Close

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 122

Wątek: RF vs (D)SLR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    czy nikt nie macał tego voigta 50 f/1.1?
    Mario macał i się chwlił rezultatami. Wszyscy to wiedzą. Poszukaj

Edit: Kolega mnie ubiegł
    Link do wątku: http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=118181

Edit II: Weź pod uwagę ciąg dalszy: Nokton wrócił do sklepu na rzecz używanego Noctiluxa...
    Dla twardzieli nie ma kompromisów
    Ostatnio edytowane przez wpkx ; 27-01-2010 o 00:05
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Mario macał i się chwlił rezultatami. Wszyscy to wiedzą. Poszukaj

Edit: Kolega mnie ubiegł
    Link do wątku: http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=118181

Edit II: Weź pod uwagę ciąg dalszy: Nokton wrócił do sklepu na rzecz używanego Noctiluxa...
    Dla twardzieli nie ma kompromisów
    dzięki, też znalazłem ten wątek. wiem też, że nokton wrócił do sklepu, ale noctilux 1.0 to cena kilkaaaaa razy większa.
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    dzięki, też znalazłem ten wątek. wiem też, że nokton wrócił do sklepu, ale noctilux 1.0 to cena kilkaaaaa razy większa.
    wiekszosc fajnych rzeczy na tym swiecie jest drogich albo zakazanych

Domyślnie

mialem noktona ponad miesiac i przyznam ze naprawde fajne jest choc z ostroscia nie jest najlepiej, jednak daje bardzo mily analogowy obrazek
    jednak o magie noctiluxa nawet sie nie ociera
    choc napewno roznica miedzy tymi szklami nie jest tak duza jak roznica w cenie

ikona mialem kilka razy w reku jedynie i zrobilem pare zdjec,rzeczywiscie sprawia wrazenie bardzo delikatnego
    MP przy nim to kawalek kosmicznego tytanu
    druga jak dla mnie olbrzymia przewaga eMek to migawka - delikatna, bezglosnia
    Zeissowi duzo blizej z tym do glosnego trzepania lustrem w dslrach

a wlasnie dyskrecja jest najwazniejsza z przewag RF

co do koniecznosci serwisowania RF to przewaga Leici jest autoryzowany przedstawiciel na Polske
    niedalej jak wczoraj wymienili mi M9 na nowe bo stary sie zawieszal
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    druga jak dla mnie olbrzymia przewaga eMek to migawka - delikatna, bezglosnia
    Zeissowi duzo blizej z tym do glosnego trzepania lustrem w dslrach
    oj to bym sie klocil, owsze Leica jest cichsza, ale Zeiss jest i tak sporo cichszy on np. D3s w trybie cichej migawki dzwiek do wychwycenia tak naprawde chyba wtedy gdybys fotografowal w absolutnej ciszy

w kwestii serwisu w Polsce mozesz kupic Ikona w oficjalnej dealerce, ale jest to kompletnie nieoplacalne, za samo body chca 6tys, gdzie za tyle mozna np. w autoryzowany przedstawicielstwie Zeissa w Danii za te sama kwote kupic Ikona + 50/1.5, a za ok 5 tys z 50/2
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 27-01-2010 o 00:50

Domyślnie

no właśnie, jak sam powiedziałeś różnica w cenie między noktonem i noctiluxem jest olbrzymia. jak dla mnie za duża.

teraz tak patrzę, to wybór najlepszego RF jest bardzo trudny. zaraz się wkurzę i kupię jasną 50'kę f/1.2 nikona i na tym się skończy pęd do jasnych szkiełek - chociaż oczywiście RF'a nie tylko dla f/1.1 chcę nabyć
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Mario, masz jakąś stronkę do obejrzenia z fotkami z MP i M9, czy tylko te sample w jednym z wątków?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    wiekszosc fajnych rzeczy na tym swiecie jest drogich albo zakazanych
    Jest tez troche fajnych, o ktorych malo ludzi wie.
    Uprzedzajac pytanie - nie przychodzi mi do glowy nic konkretnego, ale na pewno jakies sa.

A tak bardziej w temacie. Jesli intresuje Cie tylko FOTOGRAFOWANIE dalmierzem, kup Cosine - czy to Besse czy Ikona. To naprawde dobre aparaty i wcale niedrogie w porownaniu do Lajki (za cene serwisowania Lajki, kupisz sobie nowego Voigtlandera). Firma jest dosyc prezna i potrafi akualizowac czesto linie produktow, czego najlepszym przykladem niech bedzie R4, ktory jest jedynym sensownym aparatem do Summiluxa 21. (czytaj - nie musisz doczepiac na gorze "kupy" wielkosci obiektywu, a nastawianie ostrosci i kadrowanie odbywa sie w tym samym okienku).
    Jedyna, jedyna, jedyna, jedyna zaleta analogowej lajki to kulturalnie i cicho dzialajaca migawka. I duza baza dalmierza - ale to poza konkursem, bo raz, ze nie chce mi sie kasowac tych jedynek z poczatku poprzedniego zdania, a dwa, ze u Zeissa tez duza.

Domyślnie

przykladowe porownanie
    MP

M9

jpg z puszki z ustawiona opcja vintage

i fotka pstryknieta jednoczesnie lewa reka kierujac autem
    Ostatnio edytowane przez ranbir kapoor ; 27-01-2010 o 01:03
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    co do koniecznosci serwisowania RF to przewaga Leici jest autoryzowany przedstawiciel na Polske
    1. http://nikon.org.pl/showthread.php?t=129696
    2. Myślisz, że serwisują też zabytki? Zdziwiłbym się mile... Choć na logikę dalmierz i migawka M3, M4 i MP niewiele się różnią...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów