1. po najechaniu na menu na dole napisy podjezdzaja i chowaja sie do polowy wysokosci (IE)
2. napisy takie troche za duzo moim zdaniem (krajobraz, portret....)
Szukaj
1. po najechaniu na menu na dole napisy podjezdzaja i chowaja sie do polowy wysokosci (IE)
2. napisy takie troche za duzo moim zdaniem (krajobraz, portret....)
D300 | N35 1.8 | N17-55
Mam Opere 10.10 - strona chodzi ale na rozdziałce 1024x768 zdjęcia odpalają się jakby w iFrame'ie (nie zaglądałem do kodu ale tak to wygląda) i zdjęcia aby obejrzeć w całości trzeba przewijać wewnętrznym paskiem przewijania. Dla mnie nie jest to do zaakceptowania i w sumie widziałem dwa zdjęcia na stronie bo reszta mnie zniechęca.
Edit:
W FF i w IE 8 wygląda OK - zdjęcia odpalają się coś jak skrypt lightwave.
Niestety jak się tworzy stronę musi ona być zoptymalizowana pod 4 podstawowe przeglądarki:
IE 6,5; 7; 8, FF, O, S.
Ostatnio edytowane przez microbot ; 26-01-2010 o 20:02
sprawdziłem w pełni optymalizacje pod ie6,7,8 [z 5 są problemy bo ma za stary silnik] ff, opera ludzie piszą że jest ok, a s pomijam chociaż nie było być problemu jak na ff jest ok.
niestety za to rozdziałkę 1024x768 uważam już za prehistorię, chociaż strona powinna się zmieścić... ogólnie kilka osób pisało tu że na 1440x900 niby sie nie mieści etc.. a sprawdzałem i jest ok.
no właśnie sprawdziłem 1024x768 i jest ok. nie wiem co wy macie w systemie nagrzebane albo ile toolbarów poustawiane...
trochę złomu w dużym plecaczku.
dokłądnie - www trza zrobic z mysla o potencjalnych klientach![]()
Dorian, stock - tak, ale nie mów mi że zdjęcia wrzucisz wielkości 200x300 bo klienci którzy wchodzą z palmtopów też muszą oglądać stronę. a potem pięknie będzie wyglądać takie zdjęcie na rozdziałce 1920x1200, i kichanie mówiąc już o strukturze strony której NIE DA SIĘ fizycznie podpasować żeby każdemu było dobrze - no prócz stworzenia kilku wersji witryny, pisania skryptów do obsługi tego etc... zresztą wystarczy czasem odpalony noscript, adblock i też dużo stron się sypie
![]()
ja swoją zrobiłem działającą dobrze według moich badań od 1024x768 do 1920x1200+ więc powinno być ok![]()
Rób co chcesz.Skoro uważasz, że tak jest git to po co w ogóle pytałeś czy się podoba?
No chyba, że chciałeś się pochwalić znajomością javascriptu.
![]()
![]()
a ilu klientów przegląda foty na palmptopach? Idac tym tokiem myślenia można wrzucac foty 100x100px bo ludzie przeglądają www w komórkachSrednio liczac większośc przegląda net w robocie lub w domu na lapkach lub stacjonarnych kompach. A dla takich osób to pewnie monitor 17-19 cali jest standardem
![]()
tak, a dla monitora 17 cali lcd aktualnie standardem jest minimum 900px na wysokości w wypadku panoramy. stronka chodzi od około 768px na wysokość, ukazuje wam tylko że śmigać powinna na każdym normalnym wymiarze monitoraale jeśli ktoś ma na pół ekranu toolbary albo przegląda internet w ff otwartym na 1/4 powierzchni monitora to nic się nie da fizycznie zrobić
![]()
Spróbowałem "poklikać" i stwierdzam, że jak dla mnie nawigacja po galeriach jest mocno upierdliwa. Jedyne do czego się to nadaje, to do przeglądania zdjęć na zasadzie pokazu slajdów i to tylko po kolei. Próba zobaczenia poprzedniego zdjęcia bywa wkurzająca za sprawą zmiany rozmiaru ramki ze zdjęciem, a wraz z tym "migracji" strzałek nawigacyjnych.
Brak możliwości wejścia w miniatury raczej wypada na niekorzyść. Rozumiem, że chcesz uniknąć długiego załadowania, ale nie wszyscy mają wolny internet i chcieliby rzucić okiem na miniatury zamiast przewlekać się przez kilkaset zdjęć przy niektórych galeriach. Przecież nie trzeba domyślnie ładować miniatur, a zostawić jedynie możliwość do przejścia na miniatury dla tych co chcą.
Kolejna rzecz, wybieranie galerii z listy tekstowej raczej do poprawy - jak dla mnie mało ciekawy sposób tekstowy
Nic nie pisałeś, żeby do przedstawienia oferty się nie czepiać, więc się doczepię. Według mnie konsultacja z humanistą mogłaby wiele wnieść dobrego w klarowność i uporządkowanie opisu.
P.S.>
Te 10 to z pewnością teoretyczne, a nie gwarantowane![]()
![]()
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Skontaktuj się z nami