Krotki temat - czy znacie jakis darmowy (lub niedrogi) program ktory umozliwi mi nastepujace rzeczy:
- skatalogowanie zdjec cyfrowych - mam mase plyt z jpg'ami, do tego jeszcze wiecej z rawami (te same nazwy co jpg'ow - chcialbym w programie miec miniaturke - powiedzmy o boku 200-300 px i informacja na jakiej plycie i jakim folderze jest orginal a na jakiej plycie raw, do tego opis zdjecia tagi itd. Najlepiej z mozliwoscia wyszukiwania po tagach, slowach kluczach itd..
- skatalogowanie slajdow i negatywow - ostatnio biore sie za zeskanowanie wgladowek z calego zbioru analogowego a wciaz tego przybywa.. tak wiec numer segregatora, odpowiedniej strony gdzie jest klisza z ta konkretna klatka, opis, tagi itd a do tego wgladowka/miniaturka...
Probowalem triala 'where is it', ale albo ja jestem tepy albo ten soft do mnie nie przemawia jakosa na fotostation chyba sie nie szarpne
macie jakies podpowiedzi moze ?? Jak Wy to robicie ?? Nie bardzo chce tworzyc bazy typu Bridga bo potem nie bardzo wiadomo gdzie cos jest jesli przyjdzie znalesc nie poprzez program tylko na zywca na dysku![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami