Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie Zdjecia w warunkach studyjnych ?

Witam wszystkich ostatnio mialem chwile czasu aby zobaczyc co ciekawego maja portale.... rozne rozniste i trafilem na cos co jest moim zdaniem bardzo ciekawe i pozwoli zrobic naprawde dobre zdjecie w warunkach studyjnych:

http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-...ach-studyjnych

ZOBACZCIE SAMI !
    Nikon D3000 + Kit 18:55 + Sunpak Pf30X + Sigma 70:300 + dodatki :P

Domyślnie

taaaaa facet odkryl synchronizacje z krotkimi czasami .. eureka na miare odkrycia Ameryki. koszmarne bledy merytoryczne pomijam
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

wydawalo mi sie to ciekawe wiec dalem znam pare osob ktore robia zdjecia studyjne i np nie wiedzialy o tym
    Nikon D3000 + Kit 18:55 + Sunpak Pf30X + Sigma 70:300 + dodatki :P

Domyślnie

Ja nie wiedzialam ale nie mam lampy systemowej (jeszcze) wiec moze dlatego..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    to taki Witek-Sprytek
    H@H@H@H moim odpowiednikiem witka-sprytka byl januszek-cwaniaczek xd
    FX MIKKA GOTUJE ZDJECIA !
    skinny nigga pretty flacko, niggas rippin that choppers

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    taaaaa facet odkryl synchronizacje z krotkimi czasami .. eureka na miare odkrycia Ameryki. koszmarne bledy merytoryczne pomijam
    Obejrzyj filmik do końca.
    On nie odkrył synchronizacji z krótkimi czasami, ale to, że działa ona w wypadku tych lamp studyjnych (CY-300) i uzyskał informację z drugiej ręki, że Powerluxy działają w ten sam sposób.
    Jeśli byłaby to prawda, to też muszę zweryfikować swoją wiedzę w tym temacie.
    I zastanowić się, jak zbudowane i jak działają te "chińczyki".
    Jedyne dla mnie logiczne wyjaśnienie, biorąc pod uwagę mój aktualny stan wiedzy, że światło które jest rejestrowane na matrycy tak naprawdę pochodzi jedynie z lamy systemowej, odbite od ścian, sufitu, etc.
    A że oni tego nie widzą to już sorry.....
    (hint - z wyzwalaczem radiowym to nie działa, ale już z silną lampą systemową w małym studio "działa")
    prawie jak Nikon

Domyślnie

Jedyne dla mnie logiczne wyjaśnienie, biorąc pod uwagę mój aktualny stan wiedzy, że światło które jest rejestrowane na matrycy tak naprawdę pochodzi jedynie z lamy systemowej, odbite od ścian, sufitu, etc.
    że jak ? że niby te fotki co pokazuje zrobione tą metodą oświetlone są lampą z body a błysku z lampy studyjnej tam nie ma ? dobrze zrozumiałem ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoellite Zobacz posta
    że jak ? że niby te fotki co pokazuje zrobione tą metodą oświetlone są lampą z body a błysku z lampy studyjnej tam nie ma ? dobrze zrozumiałem ?
    Tak. Wytłumacz, jeśli uważasz inaczej, jak to zadziałało?
    prawie jak Nikon

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów