Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Majdanek

Domyślnie

1 i 3 sa niemal hipnotyzujace. Swietne, kratywne podejscie do tematu - gratulacje!
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Bardzo ciekawe, wymowne prace.
    Poruszją.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erde Zobacz posta
    do krajobrazu to zupełnie nie pasuje. Poza tym nie rozumiem, po jaką cholerę na polskim forum piszesz po angielsku? Pardon ale coraz bardziej denerwuje mnie ta amerykanizacja
    erde no i tu pełna zgodność, pełne poparcie a nawet błogosławieństwo przepraszam, mnie też to wkurza. Już w "Kochaj albo rzuć" było powiedziane - Polacy w stanach są bardziej amerykańscy jak sami amerykanie. Coś w tym jest
    Ostatnio edytowane przez jacekz40 ; 22-01-2010 o 11:47

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Coś w tym jest
    Jest. Z tego forum odeszło już tak wielu znakomitych ludzi związanych silnie z fotografią. Pod ich zdjęciami pojawiały się właśnie komentarze typu "zła kategoria", "zdjęcie bez sensu", "dziwny kadr"... i wiesz co Ci powiem... Ludzie ci poszli do przodu a to forum tak jak stało tak stoi w tym samym miejscu. Zero najmniejszego progresu. Kolor, HDR i kupa durnych komentarzy nie mających najmniejszego związku z fotografią. Dzięki.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 22-01-2010 o 19:50 Powód: pis. (Ci----->ci)

Domyślnie

Bardzo dojrzałe fotografie,..forma znakomicie współgra z treścią... Specjalny szacunek za 3-kę,..taki prawie abstrakcyjny minimal a ileż w nim wyrazu. Pozdrawiam.

Domyślnie

Wszystkie mi się podobają, kawał dobrej roboty.

PS. Robienie zdjęć na terenie obozu płatne?
    Dziwnym nie jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    Jest. Z tego forum odeszło już tak wielu znakomitych ludzi związanych silnie z fotografią. Pod ich zdjęciami pojawiały się właśnie komentarze typu "zła kategoria", "zdjęcie bez sensu", "dziwny kadr"... i wiesz co Ci powiem... Ludzie Ci poszli do przodu a to forum tak jak stało tak stoi w tym samym miejscu. Zero najmniejszego progresu. Kolor, HDR i kupa durnych komentarzy nie mających najmniejszego związku z fotografią. Dzięki.
    Wrzuciłeś wszystkich do jednego wora, skrytykowałeś forum i jego użytkowników Takie Twoje prawo, tak samo ja mam prawo bronić języka polskiego. Ty napisałeś niezbyt miłe rzeczy w temacie fotografii i ludzi, którzy się nią pasjonują a ja zrobiłem tylko poboczną małą uwagę na temat czystości języka. Totalne niezrozumienie. Nie znam historii tego forum, kto był, kto odszedł i z jakiego powodu ale jeżeli ktoś odchodzi z tak prozaicznych powodów to po pierwsze - dziwak a po drugie nie znosi żadnej krytyki czyli nie jest w stanie zaakceptować i uszanować zdania innych. Na zdecydowanej większości forach internetowych są ludzie, którzy bronią czystości i poprawności języka polskiego i ja tylko w pełni popieram takich ludzi i nie takie drobne uwagi tam padały, to były prawdziwe wojny na słowa.... i nikt z takiego powodu nie uciekał z forum, bo forum to dyskusja, wymiana zdań, poglądów. Dziwne byłoby dla mnie gdyby na forum fotograficznym mówiono tylko o fotografii, wiesz jakie byłoby smutne i nudne te forum! Także Piotr_ek spokojnie....
    A tak na marginesie Twoje fotki podobają mi się i nie uważam za kontrowersyjne ani, że zła kategoria (w poprzednim poście źle zaznaczyłem cytat, miał on dotyczyć tylko spraw językowych)

woda
    Gość

Domyślnie

Piotrze, traktuje te zdjecia jako wstep do czegos wiecej ale czy nie sadzisz, ze troche stereotypowo podszedles do tematu? Wchodzac tu i widzac jaki tytul ma watek od razu czulem, ze zdjecia beda czarno-biale a glownym motywem beda druty. Tak to wlasnie niemal wszyscy pokazuja. Rozumiem ponura konotacje tego miejsca ale skoro szukasz swojego sposobu by opowiedziec o tym to chyba powinienes raz jeszcze przemyslec koncepcje. To tak moim skromnym zdaniem.
    A tak na marginesie to same zdjecia mi sie podobaja

Choc sam pomysl aby skupic sie na drobnych szczegolach zamiast szerszych planow uwazam za bardzo dobry.
    Ostatnio edytowane przez woda ; 22-01-2010 o 13:48

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Totalne niezrozumienie. Nie znam historii tego forum, kto był, kto odszedł i z jakiego powodu ale jeżeli ktoś odchodzi z tak prozaicznych powodów to po pierwsze - dziwak a po drugie nie znosi żadnej krytyki czyli nie jest w stanie zaakceptować i uszanować zdania innych.
    Zgadza się. Jestem dziwakiem i osobą całkowicie wyizolowaną ze społeczeństwa. Ale z wielkim szacunkiem podchodzę do każdego autora i jego prac. Poświęcam temu wiele godzin i staram w mej krytyce być uczciwy. Nie lubię na czarne mówić, że jest białe. Nie lubię też gdy patrzę na białe a jakiś zły głos za moimi plecami wmawia mi, że to co widzę jest fioletowe. Nie robię zdjęć na pokaz. Robię dla siebie. Z każdym kolejnym przeze mnie założonym wątkiem pojawia się jakiś znawca sztuki fotograficznej i wytyka mi jakiś śmieszne błędy. Czy te fotografie są niepoprawne technicznie ? - wyłącznie to zagadnienie powinno być na tym forum istotą dyskusji. Polskie tytuły - OK przyznałem się w którymś poście - po prostu mój zapęd - kopij i wklej z jakiegoś innego portalu foto gdzie jest szersza grupa widzów, którzy j. polskiego nie znają. Ile razy mam się jeszcze do tego przyznawać ? A może ciekawiej by było gdybym pokazał zdjęcia i w ogóle nic nie mówił na ich temat...

stereotypowo podszedles
    Wiem, że innowacją i przejawem artyzmu było by pokazanie małpki skaczącej po tych drutach. Sorry ale taka jest mojej wizja i koncepcja. W ogóle chcąc uniknąć nieciekawości, którą mógłbym stworzyć podczepiając szeroki kąt zabrałem ze sobą tylko skromne 50mm. Tak to wyszło. Oceń to co widzisz. Jeżeli masz swoją wizję to zapraszam do Lublina. Wielką przyjemnością będzie dla mnie możliwość zobaczenia Ciebie jako fotografa w akcji a jeszcze większość radość dadzą mi wyprodukowane przez Ciebie fotografie.

PS. Robienie zdjęć na terenie obozu płatne?
    100% free.

Domyślnie

Amerykanizacja - po prostu - kopiuj wklej z deviantart.com.
    Twoją prywatną stronę też skopiowałeś z DeviantArt?

Tytuł jest napisany po Polsku.
    Jeśli już, to po polsku.

Zresztą czy to aż tak razi ?
    Jak widać -- jednak tak.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów