Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: d1x

Smile d1x

niech mi ktos powie czy d1x jest na tyle wytrzymaly zeby wytrzymal imprezy w akademiku (czasem ktos skacze z 2pietra) oraz jak to sie srpawuje w fotografi, portrety, czasem jakies krajobrazy, jak rowniez czy moze mi ktos przeslac na maila [email protected] zdjecia zrobione takowym aparatem lub kilka zdjec co by zobaczyc jak z jakoscia w nim jest ale zdjeci nie skalanychzadnym PSujem. Pozdrawiam.

Domyślnie

Stary juz sprzet - ale pancerny. Aczkolwiek widzialem takie poklejone plastrem.

Sample - http://www.dpreview.com/gallery/nikond1x_samples1/

Pzw,
    Ostatnio edytowane przez mcc ; 04-12-2006 o 17:40
    MCC

Domyślnie

Jest w tym korpusie kilka elementów, które można załatwić - ekran LCD, mocowanie bagnetowe czy klapkę pamięci, ale ogólnie jednocyfrowe Nikony są pancerne. Następca wspominanego przez ciebie modelu - D2H pomyślnie przeszedł nawet mój "morderczy test czornego" - postawiłem go na sztorc i stanąłem na pryzmacie - nawet nie skrzypnął. Ogółem jest to po prostu zaj...sty kawał metalu z dziurą, do której wkręcono matryce.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    D2H pomyślnie przeszedł nawet mój "morderczy test czornego" - postawiłem go na sztorc i stanąłem na pryzmacie - nawet nie skrzypnął.
    Trzeba bylo sprobowac go zrzucic z drugiego pietra na beton a pozniej poskakac po nim Wiedzieli bysmy gdzie leza jego granice ;-P

Ja sie zastanawiam czy przezyl by lot np z roweru na ziemie - przy jezdzie w gorzystym terenie.

Pzw,
    MCC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcc Zobacz posta
    Trzeba bylo sprobowac go zrzucic z drugiego pietra na beton a pozniej poskakac po nim
    Był taki plan - ale:
    - po pierwsze - mieszkam na 3-cim i 4-tym piętrze,
    - po drugie - gdybym wyrzucił przez okno aparat w tym złodziejskim mieście to natychmiast ktoś by go zap....lił,
    - po trzecie - od skakania mogła by się oderwać gumowa okleina, którą szalenie trudno potem dokleić.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 04-12-2006 o 18:14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    od skakania mogła by się oderwać gumowa okleina, którą szalenie trudno potem dokleić.

Domyślnie

nie no, koledzy świetne testy macie a ludzie robią jakieś śmieszne teściki na BF FF
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Oszczędny w słowach Awatar RaB
    Miasto
    Złotów/Piła

Domyślnie

Czornyj!!
    z tym stawaniem na pryzmacie...mistrzostwo świata:!!!!
    "rispekta"

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Legnica/Wrocław

Domyślnie

Przelacznik trybu pomiaru swiatla na pryzmacie tez mozna zaliczyc do "delikatnych" o ile w ogole mozna mowic o takim pojeciu...A na impreze do akademika to moze lepiej d1h, ktory jest duzo szybszy, a wiadomo, ze niektore sytuacje moga sie nie powtorzyc Poza tym jezeli nie masz zamiaru kupowac lampy to D1h bardzo dobrze sie sprawuje przy wysokich ISO no i ma taki bajer jak tryb cz-b...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stempien Zobacz posta
    A na impreze do akademika to moze lepiej d1h, ktory jest duzo szybszy, a wiadomo, ze niektore sytuacje moga sie nie powtorzyc
    A poza tym jeden i drugi moze sluzyc jako bron zaczepno-obronna

Pzw,
    MCC

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów