Close

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 94

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    ja mam Mac'a i niemusze sie pie***c w jakies skladaki
    skonfiguruj sobie kompa tak jak napisalem tylko zmiesc sie w budrzecie, a bedzie Ci wszystko smigac jak ta lala
    Na Maka starczyło ale na słownik ortograficzny już nie.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta
    A co powiecie na to:

GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
    AMD Phenom II X4 Quad Core 955
    Radeon HD4730
    DDR3 Goodram 2GB 1600MHz CL9 (x2)
    Chieftec 500W
    Seagate 500 GB
    O AMD się nie wypowiem bo nigdy nie miałem styczności i jakoś nie bardzo mam zaufanie do niego.
    Radeony z serii 47xx z tego co kiedyś tam czytałem nie bardzo się sprawowały a za niewiele więcej masz sprawdzoną serię 48xx
    Pamięci Goodramu bym sobie odpuścił
    Zasilacz może być i dysk w zasadzie też chociaż ja bym wybrał Samsunga F3 (Mam dwa jestem zadowolony) Dodam że Seagate'a też mam i też mnie nie zawiódł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Na Maka starczyło ale na słownik ortograficzny już nie.
    a kto bogatemu zabroni
    jestem bylym sportowcem, a Ci przeciez nie musza znac sie na ortografii maja inne zadania. jak inni uczyli sie poprawnej polszczyzny ja biegalem po boisku za i z pilka

a wracajac do kompa.
    jesli chcesz by nie mulilo ci sprzetu to wez sobie dwa dyski i ten drugi uzywaj tylko do CS'a lub NX'a i zobaczysz jak zycie moze byc przyjemne

Domyślnie

Zgodze sie z przedpiszca w kwestii grafy. Seria 47xx jest zupelnie taka sobie. Najlepiej brac z tego co pamietam 4850. Ja doczytalem juz po kupnie grafy. Ale ze gram tylko w NFS to mi to nie przeszkadza. Poza tym polecialem na DDR5
    Nie wiem jak ma sie porownanie 4GB DDR2 do 2GB DDR3 - to kwestia do rozwazenia.
    Zasilka jak najbardziej
    Dysk rowniez
    Plyta na pewno jest stabilna
    Procek - pomijalna roznica w cenie pomiedzy nim a 965BE. Wiec bralbym 965. Zawsze to niby ciutke szybciej ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    kolega nie gra w gry, to po co mu taka dobra karta graficzna?
    Czyli skoro nie tłukę w gry to można wziąć coś tańszego? (żeby nie powiedzieć gorszego ekhm ) Z drugiej strony nigdy nie wiadomo co czlowiekowi strzeli do głowy, ale akurat mało prawdopodobne żebym do gier wrócił.

Kumpel polecił żeby brać już pamięć 1600mhz. Co wy na to Panowie?

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto

Domyślnie

Kumpel polecił żeby brać już pamięć 1600mhz. Co wy na to Panowie?
    Jak najbardziej ma rację, tylko to wszystko jest kwestia ceny.
    Weź też pod uwagę, że warto kupić komponenty, które oprócz swojej "mocy", będą wykazywać stabilność podczas pracy, a to się wiąże z marką i poszczególnymi seriami w obrębie tej marki, które również różnie wypadają. Na pewno nie podejmowałbym decyzji pochopnie.

Domyślnie

No i to jest właśnie to - mam na sprzet 2k na luzie, a potem zaczyna się myśleć czy może da się tą granice zawyżyć żeby kupić coś lepszego Generalnie teraz opieram się na tym co pisał Strus, a tam podał Corsair 4X1GB 800Mhz. Lepsze rozwiązanie niż ten Goodram DDR3 1600?

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto

Domyślnie

Ja bym kupił 2x2GB Kingston 800Mhz ewentualnie 1066Mhz Różnica w cenie to około 100zł. Ewentualnie inna firma. Ja mam zaufanie do tej.

Corsair na pewno będzie lepsze od Goodram'u

Druga sprawa to lepiej w dwóch kościach, bo a nóż w przyszłości będziesz chciał dokupić to masz gdzie włożyć, a przy 4x1Gb nie masz miejsca
    Ostatnio edytowane przez Articool ; 21-01-2010 o 00:46

Domyślnie

Corsair 4X1GB 800Mhz. Lepsze rozwiązanie niż ten Goodram DDR3 1600?
    Ja sam nie wiem czy lepsze. Jak kupowalem to szkoda mi bylo na DDR3 kasy. Wolalem za te same pieniazki kupic 4GB DDR2. Jak jeszcze stanieja to moze zmienie ale wtedy na 8GB. Ale przyznam ze nie wczytywalem sie w roznice wydajnosci pomiedzy 4GB dwojek a 2GB trojek.
    A Corsairy wybralem bo akurat sie na Kingstona okrutnie zdenerwowalem a pasowala mi cena i poczytalem gdziec ze model warty uwagi. Odpukac od 3 miesiecy chodza bezproblemowo nawet po podkrecaniu. A ze mam 4x1GB to wynik kupowania na raty Najpier bylo 2x1GB zeby sprawdzic czy bedzie ok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Corsair na pewno będzie lepsze od Goodram'u
    tu bym sie nie upieral. Goodram to jest polski produkt (Wilk Electronic) i o ile te pamieci na pewno nie maja
    wyzylowanych parametrow, o tyle pod wzgledem niezawodnosci to sa (a przynajmniej dawniej byly) jedne
    z najlepszych modulow na rynku.

a propos zestawu - proponuje kombinowac tak:
    ASUS P5G41T-M (najtanszy Asus pod socket 775 z obsluga DDR3)
    INTEL CORE 2 DUO E7400
    DDR3 OCZ 1600 (2x 2 GB), Black Edition, CL8
    SAMSUNG 500 GB HD502HJ (na system)
    SAMSUNG 1 TB HD103UJ (na repozytorium zdjec i filmow)
    Wentylator SCYTHE MUGEN 2
    buda Coolermaster CM690 + zasilka w desen jakiegos uczciwego 350~450W

jesli dobrze licze zostaje jakis drobny luz. z czasem wystarczy dokupic zewnetrzny dysk na backup i filmy XXX i jest bardzo przyzwoity zestaw. w kazdym razie na pewno warto miec 2 sensownie wykorzystane dyski twarde, bo to dla wydajnosci ma wieksze znaczenie niz nawet procesor. bo tak po prawdzie, to ten E7400 jest na wyrost i z czyms slabszym (np E6300) tez spokojnie mozna pracowac a jest jednak sporo taniej
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 21-01-2010 o 01:09

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów