Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Unhappy Mały problem...

Witam!
    Od razu konkret-zwracam się z prośbą o pomoc. Od jakiegoś czasu mam pewne zmartwienie. Mianowicie chciałbym uzyskać chociaż delikatnie przybliżony efekt do zdjęcia zamieszczonego poniżej:
    Próbowałem już różnych ustawień i różnych kątów robienia foty względem słońca.
    Może jednak nie o to chodzi i trzeba pobawić się warstwami w PSie? Serio nie mam pomysłu. Pomożecie?

Domyślnie

Niedawno było to na forum... poszperaj wstecz, bo dokładnie ten sam przykład co na zdjęciu po lewej.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

szukałem, szukałem i się nie doszukałem...

Domyślnie

zawsze mozesz sie zapisac na warsztaty
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    zawsze mozesz sie zapisac na warsztaty
    no warsztaty by się przydały pewnie ale jak na razie wolę sprzęt kompletować

Cytat Zamieszczone przez Innervoice Zobacz posta
    właśnie z flarą to jakoś bym sobie poradził. bardziej interesują mnie te promienie słoneczne... chyba prosto z puszki coś takiego nie wyjdzie, a może się mylę?

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Zapodam Ci link gdzie jest wyjaśnione jak uzyskać promienie słońca mam nadzieje że Ci to pomoże.
    http://helps.pl/index.php?option=com...=135&Itemid=60

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Zapodam Ci link gdzie jest wyjaśnione jak uzyskać promienie słońca mam nadzieje że Ci to pomoże.
    http://helps.pl/index.php?option=com...=135&Itemid=60
    Dzięki! Chociaż cały czas miałem nadzieję że nie będzie trzeba PSuć foty

Domyślnie

trzeba będzie. inaczej się nie da, można zrobić tylko dobry plik bazowy, ale cały bajer polega na pracy w psie

Domyślnie

Przed doradzaniem (i słuchaniem:>) takich fantazji warto by spytać autora jak zrobione.
    Korekcja PSowa dotyczyła jedynie wyciągania szczegółów z cienia i korekcji koloru.

Zdjęcie robione kompaktem. Oops, penem
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów