Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: raw -tiff ?

Domyślnie

No faktycznie, do plików tekstowych można, ale po co, jak dużo prościej/szybciej/wygodniej jest zaznaczyć plik, nacisnąć F2 i wpisać nowe rozszerzenie? Albo kliknąć po chwili drugi raz na nazwę (nie na ikonkę), co daje taki sam efekt, jak F2. A jak ktoś nie zna tych funkcji, to jest jeszcze kliknięcie prawym przyciskiem i wybranie "Zmień nazwę". Jednak żeby to działało, to trzeba mieć włączone w systemie pokazywanie rozszerzeń plików (niestety domyślnie wyłączone, przynajmniej na XP), co chyba każdy ma, a jeśli nie ma, to lepiej, żeby jednak miał .
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A jak chciales zobaczyc cokolwiek innego w WordPadzie? Kurna! Przeciez to elementarz z obslugi komputera! Zmien rozszerzenie TIF na NEF i to wszystko.
    To WordPad nie wywoluje Nefow? Pfiiii, co za slaby edytor tekstu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A jak chciales zobaczyc cokolwiek innego w WordPadzie? Kurna! Przeciez to elementarz z obslugi komputera! Zmien rozszerzenie TIF na NEF i to wszystko.
    To WordPad nie wywoluje Nefow? Pfiiii, co za slaby edytor tekstu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    To WordPad nie wywoluje Nefow?
    WordPad nadaje się do wywoływania NEFów równie dobrze jak Notatnik do zmiany nazwy pliku... podobno Word 2010 już sobie daje radę z NEFami

A do hurtowej zmiany nazw plików opcja "Multi-Rename" w Total Commanderze jest niezastąpiona. Dla pojedynczego pliku zgrabniej zadziała proste Shift+F6 (coś jak F2 w windowsach).
    Pozdrawiam, Arek

Domyślnie

Ew. edytor tekstu niech wywoluje NEFy jak ASCIIart

Domyślnie

Dzięki Panowie za podpowiedzi i rozwiązania problemu .
    nie odwiedzałem tematu z powodów czysto technicznych ( ciągłe awarie netu )
    W sumie kilku z was mnie trochę zjechało - zwłaszcza stig - na ale cóż nie wszystko się wie od urodzenia .
    Jeśli ktoś uważa że czytanie danych nef-a w wordpadzie to podstawa to się z nim nie zgodzę.
    Co do rozszerzenia pliku to okazało się że nic nie musiałem zmieniać program który odzyskiwał dane dodał .TIF ale dla adobe nadal był to NEF.

Jeszcze raz dzięki - sprawa była gardłowa - dzięki wam uratowałem dupę.....
    D600+D300+ N24-70 2.8 - marzenie spełnione,N70-200 2,8 VRII - kolejne marzenie spełnione S10-20 3,5+S85 1,4+N35 1,8 + SB600+SB800+SB900+HOYA SLIM polar+parasolki,statywy,radioodpalacze....itp.

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomik34 Zobacz posta
    Dzięki Panowie za podpowiedzi i rozwiązania problemu .
    nie odwiedzałem tematu z powodów czysto technicznych ( ciągłe awarie netu )
    W sumie kilku z was mnie trochę zjechało - zwłaszcza stig - na ale cóż nie wszystko się wie od urodzenia .
    Jeśli ktoś uważa że czytanie danych nef-a w wordpadzie to podstawa to się z nim nie zgodzę.
    Co do rozszerzenia pliku to okazało się że nic nie musiałem zmieniać program który odzyskiwał dane dodał .TIF ale dla adobe nadal był to NEF.

Jeszcze raz dzięki - sprawa była gardłowa - dzięki wam uratowałem dupę.....

Grunt, ze wszystko sie dobrze skonczylo.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

no właśnie
    D600+D300+ N24-70 2.8 - marzenie spełnione,N70-200 2,8 VRII - kolejne marzenie spełnione S10-20 3,5+S85 1,4+N35 1,8 + SB600+SB800+SB900+HOYA SLIM polar+parasolki,statywy,radioodpalacze....itp.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów