Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Agnieszka S.

Domyślnie

extra....

ciekawe czy ja kiedys takie foty zrobie
    Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biker karlos Zobacz posta
    ciekawe czy ja kiedys takie foty zrobie
    z pewnoscia tak, w kazdym razie 3mam kciuki !
    w moim przypadku recepta jest jedna, fajna "modelka",
    troszke miejsca w ktorym nikt nie przeszkadza,
    dobre wino, dobra muzyka, i pare godzin spokoju...
    z tego wychodzi zwykle niezla zabawa jesli nie goni cie czas,
    i nie robisz tego dla kasy
    Aparat zmienilem... ale forum? Nigdy w zyciu!
    5D | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Grip | L358

Domyślnie

tak tak zabawa i te sprawy, tylko jak uzyskac takie o kontrasyt w domu, znaczy twarzyczka oswietlona reszta ciemna ???
    Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Domyślnie

Albo regulować mocą lampy + przysłoną w aparacie albo (jeżeli się nie ma lampy studyjnej) "oszukać" nieco w PSuju.

EDIT: oczywiście idealnie jest uzyskać taki efekt w wyniku odpowiedniego ustawienia lamp. W PSuju nie zawsze wszystko da się zrobić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biker karlos Zobacz posta
    tak tak zabawa i te sprawy
    nie nie, bez TYCH spraw, zona by mnie zabila

Cytat Zamieszczone przez fragles Zobacz posta
    Albo regulować mocą lampy + przysłoną w aparacie albo (jeżeli się nie ma lampy studyjnej)
    ja mialem latwiej, nie dosc, ze lampy studyjne (chinskie, wiec raczej pseudostudyjne), to ta sesja odbyla sie w teatrze, na kompletnie czarnej sali, wiec nie bylo zadnego echa swiatla, mozna bylo "rysowac" swiatlem tak jak sie chcialo, bylo duuuuuuuuuuuuzo miejsca, baaaaardzo wysoko i czarno jak w d...e

Domyślnie

czy mógłbyś napisać dokładnie jak świeciłeś, czym dokładnie świeciłeś itd?

Domyślnie

jedynka najlepsza
    dwójka - głowa za bardzo przekrzywiona, duże przedramię z przodu itd - nie. przepalone.
    trójka - mniejsza o ten kosmyk włosów, ale szkoda niewidocznego pierwszego oka, bo za duże ramie da sie obciąć.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

czy mógłbyś napisać dokładnie jak świeciłeś, czym dokładnie świeciłeś itd?
    na tej sesji swiecilem roznymi ukladami, ale wiecej niz 2 lamp nie uzylem, w przypadku tych 3 zdjec to jedna 400WS + maly softbox, wrzuce pozniej kilka innych z innym uzyciem lamp...

a do dyspozycji mam lampy YinYan z Funsportu 1x CY 500WS, 2x CY 400WS, do tego Softbox 120x90, Softbox 90x60, Snoot, Wrota, 2 statywy proste i jede "zuraw"

Domyślnie

bo ja zastanawiam się nad lampą właśnie z funsportu ale 100Ws - i nie wiem czy mi to wystarczy... Dlatego pytam. Zdaję sobie sprawę, że to nie wystarczy do oświetlenia całej postaci ale czy według Ciebie będzie ok do ujęć takich jak Twoje z tego wątku?

Domyślnie

czy według Ciebie będzie ok do ujęć takich jak Twoje z tego wątku?
    pewno, ze tak, na tych zdjeciach ta lampa byla skrecona do 1/4 mocy

Jacek_Z - dzieki wielkie za uwagi, wlasnie na takie czekam, wrzuce jeszcze w innym temacie kilka innych zdjec z tej sesji i licze, ze tez sie wypowiesz, z gory dziekuje za zainteresowanie

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów