Close

Strona 92 z 371 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 3702

Domyślnie

Na początku tez tak pomyślałem... tzn. skreśliłem przez brak OSX ale... po zastanowieniu. To nie jest przecież urządzenie do pracy, nie ma na celu zastąpić MBP ale być przystankiem między MBP, a IP.
    Do przeglądania wieczorem netu, czy pisania wystarczający. Pytanie tylko, czy warto za coś takiego dać ponad 2K PLN, bo zwrócić to się nie zwróci.

Domyślnie

To się nazywa ironia losu - pierwsze przenośne urządzenie od czasów Thinkpada T60p, które wyposażono w matrycę IPS jest p....ną zabawką, na której można se co najwyżej pograć w pasjansa. Szlag może człowieka trafić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    To się nazywa ironia losu - pierwsze przenośne urządzenie od czasów Thinkpada T60p, które wyposażono w matrycę IPS jest p....ną zabawką, na której można se co najwyżej pograć w pasjansa. Szlag może człowieka trafić.
    Trendy zataczają koła, jest szansa za jakiś czas znów łatwy dostęp do sprzętu z dobrymi matrycami.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Hop hop - powoli.
    Wg mnie jest nieźle. Dla siebie nie widzę zastosowania. Ale gdy sobie pomyślę np o swojej córce i młodszych pokoleniach? Wraca do domu gdzie oczywiście jest bezprzewodowy net. Od razu sprawdza co tam w mailu, co tam na facebooku, puszcza news na twittera... - wykorzystuje te z narzędzi, które dla niej są ważne. A są ich setki - już i teraz dostępne. Wieczorem w łóżku ogląda film lub ściąga z księgarni w necie kolejną książke i czyta. Itd, itd... To się rozwinie. Dla sporej ilości odbiorców to absolutnie wystarczy zamiast komputera w klasycznej postaci.
    Coś mi się wydaje, że to zadziała

Edit:
    Aczkolwiek to nie tak, że dla siebie nie widzę zastosowania. Zacytuję niejakiego Ola:
    gdyby mial 500gb
    gdyby mial wejscia usb2, fw 400 i 800
    gdyby mial multiczytnik kart (ale to juz niekoniecznie)
    gdyby mial 100 proc funkcji iphone i sluchawke bt
    od razu bym kupil
    Ostatnio edytowane przez samek ; 28-01-2010 o 13:33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Trendy zataczają koła, jest szansa za jakiś czas znów łatwy dostęp do sprzętu z dobrymi matrycami.
    Jest to jakaś pociecha Wkurzające jest tylko to, że profesjonalista za skarby świata nie może obecnie kupić lapka z dobrą matrycą, a do zabawki w najlepsze pakuje się takie cudo.

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Hop hop - powoli.
    Wg mnie jest nieźle. Dla siebie nie widzę zastosowania. Ale gdy sobie pomyślę np o swojej córce i młodszych pokoleniach? Wraca do domu gdzie oczywiście jest bezprzewodowy net. Od razu sprawdza co tam w mailu, co tam na facebooku, puszcza news na twittera... - wykorzystuje te z narzędzi, które dla niej są ważne. A są ich setki - już i teraz dostępne. Wieczorem w łóżku ogląda film lub ściąga z księgarni w necie kolejną książke i czyta.
    Coś mi się wydaje, że to zadziała
    Marna to pociecha - urządzenie, które potencjalnie mogło stać się najlepszym przyjacielem fotografa, przenośnym bankiem i przeglądarką zdjęć, alternatywą dla nędznych, popierdułkowatych wyświetlaczyków DSLR, zdalnym kontrolerem aparatów studyjnych i podręczną wywoływarką RAW-ów jest tylko gównianym odtwarzaczem multimediów i netbookiem.

Apple tak się skoncentrowało na nowych, dochodowych klientach, że całkowicie zapomniało o swym pierwotnym targecie.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 28-01-2010 o 13:37

Domyślnie

Marna to pociecha - urządzenie, które potencjalnie mogło stać się najlepszym przyjacielem fotografa, przenośnym bankiem i przeglądarką zdjęć, alternatywą dla nędznych, popierdułkowatych wyświetlaczyków DSLR, zdalnym kontrolerem aparatów studyjnych i podręczną wywoływarką RAW-ów jest tylko gównianym odtwarzaczem multimediów i netbookiem.

Apple tak się skoncentrowało na nowych, dochodowych klientach, że całkowicie zapomniało o swym pierwotnym targecie.
    Będą optymistą i poczekam na rozwój tego czegoś. Bo nie mam wątpliwości, że się rozwinie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Oprogramowanie graficzne, zwłaszcza spod znaku Adobe jest natywnie pisane na Mac'ki i działa na nich czasami nawet kilkukrotnie szybciej niż na PC,
    lub wogóle nie działa na Apple
    NX2-D300s

Domyślnie

Na stronie zauważyłem, że jest przejsciówka pin-usb oraz czytnik kart i można aparat podpiąć. Jeżeli z automatu wrzuci sie program ZDJECIA jpg prosto z aparatu to nie trzeby by nosić ciężkiego laptopa podczas sesji plenerowych

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Na stronie zauważyłem, że jest przejsciówka pin-usb oraz czytnik kart i można aparat podpiąć. Jeżeli z automatu wrzuci sie program ZDJECIA jpg prosto z aparatu to nie trzeby by nosić ciężkiego laptopa podczas sesji plenerowych
    Pytanie czy te superprzejścióweczki (obstawiam ~50$ sztuka) będą obsługiwały NEFy. To wcale nie jest takie oczywiste

Strona 92 z 371 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów