opera to złoo. w wolnej chwili rzucę okiem na ten problem![]()
Szukaj
opera to złoo. w wolnej chwili rzucę okiem na ten problem![]()
trochę złomu w dużym plecaczku.
Pomijając bardzo słabą jakość zdjęć:
Strona jest co najmniej słaba. Nie widziałem poprzedniej, ale jeśli była gorsza to trudno mi sobie ją wyobrazić.
Sposób prezentacji zdjęć jest dobry, ale jeśli chcesz pokazać jedno zdjęcie, a nie całą galerię (już nie mówiąc o tym, że na siłę dołożyłeś jakieś linki typu "zobacz całość").
Nielogiczna jest ta nawigacja po zdjęciach.
Przełączanie zdjęć (strzałki pod zdjęciem) na moim ekranie są poza ekranem i muszę scrollować do nich (1440x900).
Niby się przełącza kiedy kliknę w fotke, ale to przypadek, przyzwyczajenie z nieco lepszych systemów, u Ciebie nie widać, że to klikalne.
Jeśli planujesz, że to Twoja działalność zarobkowa, to fajnie by było, żeby Google mogło to to indeksować (a chyba nie da się podlinkować bezpośrednio do jakiejś fotki).
Niestety z przykrością muszę stwierdzić, ze wygląda to tak, jakbyś znalazł jakąś funkcjonalność, która Ci się spodobała, zlepił ją z inną i wyszedł serwis.
Ten, nie wygląda jak zaprojektowany.
Moim zdaniem, zbyt duży nacisk postawiłeś "żeby się ruszało i mrugało", czyli na "bajery" a zbyt mały na użyteczność i ergonomię.
Oczywiście największy nacisk powinieneś położyć na same zdjęcia - bo tu tez ewidentne braki.
D7100 + N18-70 f3.5-5.6 + N50 f1.8 + N55-200VR + Metz48AF1
Powiem tak. Nie słuchaj nikogo tutaj. Wszystkie te opinie nie są warte funta kłaków.
Stronka jest ok pod warunkiem jak ją zaakceptuje potencjalny klient i skłoni go do twoich usług.
Chcesz mieć profesjonalną? To ją kup.
Zrobiłeś ją sam? Bądź z niej dumny i szukaj wskazówek od klientów.
Moje doświadczenie? Szybkość ładowania, prostota, jakość fotek nooo i bajery.
Napisz jeszcze ze stronę sam stworzyłeś. To tez jest informacja dla klienta.
N
polecam sprawdzić chociażby sitemap, czy próbę otwarcia w nowym oknie każdego linkustrona jest w pełni zoptymalizowana pod SEO i tego typu fjuczery.
prosiłem na początku o nie komentowanie jakości zdjęć, wszyscy ciągle to robicie
dzięki za info że pod 1440x900 jest poza ekranem nawigacja - przyglądnę się problemowi.
a całość jest dość nieźle zaprojektowana, może nie pod względem ergonomii użytkowania - ale tu ważne jest co kto lubi. poprzednią miałem opartą o miniaturki, i dla mnie było to zło. tu wolałem zrobić po prostu pokazywanie zdjęć, taki wybór
dzięki wszystkim za konstruktywne opinie.
a jeszcze do :
ze statystyk z poprzedniej strony, przekrój roczny: firefox 62%; ie 22%; opera 10%... reszty nie piszę![]()
Ostatnio edytowane przez wacki4 ; 26-01-2010 o 13:45
U mnie strona się bardzo długo ładuje mimo neta 10Mb/s
de czysta's + 10-210
Paweł Karski - fotografia fotoblog
mrpawcio - a nie masz żadnego torrenta ani nic zjadającego neta odpalonego? bo stronka waży łącznie z grafikami i skryptami 179 kB![]()
Mam Operę i działa, sprawnie.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
u mnie, również na łączu 10, stronka śmiga aż miło, i nie bądźmy aż tacy krytyczni, jest ok. Najgorsze są moim zdaniem wolno działające strony foto, bo co komu po ładnych zdjęciach na które nikt się nie doczeka. A strona kolegi pod tym względem pierwsza klasa. Zdjęć nie oceniam zgodnie z prośbą autora.
Nikkormat FTn + D90 + n28 f3.5 + n50 f2 + n105 f2.5 + n18-70 3.5-4.5 + n35 1.8
Skontaktuj się z nami