Close

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 122

Wątek: RF vs (D)SLR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. Zawsze jak przychodziła mi na myśl Leica, to przychodziły mi do głowy dwa słowa: wysoka jakość + TRWAŁOŚĆ. Jednak padł tutaj temat konieczności serwisowania nie tylko Ikonów i innych, ale także M'ek. Kurcze, to jak to jest, bo skoro mam płacić tyle kasy, to chociaż żeby być pewnym, że kupuję aparat na lata.
    Potraktuj to jak przeglady okresowe w samochodzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Potraktuj to jak przeglady okresowe w samochodzie
    pytanie co ile tys km robić taki przegląd i jakie będą ekstra koszty
    Mamiya + Sony

Domyślnie

w razie potrzeby, na gwarancji za free (ikon daje 3 lata), tzn. standardowo sa 2, ale trzeci masz jak zareejstrujesz produkt w ciagu 30 dni od daty zakupu na stronie

serwis jak i customer service maja pierwsza klasa, korzystalem wysylajac 50/1.5 do kalibracji

Domyślnie

na gwarancji to nie problem. ja najchętniej bym kupił coś, co będzie służyć mi np. za 10 lat - pod warunkiem, że nie przestaną produkować filmów
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta

Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. Zawsze jak przychodziła mi na myśl Leica, to przychodziły mi do głowy dwa słowa: wysoka jakość + TRWAŁOŚĆ. Jednak padł tutaj temat konieczności serwisowania nie tylko Ikonów i innych, ale także M'ek. Kurcze, to jak to jest, bo skoro mam płacić tyle kasy, to chociaż żeby być pewnym, że kupuję aparat na lata.
    Z autopsji, nic tak nie szkodzi dalmierzowi jak grzanie półki, jeśli aparat jest używany jest praktycznie bezawaryjny, no chyba, że wypadki typu upadek, mocne uderzenie itp., ale na to mocnych nie ma.

Domyślnie

[quote=kh29228;1713080]. Czytałem u Rockwella opis Zeissa Ikona. Bardzo go chwalił, przedstawiając dziesiątki przewag nad M7. Szkoda, że piszecie, że nie jest on bardzo trwały.

quote]

Jest trwały!!!
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

Adams, jakich szkieł używasz z Ikonem?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Zeisa 50/2
    VC 28/2 i używalem 40/1.4
    Leica 90/2.8
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

czy nikt nie macał tego voigta 50 f/1.1?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Mario(mistrzucieczki)go mial. Jest gdzies watek.
    Pozdrawiam
    Adam

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów