy sobie jaj...
    Absolutnie nie robię Panu jaj. W domyśle instalacja tworzy binakę w /usr/local/bin. Co w tym dziwnego?
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Absolutnie nie robię Panu jaj. W domyśle instalacja tworzy binakę w /usr/local/bin. Co w tym dziwnego?
    Wiem jak ściągnąć i skompliować sobie potrzebny program.

Strona 104 z 371 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów