Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Domyślnie Nawigacja samochodowa

Witam

Jestem na etapie zakupu nawigacji do samochodu, a że kompletnie się na tym nie znam to prosiłbym o jakieś sugestie.
    Jedyne wymagania to bardzo dobra mapa Polski i Europy no i wyświetlacz powyżej 4 cali (bo krecik jestem).
    Koszt ok 700 zł

Za pomoc z góry dziękuję.

Domyślnie

tom tom one xl
    Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...

Domyślnie

generalnie z wyświetlacza rzadko się korzysta podczas jazdy, ale zdecydowanie polecam MIO moov 500 + dokupienie Auto Mapy EU...
    Paweł

Domyślnie

Jazda po Polsce to Auto Mapa. Jazda po Europie TomTom.
    Jeżeli i Polska i Europa to....TomTom.
    nic...

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Najważniejsze w tej całej zabawie są nie urządzenia, a mapy. Tutaj zaś chodzi o dokładność i aktualizacje. Liderem na rynku jest Auto Mapa. Co do samych urządzeń, to nawigacje niektórych producentów posiadają własne oprogramowanie i mapy, na pozostałych zaś można instalować praktycznie dowolne mapy w tym oczywiście AM.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Najważniejsze w tej całej zabawie są nie urządzenia, a mapy. Tutaj zaś chodzi o dokładność i aktualizacje. Liderem na rynku jest Auto Mapa. Co do samych urządzeń, to nawigacje niektórych producentów posiadają własne oprogramowanie i mapy, na pozostałych zaś można instalować praktycznie dowolne mapy w tym oczywiście AM.
    Dokładnie.
    Porządna mapa i na obojętnie jakim urządzeniu doprowadzi Cię do celu.
    Chyba że wymagaż czegoś więcej od tego urządzenia (co jak dla mnie nie ma sensu).
    A lider w mapie Polski to oczywiście Auto Mapa a Europa to już koledzy dopowiedzą bo sam
    nie jeżdzę poza Polską.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 02-02-2010 o 23:32 Powód: pis.
    Kobieta powinna zawsze pozostać kobietą ,ale nie musi ,a mężczyzna ,który nie jest mężczyzną jest już niczym .. B.Bardot

Oszczędny w słowach Awatar tomko
    Miasto
    Prawie W-wa ;)

Domyślnie

Urządzenia też mają pewien wkład w użytkowanie nawigacji. Pomijając oczywiste rzeczy jak Wyświetlacz, wykonanie trzeba zwrócić uwagę na wbudowana antenę, uchwyt, procesor...
    Sam zakupiłem ponad pół roku temu Larka 50.1. 5" wyświetlacz + aluminiowa obudowa bardzo dobrze sie sprawują. Uchwyt znośny. Współpracuje z AM bez żadnych problemów.
    Jedyny minus - czasami zdarza sie że po uruchomieniu, długo łapie sygnał, przez długo mam na myśli czas nie przekraczający minuty Ale nie zdarzyło mi sie, żeby kiedykolwiek na trasie zgubiła sygnał.
    Dlatego warto poszukać informacji na temat anteny zamontowanej w nawigacji.
    Teraz nie wiem jak stoją ceny nawigacji, ale w wakacje była to najkorzystniejsza oferta nawigacji z 5 calowym wyswietlaczem.
    Szerokości

Domyślnie

Jeśli chodzi o larka, myślę tu konkretnie o 43.1, ale w innych pewnie jest tak samo- to jedyną wadą jest kiepska widoczność na ekranie w słoneczne dni.

Domyślnie

ja po europie śmigam na AM i też nie mam problemów, więc nie bardzo rozumiem tej fascynacji TT
    Paweł

Domyślnie

Jak koledzy już powiedzieli ... po kraju Auto Mapa, po Europie ja śmigam na wgranej mapie NavRoad i nigdy nie miałem większych problemów (odbiornik NavRoad 460) ... no może raz we Francji gdzie nad autostradą przebiegało chyba z 1000 linii wysokiego napięcia i zgubił na chwilę sygnał . Pewnym pocieszeniem może być fakt, że w samym miejscu na poboczu stało chyba z 8 samochodów i każdy mimo czynnego GPS-u patrzył na papierową mapę, więc chyba więcej osób zgubiło sygnał
    ...więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być,
    tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było ... tylko aplauz i zaakceptowanie...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów